Mario Maker 2 features die het spelen van levels zouden verbeteren

  Super Mario Maker is natuurlijk vooral de game waarin je je eigen Mario-levels kunt maken, en dat aspect van de game is indrukwekkend. Maar je kunt ook andermans levels spelen, en dat ging niet altijd even soepel. Hier zijn vijf features die het makkelijker zouden maken levels te spelen in Super Mario Maker 2.

  Nintendo

  Level waarderingen

  De levels in Mario Maker kunnen maar op twee manieren gewaardeerd worden: zonder, of met ster. Dat is een weinig genuanceerd systeem. Hoe goed een level is moet je uiteindelijk kunnen zien aan hoe vaak het die ene ster heeft gekregen, maar met name voor levels die niet populair zijn zou een uitgebreider waarderingsysteem voordelig zijn.

  Als je een level kon waarderen van bijvoorbeeld één tot vijf sterren, en vervolgens kon sorteren op waardering, zouden minder populaire levels mogelijk een stuk zichtbaarder worden. Bovendien geeft het mensen die een level niet fantastisch vonden maar evengoed vermakelijk een manier om die waardering te uiten naar de maker.

  Nintendo

  Moeilijkheidsgraad aangegeven door de maker

  In Mario Maker 1 wordt de moeilijkheid van een level bepaald op basis van hoeveel van de mensen die het level hebben gespeeld het hebben uitgespeeld. Dat is op zich geen slecht systeem, maar het zegt niks over hoe lang die mensen erover hebben gedaan om het uit te spelen. Bovendien wordt de moeilijkheid zo beïnvloed door mensen die het level uit zouden kunnen spelen, maar het niet doen.

  Om die problemen een beetje uit te balanceren met nieuwe Mario Maker 2 features zou er een systeem ingezet kunnen worden waarbij de moeilijkheid ook wordt bepaald door de maker. Zo kan een level ook als het net nieuw is een moeilijkheidsgraad hebben. Het oude systeem kan behouden worden voor het geval een maker een slecht idee heeft van de moeilijkheid (of er oneerlijk over is).

  Nintendo

  Levels bundelen

  De ruimte in een Mario level is beperkt, en in de originele Super Mario Maker zag je dan ook vaak dat levelmakers met grootse ideeën meerdere levels maakten die bij elkaar hoorden. Jammer genoeg was er geen manier om die levels altijd naast elkaar te zien, en al helemaal niet om ze zonder onderbreking achter elkaar te spelen.

  Dat zou opgelost kunnen worden als levelmakers de mogelijkheid kregen om hun levels op één of andere manier te bundelen. Dat zou kunnen met een soort world map, zoals we die sinds Super Mario Bros. 3 vaker zien in Mario games, maar ook een afspeellijst zou goed werken. Zo kun je, als je een level uit een serie vindt, zonder te veel zoeken de rest vinden. Kortom, een zeer welkome toevoeging aan de Mario Maker 2 features.

  Nintendo

  Zoeken op titel

  Als je op zoek bent naar een specifiek level, misschien dat van een vriend, of een die je gezien hebt op YouTube, is je enige optie in de originele Mario Maker om een lange level code in te voeren. Maar zo’n code is slecht te onthouden, en een titel blijft vaak beter hangen.

  Als wij Super Mario Maker 2 zouden maken zouden we dan ook een functie toevoegen om op titel te zoeken. Zo kun je niet alleen het level dat je zoekt terugvinden zonder de code te hoeven gebruiken, misschien vind je nog eens iets interessants als je gewoon op een sleutelwoord zoekt.

  Nintendo

  Level categorieën

  Eén van de dingen die al snel gebeurde na de release van de eerste Super Mario Maker was dat er bepaalde soorten levels ontstonden die vaak goed gewaardeerd werden, maar waar veel spelers geen interesse in hebben. Denk hierbij aan de automatisch spelende levels, of de levels die een ver bovengemiddelde Mario-vaardigheid vereisen.

  Als je op zoek bent naar wat ‘normalere’ levels kan het heel frustrerend zijn als er steeds automatische levels bovenaan staan. We willen geen verbod op bijzondere soorten levels, maar Nintendo zou levelcategorieën kunnen maken. Zo kan de maker van een level het taggen als automatisch, en kan een speler zijn feed zo filteren dat dat level er dan wel of niet in staat.

  Welke Super Mario Maker 2 features zou jij willen zien?

  Hield je er in Super Mario Maker van om levels te spelen? En had je ook soms moeit om een level te vinden? We horen graag welke Super Mario Maker 2 features jij zou willen zien om dat te verbeteren.

  Super Mario Maker 2 is vanaf 28 juni verkrijgbaar voor Nintendo Switch. Bij pre-orders ontvang je een Nintendo Switch Stylus. Ook is er een deluxe bundel met 12 maanden Nintendo Switch Online lidmaatschap.

  Super Mario Maker 2

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.