Top 5 beste vechtscenes uit de John Wick franchise

  Zeg je actie, dan zeg je John Wick. Wat is deze gast toch goed in het omleggen van mensen. Het klinkt gek, maar de manier waarop hij tijdens zijn gevechten te werk gaat is bijna een vorm van kunst. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van de top 5 beste vechtscenes uit de John Wick franchise.

  Lionsgate

  5. Vuurgevecht in het museum (John Wick Chapter 2)

  In John Wick Chapter 2 vertrok de sluipmoordenaar naar Rome, een stad die bekend staat om zijn historische gebouwen en musea, dus een schietgevecht in een museum kan dan ook niet missen.

  Wanneer John binnenvalt op een feestje in een museum waar zijn rivaal Santiago aanwezig is, wordt hij omsingeld door zijn handlangers. Na een kort moment van twijfel trekt John Wick als eerste zijn wapen en weet hij in een razendsnel tempo al zijn vijanden om te leggen. Wat volgt is een achtervolging door de hallen van het museum waarin het bloed op de beelden spat en John elke vijand op zijn pad met één schot de baas is.

  Lionsgate

  4. De spiegelscene (John Wick Chapter 2)

  Met als inspiratiebron de bekende spiegelscene uit de Bruce Lee film ‘Enter The Dragon’ creëerde regisseur Chad Stahelski voor John Wick 2 een van de meest zenuwslopende vechtscenes met visuele pracht. Deze vechtscene was daarnaast erg lastig om te maken aangezien je er met al die spiegelbeelden ervoor moet zorgen dat de camera niet te zien is.

  Deze scene is een vervolg op het gevecht in het museum. Wanneer John Wick in een afgelegen gebied in het museum terecht komt loopt hij een spiegeldoolhof binnen. Als zijn vijanden de ruimte ook betreden moet John via de bewegende spiegels gokken waar zijn vijanden zich bevinden. Het is creatief, het is spannend en het is vooral erg mooi om te zien.

  Lionsgate

  3. Aanval op Johns huis (John Wick)

  Deze scene maakt één ding duidelijk. Kom niet aan John Wick. Dit wist maffiabaas Viggo Tarasov ook en om die reden stuurde hij, toen zijn zoon John boos maakte, uit voorzorg een team van huurmoordenaars naar zijn huis toe.

  Voor deze gelegenheid trok John zijn oude sluipmoordenaars pak uit de kast en weet hij met zijn martial arts technieken en behendigheid met een handpistool alle vijanden binnen no-time uit te schakelen. Vervolgens belt hij een geheime opruimingsdienst die alle lijken zorgvuldig het huis uitsleept. Het is de eerste keer dat je Johns angstaanjagende vaardigheden in actie ziet en maakt gelijk duidelijk dat je niet met John moet sollen.

  Lionsgate

  2. Gevecht met een potlood (John Wick Chapter 2)

  Nadat we in de eerste John Wick film Viggo Tarasov horen zeggen dat John Wick in het verleden drie mannen heeft vermoord met enkel een potlood konden we niet wachten om dit in actie te zien.

  Als John in de tweede film een prijs op zijn hoofd krijgt en plotseling van alle kanten wordt aangevallen heeft hij geen vuurwapen bij de hand en moet hij creatief nadenken. Als hij vervolgens op een balie een potlood ziet liggen brengt hem dat op ideeën. Hij pakt het potlood vast en steekt er op gruwelijke wijze mee in de rondte. John Wick bewijst weer dat hij een absolute moordmachine is.

  Lionsgate

  1. Gevecht in de Red Circle nachtclub (John Wick)

  John Wick sluipt de Red Circle nachtclub binnen met één doel: de man vermoorden die verantwoordelijk is voor de dood van zijn hond. Onder begeleiding van elektronische clubmuziek stormt hij door de mensenmassa’s heen terwijl hij elke man die op hem afkomt een kogel door het hoofd jaagt op een manier waarop alleen John Wick het kan.

  Van alle vechtscenes is deze zo bijzonder omdat het een van de eerste momenten in de franchise is waarin we zien krijgen wat voor een beest Wick is wanneer hij een wapen in zijn handen heeft. Het laat zien dat John Wick niet zomaar een actiefilm is over iemand die wraak wil nemen, maar dat het een van de meest vermakelijke, gewelddadige en vooral badass films uit het huidige decennium is met de potentie om een succesvolle langlopende franchise te worden.

  De beste vechtscenes uit de John Wick franchise

  Dit was de top 5 van de beste vechtscenes uit de John Wick films. Over een paar weken kunnen we Keanu Reeves weer zien losgaan in John Wick: Chapter 3 - Parabellum. Hopelijk wordt de film net zo’n spektakel als de vorige twee delen en staat er weer heel wat geweld op ons te wachten.

  Wat vindt jij de beste vechtscenes uit de John Wick films en kijk jij ook zou uit naar John Wick 3? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.