De tien grootste Mario Maker 2 Direct verrassingen

Article
maandag, 20 mei 2019 om 13:31
mario maker 2 direct samenvatting de tien grootste verrassingen 150892 5
De Mario Maker 2 Direct is gekomen en gegaan en we hebben hem natuurlijk allemaal gezien. Dat zouden we graag zeggen, maar misschien heb je nog geen tijd gehad om hem te kijken. Misschien heb je hem wel gezien maar was hij zo overweldigend dat je het in alle rust terug wil lezen. Dat kan geregeld worden!

10. Verhaal

We beginnen de Mario Maker 2 Direct samenvatting met de onthulling van een verhaal. De eerste Mario Maker had al levels die gemaakt waren door Nintendo. In het vervolg zijn het er meer en zijn ze onderdeel van een verhaalmodus. Het verhaal is geen literair hoogstandje: je moet muntjes verzamelen om Peach haar kasteel te herbouwen. In ieder geval kun je direct de levels spelen wanneer de game uitkomt.
Los van dat je meteen iets te spelen hebt, is de verhaalmodus ook nog eens nuttig. Als je niet zo goed weet wat je met een bouwelement kunt in je eigen levels, of als je gewoon wat inspiratie nodig hebt kun je eens in het verhaal koekeloeren. Er zijn meer dan 100 levels gemaakt door Nintendo, dus er zullen vast wel een paar goede ideeën te vinden zijn.
150893

9. Bewegende lava en verticale levels

In de eerste trailer voor Mario Maker 2 zagen we al dat je nu water buiten waterlevels kon plaatsen. Je kunt een laag water plaatsen en die kan vervolgens stijgen of zakken als je dat wil. Nu weten we dat dit niet alleen voor water geldt: in kasteellevels kan het met lava en in sommige andere levels kun je vergiftigd water gebruiken.
Daarnaast bevestigde de Mario Maker 2 Direct dat verticale levels inderdaad bestaan, min of meer. Een heel level verticaal maken kan niet, maar je kunt wel een sub-area verticaal maken. Een lange klim zit er dus waarschijnlijk niet in, maar het is wel leuk voor als je de indruk van een kelder of een toren wil wekken.
150894

8. Game vouchers

Game vouchers zijn geen feature van de game, maar ze zijn aangekondigd in de Mario Maker 2 Direct, dus laten we het er even over hebben. Als je een Nintendo Switch Online lidmaatschap hebt kun je vouchers kopen voor Nintendo games en die inruilen via de eShop. Op die manier kun je digitale games in veel gevallen goedkoper krijgen.
Je koopt de vouchers per twee voor 99 euro. Daarna kun je ze besteden aan alle games die daar beschikbaar voor zijn gesteld. Je kunt zo behoorlijke kortingen krijgen op digitale games, maar je moet wel opletten dat je geen games koopt die samen minder dan 99 euro kosten. De vouchers blijven een jaar geldig. Op zich fijn, aangezien Nintendo games zelden in de aanbieding zijn, maar we hebben onze twijfels of we hier vaak gebruik van gaan maken.
150895

7. Mario 3D World staat los

We wisten al sinds de onthulling van Mario Maker 2 dat er een nieuwe gamestijl zou zijn, gebaseerd op Super Mario 3D World. Dankzij de Mario Maker 2 Direct weten we nu hoe dit gaat werken. In tegenstelling tot de ander gamestijlen, die afgezien van een paar elementen volledig voor elkaar ingeruild kunnen worden, staat 3D World los.
Als je tijdens het bouwen besluit dat je toch liever de 3D World stijl gebruikt verdwijnt alles wat je tot dat moment hebt gemaakt. Dit omdat veel elementen uit 3D World zich slecht laten vertalen naar de andere stijlen. Aan de ene kant is dat jammer, maar we begrijpen het wel. Het is allang mooi dat er minstens één extra gamestijl wordt toegevoegd, zodat Mario Maker 2 daadwerkelijk groter voelt dan de eerste.
150896

6. Nieuwe levelthema’s

Naast nieuwe gamestijlen zijn er ook nieuwe levelthema’s te zien in de Mario Maker 2 Direct. De nieuwe thema’s zijn woestijn, sneeuw, bos, en lucht. Dat betekent dat er nu meer dan tien thema’s beschikbaar zijn. Ze zijn allemaal eerder te zien geweest in bestaande Mario games, maar niet in alle games die als stijl beschikbaar zijn in Mario Maker 2.
Gelukkig staat Mario Maker in het teken van doen wat nooit kon in de originele games. Voor alle gamestijlen waarin een thema niet bestond is dat thema nieuw ontworpen. Dus wil je een ijslevel maken in de originele Super Mario Bros.? Het kan! Bovendien maakt 10 thema’s in vijf gamestijlen 50 unieke looks waar je uit kunt kiezen voor je levels.
150897

5. Clear Conditions

Op een enkele uitzondering na is het doel in een Mario game altijd om de vlaggenstok of de ster te bereiken. Dat is een ijzersterke basis voor een game en het aanhoudende succes van Mario bewijst dat nog maar eens. Toch kan het nog wel eens saai worden, zeker in Mario Maker, een game die toch bedoeld is om de regels van Super Mario een beetje te breken.
De Mario Maker 2 Direct bevestigt dat je nu andere eisen kunt stellen aan spelers. Misschien moeten ze genoeg muntjes verzamelen, een bepaald aantal vijanden verslaan, of het einde halen met een specifieke power-up. Er zijn mogelijkheden genoeg om je levels net een beetje extra te geven. Dus als je je levels in de eerste Mario Maker nog te makkelijk vond, heb je nu nog meer mogelijkheden om vreemdelingen het leven zuur te maken.
150898

4. Nieuwe muziek van Koji Kondo

We hadden het eerder al over de nieuwe thema’s die in oudere gamestijlen geïntroduceerd zouden worden. Misschien vroeg je je toen af: ‘Hoe gaat dat werken met de muziek? Super Mario Bros. had geen muziek voor ijslevels’. Dat klopt, die was er niet, maar zoals jij straks levels in elkaar kunt zetten, kan een goede componist nieuwe muziek in elkaar zetten.
Voor Mario Maker 2 is deze goede componist niemand minder dan de legendarische Koji Kondo zelf! Kondo was in zijn eentje verantwoordelijk voor alle muziek in Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, en Super Mario World. Er is dan ook niemand die beter geschikt is om voor deze gamestijlen nieuwe muziek te schrijven die bij de bestaande soundtrack past. Wij zijn in ieder geval benieuwd.
150899

3. De maan en de nacht

Het klinkt misschien als een poëziebundel of een vergeten single uit de jaren ‘70, maar de maan en de nacht zijn samen misschien wel één van de grootste onthullingen uit deze Mario Maker 2 Direct. Als goedaardige tegenhanger van de boze zon uit Super Mario Bros. 3 zorgt de maan er als je hem aanraakt voor dat alle vijanden op het scherm verdwijnen.
Bovendien kun je als je de maan eenmaal hebt gebruikt je levels ook in de nacht onderdompelen. Dat is niet alleen een esthetische keuze: het heeft ook gevolgen voor de gameplay. Zo staat alles op zijn kop als je het ondergrondse thema ‘s nachts gebruikt. In het woestijnthema is er een zandstorm. Je Mario Galaxy inspiratie kun je kwijt in de nachtversie van het luchtthema, waarin de zwaartekracht minder sterk is.
150900

2. Gezamenlijk bouwen

Is het nog een verrassing dat Switch games een eenvoudige multiplayerstand hebben waarvoor je alleen maar een Joy-Con aan een tweede speler hoeft te geven? Op zich misschien niet, maar creatieve co-op hadden wij niet aan zien komen. Als het levels bouwen in je eentje saai begint te worden kun je gewoon een controller aan een vriend geven.
Je moet je scherm delen, dus je moet wel samen aan hetzelfde stukje level werken. We kunnen ons voorstellen dat dat chaotisch gaat worden, maar misschien is dat juist wat je nodig hebt om de creatieve energie te laten stromen. In ieder geval is het leuk voor als je zelf even niet weet wat je met je level moet: vraag gewoon een vriend om zijn of haar licht er een over te laten schijnen.
150901

1. Online multiplayer in alle gamestijlen

We hadden al voorspeld dat er multiplayer zou zijn, maar op deze schaal hadden we het niet aan zien komen. We hadden verwacht dat je met twee mensen kon spelen in de gamstijlen die dat oorspronkelijk al ondersteunden, maar het is allemaal veel uitgebreider. Er worden wel vier spelers ondersteund, er kan online gespeeld worden en het kan in alle gamestijlen.
Nu denk je misschien dat het net als in New Super Mario Bros. U en Super Mario 3D World gaat om co-op multiplayer. Dat kan, maar de Mario Maker 2 Direct besteed ook veel aandacht aan de mogelijkheid van competitieve multiplayer. In dat geval race je met vier spelers naar het einde van het level. Misschien moet je elkaar dan alsnog helpen, maar elkaar in de weg lopen zal ongetwijfeld voor veel hilariteit zorgen!

Wat was jouw favoriete moment in de Mario Maker 2 Direct?

Voor een presentatie van vijftien minuten was er ongelofelijk veel te zien. Wij hebben het bij de grootste verrassingen gehouden, maar misschien was jouw hoogtepunt iets heel anders. We horen graag waar jij het meest naar uitkijkt in Mario Maker 2! (Ook als het wel op onze lijst stond, natuurlijk.)
Super Mario Maker 2 komt uit op 28 juni. Naast de standaardeditie is er ook een bundel met een Nintendo Switch Online lidmaatschap beschikbaar. Wel handig, gezien alle online features.

Populair Nieuws