Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown - De belangrijkste info op een rij

  Wij zetten de hoogtepunten van Game of Thrones Season 8 Episode 6 in onze breakdown voor je op een rijtje. Het einde waarvan iedereen wist dat het zou komen is eindelijk hier. Game of Thrones is officieel voorbij nu de laatste aflevering “The Iron Throne” uitgezonden is.

  HBO

  Let op! Aangezien we het hier hebben over de belangrijkste gebeurtenissen uit Game of Thrones Season 8 Episode 6 gaan we diep op de stof in. Een spoiler alert is dan ook van toepassing op alles van deze en alle voorgaande afleveringen van Game of Thrones. Van al die afleveringen hebben we overigens ook een breakdown geschreven, waarvan de meest recente aflevering 5, “The Bells”.

  10. Onverwachte reünie

  We beginnen deze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown met een van de laatste scènes van de aflevering, namelijk het moment waarop Jon Snow herenigd wordt met Ghost. Veel fans waren boos toen Jon afscheid nam van zijn trouwe viervoeter zonder hem ook nog maar één keer te aaien. De wolf vocht zelfs mee in de strijd tegen de Night King en kreeg stank voor dank.

  Gelukkig kwam daar verandering in dankzij de finale, ondanks dat het niet is op de manier waarop je het zou verwachten. Jon ontmoet Ghost namelijk in Castle Black van de Night Watch, waar hij door de nieuwe koning heen is gestuurd. Het was de enige mogelijkheid voor hem om te blijven leven en die greep hij met beide handen aan. Het is een bitterzoet einde voor het personage dat al een keer eerder zijn leven gaf voor de broeders in het zwart, want nu is hij terug bij af.

  HBO

  9. Tyrion vindt zijn broer en zus

  Het eerste half uur van Game of Thrones Season 8 Episode 6 bevat tal aan goede momenten, waarbij we deze zeker niet mogen vergeten. Het moment waarop we Tyrion richting de kerkers zien afdwalen weten we eigenlijk al wat ons te wachten staat. Hij gaat op zoek naar zijn familie in de hoop dat ze zijn ontsnapt.

  Helaas treft hij ze aan bedolven onder het puin, waarna hij ze uitgraaft. Al snikkend zien we hoe het gebeurt en wanneer de camera uitzoomt zien we hoe de Lannister tweeling in elkaars armen is gestorven. Tyrion huilt om zijn familie en wij huilen met hem.

  HBO

  8. Een Lied van IJs en Vuur

  Op de achtste plaats in onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown staat de samenkomst van de nieuwe ‘Small Council’. Onder leiding van Tyrion, de nieuwe hand van de Koning, verzamelt de groep bestuurders zich en die bestaat uit een aantal verrassende namen. Zo beheert Bronn nu het geld, is Samwell een maester en leidt Brienne de Kingsguard. Als laatste is er ook nog de uienridder Davos die de taak heeft gekregen om het leger van de zee weer op te bouwen.

  Het gesprek van de Small Council doet terugdenken aan de eerste seizoenen van de serie, waarin we daadwerkelijk via de Council zagen hoe het land bestuurd werd. Daarnaast bevat de scene ook een moment met een hele vette knipoog. Sam geeft Tyrion een boek genaamd A Song of Ice and Fire, dat gaat over alles wat er tijdens de serie is gebeurd. Die naam heeft het boek natuurlijk te danken aan de gelijknamige boekenreeks geschreven door George R.R. Martin waar de serie op gebaseerd is.

  Home Box Office

  7. Ode aan de doden

  Op plek zeven in onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown staat het moment waarop we Brienne zien met het boek dat de gebeurtenissen van de Kingsguard bijhoudt. Het is een verwijzing naar een eerder seizoen waarin Jaime belachelijk werd gemaakt door Koning Joffrey vanwege Jaime’s acties. Hij heeft er op dat moment namelijk nog maar weinig.

  Daar komt na zijn dood verandering in dankzij Brienne. Ze schrijft over al zijn heldhaftige acties uit de laatste seizoenen en klad daarmee meerdere pagina’s vol. Ze eindigt met de zin: "Gestorven terwijl hij zijn koningin beschermde". Een toepasselijk einde voor iemand die ooit bekend stond als de Kingslayer.

  HBO

  6. Gebroken koninkrijk

  Net buiten de top vijf van onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown valt de cruciale beslissing die Westeros voor altijd zal veranderen. We hebben het natuurlijk over het moment waarop het Noorden een onafhankelijk koninkrijk wordt. Tijdens de ontmoeting waarin de nieuwe koning wordt aangewezen, staat Sansa op voor de noorderlingen.

  Ze zegt dat het volk in het noorden geen onderdeel meer wil zijn van de Seven Kingdoms. De nieuwe koning is het daar mee eens en laat het gebeuren. Het Noorden wordt onafhankelijk en krijgt een nieuwe koningin genaamd Sansa Stark, terwijl de resterende zes koninkrijken worden geleid door een nieuwe koning.

  HBO

  5. Dany’s toespraak

  Nu we in top vijf van onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown zijn aangekomen, is het tijd om de allerbeste momenten van de finale te bespreken. We bijten het spits af met de toespraak van Mad Queen Daenerys Targaryen. Deze geeft ze in het bijzijn van haar leger en gaat over hoe ze van plan is om de hele wereld te bevrijden van tirannie. Spijtig genoeg heeft ze niet door dat ze door haar acties zelf ook een tiran genoemd kan worden.

  Na de speech komt Tyrion naar haar toegelopen, waarna hij toegeeft dat hij zijn broer heeft vrijgelaten. Hij wrijft nog even een keer goed in wat Dany heeft gedaan, waarna hij de speld die hem de hand van de koningin maakt weggooit. Een teken dat hij geen onderdeel wil zijn van Dany’s gestoorde plannen.

  HBO

  4. De Iron Throne in brand

  Een kwartier later in de aflevering komen we bij het volgende moment aan dat een plekje heeft verdiend in onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown. We hebben het natuurlijk over het moment waarop Drogon de Iron Throne smelt met zijn drakenvuur. Het is niet alleen symbolisch voor de serie, maar ook logisch.

  Drogon heeft immers veel verdriet vanwege het volgende moment in onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown en probeert zijn verdriet en woede te uiten. Naast Jon Snow, oftewel Aegon Targaryen, is er niets anders om te verbranden en dus richt hij zich op de troon. Vervolgens vliegt hij weg en zien we hem niet meer terug. We krijgen alleen nog de hint dat hij richting het oosten is gevlogen. Vermoedelijk richting Valyria, de geboorteplaats van de draken uit een andere tijd.

  HBO

  3. Dany’s dood

  Drogon vloog niet alleen richting Valyria, want hij nam het dode lichaam van Dany met zich mee. Ze werd in Game of Thrones Season 8 Episode 6 vermoord door niemand minder dan haar eigen neefje en geliefde, Jon Snow, terwijl ze aan het zoenen waren. Dany vraagt Jon namelijk om samen met haar de wereld te bevrijden, maar Jon weet dat haar vermoorden de enige weg vooruit is.

  Hij steekt een dolk in haar hart en houdt haar op dezelfde manier vast als toen Ygritte stierf. Het is een tragisch moment voor beide personages en zodra je ziet dat het bloed uit Dany’s mond vloeit, weet je dat het gedaan is. In haar laatste momenten zie je in Dany’s ogen weer het hulpeloze meisje uit seizoen 1 voordat ze haar laatste adem laat.

  HBO

  2. Koning Bran

  De tweede plaats van onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown met hoogtepunten gaat naar de nieuwe koning van de Zes Koninkrijken, Bran ‘the Broken’ Stark. Nadat Tyrion een toespraak geeft over wie de volgende koning zou moeten worden, besluiten de grote huizen van de koninkrijken collectief dat het aan de jongste Stark-zoon is om het koninkrijk te leiden.

  Niet alleen is hij de nieuwe heerser, maar dankzij de krachten van de Three-Eyed Raven weet hij ook hoe hij de fouten van eerdere heersers kan voorkomen. Bran is wat dat betreft de ideale kandidaat en wijst ook gelijk zijn rechterhand aan. Dat is Tyrion Lannister, die de rest van zijn leven moet spenderen aan het herstellen van zijn eerder gemaakte fouten.

  HBO

  1. Waardige afsluiting

  Het is misschien wat cliché om het einde van Game of Thrones Season 8 Episode 6 op de eerste plaats te zetten, maar het is ontzettend toepasselijk. Het is bitterzoet en toch laat het je achter met een voldaan gevoel. De serie eindigt met iedereen die zijn eigen toekomst tegemoet gaat.

  Arya vaart met een schip om de onbekende delen van de wereld te ontdekken, Sansa wordt de koningin van het onafhankelijke koninkrijk in het Noorden en Bran is de nieuwe koning van Westeros. Uiteindelijk sluiten we af met Jon Snow die bij de Night Watch de Wildlings vrij laat achter de muur samen met Ghost. Hij rijdt vervolgens te paard samen met vriend Tormund en de Wildlings het bos in om Westeros achter zich te laten en als vrij man te leven.

  Game of Thrones Season 8 Episode 6 is het einde

  Nu de laatste aflevering op de buis is verschenen, is het tijd om de serie nog één keer helemaal terug te kijken vanaf het begin. Met 73 afleveringen over acht seizoenen gespannen kunnen we terugkijken op een serie die geliefd wordt door velen. Game of Thrones mag dan voorbij zijn, maar er komt een spinoff aan genaamd ‘The Long Night’. Wanneer deze verschijnt is nog niet bekend.

  Dit artikel is op 10 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.