Mario Kart 8 Deluxe features - Wat mogen we verwachten?

  Het duurt nog maar even tot de multiplayersensatie Mario Kart naar de Nintendo Switch komt in de vorm van Mario Kart 8 Deluxe. Dit spel is een port van Mario kart 8 en ondersteunt talloze nieuwe features. Maar wat zijn die nieuwe features precies? Dat lees je in onze Mario Kart 8 Deluxe features special!

  Toen Mario Kart 8 voor de Wii U uitkwam in 2014 werd het spel erg positief ontvangen door critici. Nog nooit eerder speelde een Mario Kart game zo heerlijk en ook was het spel grafisch erg indrukwekkend. Mario Kart 8 was precies de multiplayer topper die de Wii U op dat moment nodig had. Ondanks alles waren wel veel gamers ontevreden over de Battle Mode.

  In de vorige Mario Kart spellen waren er namelijk altijd speciaal ontworpen Battle Mode arena’s. In deze arena’s konden spelers het tegen elkaar opnemen in talloze verschillende Battle Mode stijlen. De meest bekende (en geliefde) van deze Battle Mode stijlen, zijn toch wel de ballongevechten.

  Mario Kart 8 Deluxe Special â Welke features mogen we verwachten?

  Vernieuwde Battle Mode

  Hierin krijgt elke speler een handjevol ballonnen aan zijn of haar voertuig vastgebonden en de bedoeling is om die lek te prikken door elkaar aan te vallen met Koopa schildjes en andere bekende Mario Kart items. Degene die uiteindelijk de meeste ballonnen overhoudt, is de winnaar.

  Nintendo sloeg helaas in Mario Kart 8 de plank volledig mis met de ballongevechten. Deze gevechten vonden namelijk plaats op een selectie bestaande racetracks, in plaats van in creatief ontworpen arena’s. Hierdoor voelden de ballongevechten nogal saai en ongeïnspireerd aan.

  Aan Mario Kart 8 Deluxe de taak om dit op te lossen dus. En dat is gelukt! Mario Kart 8 Deluxe brengt niet alleen de oude formule van de ballongevechten terug, maar ook nog vier andere modi. Naast de ballongevechten bevat Mario Kart 8 Deluxe namelijk ook Bob-Omb Blast, Shine Thief, Coin Runners en het gloednieuwe Renegade Roundup.

  Bob-Ombs, Shines en Coins

  Bob-Omb Blast keert terug uit Mario Kart: Double Dash. In deze modus is het de bedoeling om elkaars ballonetjes zo snel mogelijk te laten klappen door elkaar te bekogelen met Bob-Ombs.

  In Shine Thief is het de bedoeling zo snel mogelijk de Shine Sprite te pakken en deze bij je te houden tot de tijd voorbij is. Je tegenstanders zullen er alles om doen om de Shine Sprite van je af te pakken door je te bekogelen met items. Ook Shine Thief keert terug uit Mario Kart: Double Dash.

  Coin Runners verscheen voor het eerst in Mario Kart Wii. In Coin Runners is het de bedoeling zoveel mogelijk munten te verzamelen, en de speler met het hoogste aantal munten is de winnaar.

  Mario Kart 8 Deluxe Special â Welke features mogen we verwachten?

  Renegade Roundup

  Tenslotte is daar dan nog de gloednieuwe mode Renegade Roundup. In deze modus strijden twee teams tegen elkaar. Het ene team krijgt Piranha planten tot haar beschikking, waar ze de tegenpartij mee moet aanvallen en vervolgens gevangen moet zetten. De andere partij moet proberen de Piranha plant te weren, en is in staat om gevangen gezette teamgenoten te bevrijden.

  Al deze Battle Modes spelen zich af in talloze oude en nieuwe Battle Mode arena’s. Deze bestaan uit Battle Stadium, Sweet Sweet Kingdom, Dragon Palace en Lunar Colony. Arena’s die terugkeren zijn Wuhu Town uit Mario Kart 7, Luigi’s Mansion uit Mario Kart: Double Dash, Battle Course 1 uit Mario Kart (SNES) en tenslotte is er nog het speciale Urchin Underpass dat rechtstreeks uit Splatoon komt!

  Talloze speelbare personages

  Mario Kart 8 Deluxe zal 42 speelbare personages bevatten. Dit is het hoogste aantal ooit in een Mario Kart spel! Naast dat alle racers uit Mario Kart 8 terugkeren zijn nu ook de personages die aan Mario Kart 8 toegevoegd konden worden als DLC vanaf het begin speelbaar. Hierbij zitten publieksfavorieten zoals Link uit The Legend of Zelda series en Isabel uit de Animal Crossing series.

  Daarnaast zijn ook enkele nieuwe personages toegevoegd. Zo is Bowser Jr. eindelijk van de partij als lichtgewicht personage nadat hij absent was in Mario Kart 8, en hij neemt ook gelijk een gloednieuw voertuig met zich mee in de vorm van zijn iconische mini Clown copter.

  Mario Kart 8 Deluxe Special â Welke features mogen we verwachten?

  Inklings achter het stuur

  Als King Boo niet te druk is met Luigi de stuipen op het lijf te jagen, dan kruipt hij graag achter het stuur om te racen. Nadat hij even uit beeld verscheen na Mario Kart Wii (2008) keert King Boo weer terug als zwaargewicht personage.

  Dry Bones was ten tijde van Mario Kart DS erg populair, tot het punt dat wanneer je met Mario Kart DS online speelde dat je werkelijk waar alleen maar mensen die met Dry Bones speelde tegenkwam. Na Mario Kart Wii werd het even stil rond Dry Bones, maar in Mario Kart 8 Deluxe heeft hij weer een plekje veroverd als lichtgewicht speelbaar personage.

  Tenslotte zijn dan daar nog de Inklings uit Splatoon. Zowel het Inkling meisje als de Inkling jongen kruipen achter het stuur als medium gewicht personages en nemen zelfs twee gloednieuwe wagens mee in de vorm van de Splat Buggy en de Inkstriker. Zo weten de Inklings zelfs Mario Kart nog fris te houden.

  Nieuwe items

  Mario Kart Deluxe 8 bevat zelfs nog nieuwe items. Bekende items zoals de Koopa schildjes, bananenschillen en het beruchte blauwe schild keren terug, maar ook worden het veertje en de Boo toegevoegd. Deze twee items verschenen al eerder in Mario Kart games. Het Boo spookje zorgt ervoor dat tijdelijk onzichtbaar bent, en wanneer één van je tegenstanders bij je in de buurt rijdt met een item, zal Boo deze voor je stelen.

  Het veertje is alleen beschikbaar tijdens de Battle Mode. Het veertje zorgt ervoor dat je voertuig een sprong maakt waarmee je schildjes of bananen kunt ontwijken. Door een sprong te maken tegen een voertuig van je tegenstander zal hij of zij ook een ballon verliezen tijden de Battle Mode.

  In Mario Kart 8 Deluxe is het mogelijk om twee items tegelijk vast te houden! Dit was al eerder mogelijk in Mario Kart: Double Dash!! Zo kunnen spelers hun schildje of bananenschil achter hun auto houden uit verdediging voor een eventuele aanval, en tegelijkertijd een nieuw item paraat hebben staan om mee aan te vallen. Deze functie voegt een nieuwe strategie toe voor Mario Kart spelers.

  Mario Kart 8 Deluxe Special â Welke features mogen we verwachten?

  Nieuwe functies

  Naast de bekende Mini-Turbo voegt Mario Kart 8 Deluxe ook een derde Mini-Turbo toe. Deze is roze van kleur en is de snelste Mini-Turbo tot heden! Een Mini-Turbo activeer je door te driften door de scherpe bochten met de schouder knoppen van je controller.

  Gelukkig is er ook aan nieuwe spelers gedacht, want door de gloednieuwe functies ''Smart Steering'' en ''Auto-accelerate'' kan iedereen leren Mario Kart spelen! Smart Steering zorgt er voor dat speler niet van de baan raakt, terwijl Auto-Accelerate er voor zorgt dat de speler automatisch drift wanneer hij of zij door een bocht scheurt. Wanneer deze functies aanstaan maken ook beginners net zoveel kans als Mario Kart experts.

  Dan is er nog de terugkeer van 200 CC. Deze mode werd als DLC toegevoegd aan Mario Kart 8 en is de snelste stand tot heden. Tijdens het spelen van 200 CC ga je zo snel, dat het spel je aanraadt om zo nu en dan te remmen met de B knop. Ook is er nu een Time Trial mode beschikbaar voor 200 CC waarin je het op kunt nemen tegen je het op kunt nemen tegen jezelf.

  Alle DLC gelijk speelbaar

  Mario Kart 8 Deluxe bevat alle DLC die voor Mario Kart 8 verscheen. Zo bevat Mario Kart 8 Deluxe het meest aantal race tracks ooit in een Mario Kart spel, namelijk 48 race tracks! Deze race tracks zijn verdeeld in verschillende cups, namelijk de Nitro Courses en de Retro Courses.

  De Nitro Courses zijn tracks die in Mario Kart 8 zijn geïntroduceerd, terwijl de Retro Courses bestaan uit verschillende eerder verschenen race tracks die compleet zijn herontworpen in HD.Ook maken de herontworpen tracks slim gebruik van de nieuwe mechanics van Mario Kart 8 Deluxe, zoals de anti-zwaartekracht mechanic waarmee je zo nu en dan zelfs ondersteboven racet.

  Mario Kart 8 Deluxe introduceert zelf geen nieuwe race tracks, maar met een selectie van 48 fantastisch ontworpen race tracks valt er genoeg te spelen. Hierdoor is Mario Kart 8 Deluxe de ultieme Mario Kart ervaring.

  Mario Kart 8 Deluxe Special â Welke features mogen we verwachten?

  Altijd & overal Mario Kart

  Het mooiste van Mario Kart 8 Deluxe is dat het spel uit komt voor de Nintendo Switch. Hierdoor kun je Mario Kart nu altijd en overal spelen. Door de Joy-Con controllers los te klikken en er eentje aan een tweede speler te geven kun je overal met elkaar spelen terwijl de Switch tablet in tabletop mode staat.

  In tabletop mode kun je met vier spelers tegelijk spelen, terwijl wanneer meerdere spelers een Switch hebben je zelfs via local wireless met acht spelers tegelijk kunt spelen.

  Daarnaast is het uiteraard ook weer mogelijk om online te spelen met andere spelers. Dit is gratis tot en met herfst 2017, daarna begint Nintendo met haar betaalde online service aan te bieden dat zo rond €24,99. Met zoveel mogelijkheden om met elkaar te spelen lijkt het erop dat Mario Kart 8 Deluxe de meest sociale Mario Kart tot heden wordt.

  Mario Kart 8 Deluxe Special â Welke features mogen we verwachten?

  Kan jij ook niet wachten tot Mario Kart 8 Deluxe? Het spel verschijnt op op 28 april in de winkels. Bestel Mario Kart 8 Deluxe nu als je op de dag van release er mee aan slag wilt. Wij zullen de aankomende tijd nog meer behandelen van Mario Kart 8 Deluxe, dus houd de website in de gaten!

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.