Mario Kart 8 - 8 redenen om deze toffe game te kopen

Article
donderdag, 29 mei 2014 om 11:59
xgn google image
Als je nog geen Wii U in huis hebt staan, dan is het nu wellicht tijd om naar de winkel te rennen. Mario Kart 8 komt namelijk morgen uit en wij geven jou acht redenen om deze game in huis te halen.
Mario Kart is een populaire franchise die bij bijna iedere nieuwe console een nieuwe game krijgt. Het achtste deel in deze serie, Mario Kart 8 verschijnt op de moeizaam verkopende Wii U. Nintendo zet alles op alles om van de Wii U alsnog een succes te maken.
Mario Kart 8 is één van die manieren om succes te bereiken, misschien wordt de game wel een echte systemseller. Wij waren in ieder geval zeer positief over Mario Kart 8 en gaven de racer een 8,5. Wij geven jou, naast dit prachtige cijfer, nog 8 redenen om deze game in huis te halen.

1. Antizwaartekracht

Allereerst heeft Nintendo iets totaal nieuws toegevoegd aan de Mario Kart serie. In Mario Kart 8 kom je tijdens races namelijk op gebieden waar er sprake is van antizwaartekracht. Plotseling rijd je dan op het plafond en tegen muren omhoog. Wanneer je in alle chaos tegen iemand of iets botst krijg je een zogenaamde botsboost, waardoor je tijdelijk sneller gaat.
Ondanks dat wij in de recensie deze grote toevoeging niet als radicaal en spannend beschouwen, is het toch zeker een feature om naar uit te kijken. Pas dus op voor de blauwe strepen die de antizwaartekrachtzones aangeven en bereid je voor op ultieme chaos. Chaos zoals we die van Mario Kart gewend zijn. Het hele huis staat letterlijk op zijn kop.

2. Enorme keuze aan personages

Mario Kart 8 heeft het grootste aantal kiesbare personages van alle Mario Kart games. Liefst 30 van de in totaal 43 bestaande Mario Kart karakters zijn speelbaar in Mario Kart 8. In vergelijking: de eerste Mario Kart had maar acht te kiezen characters. Nieuwe toegevoegde personages zijn onder andere de zeven Koopalings, de zeven werkertjes van Bowser. Vaak zijn zij te zien als eindbazen in platformtitels van Mario.
Ook is Shy Guy toegevoegd aan Mario Kart 8. Dit personage was aanvankelijk niet eens bedacht voor het Mario universum. Sinds Super Mario Bros. 2 is het personage echter blijven hangen in de wereld van Mario. Shy Guy was eerder al wel te zien als karakter in Mario Kart DS, op het moment dat je deze game samen met iemand speelde die de Mario Kart zelf niet had. Genoeg keuze in personages dus!

3. Toffe nieuwe power-ups

Eén van de tofste features aan de races in Mario Kart zijn toch wel de power-ups. Strijdend met andere coureurs probeer je zo'n doos met een vraagteken te pakken. Vervolgens word je een gigantische lastpak voor je tegenstanders. Nintendo beseft dat deze feature erg belangrijk is voor Mario Kart en voegt daarom liefst vier nieuwe power-ups toe aan Mario Kart 8. Oppassen geblazen dus.
De Piranha plant is een van deze nieuwe power-ups. Aan de voorkant van je voertuig verschijnt een plant die alle items en coureurs pakt. Met iedere hap krijg je een kleine boost. Ten tweede heb je nu de beschikking over de Boemerangbloem. Hiermee gooi je een boemerang die meerdere spelers tegelijk uit kan schakelen. Ook heb je nu de Superclaxon, een toeter die alles aan de kant blaast. En tenslotte is er de Mega-8. Vette dingen dus!

4. Oude en nieuwe parkoersen

De parkoersen in Mario Kart zijn altijd chaotisch en zorgen voor veel problemen. In Mario Kart 8 staat niet alleen die kwaliteit van de banen centraal, maar ook de hoeveelheid. Met de toevoeging van een beetje nostalgie komt het totaal aantal banen op 32 te staan. Hiervan zijn er 16 nieuw en zijn er 16 afkomstig van oudere Mario Kart games.
De banen die afkomstig zijn uit oudere games zijn echter wel flink opgepoetst en van een update voorzien. Ze zien er beter uit, bieden meer mogelijkheden en maken ook gebruik van de antizwaartekrachtzones. Met opties als door water rijden en paragliden, die al eerder zichtbaar waren in Mario Kart, zijn deze oude banen dus meer dan remakes. Ze zien er net zo indrukwekkend uit als de nieuwe banen en bieden ook net zoveel speelplezier.

5. Prachtig beeld en geluid

Niet alleen de fantastische gameplay is een reden om Mario Kart 8 in huis te halen. Ook technische randzaken als muziek en beeld spelen een belangrijke rol. Zo is de muziek in Mario Kart 8 live opgenomen. Deze orkestmuziek die zich afspeelt tijdens de races zorgt voor nog meer drama bij hectische gebeurtenissen. Mooier dan livemuziek kun je het toch niet krijgen, denken wij zo.
Ook het beeld is aangepast. Met een krachtige console als de Wii U zou je dit misschien wel verwachten, maar Nintendo heeft op dit gebied prachtig werk afgeleverd. Mario Kart 8 wordt weergegeven in HD en heeft te maken met een vaste 60 fps. Met de enorme details in de parkoersen en coureurs merk je dit meteen. Mario Kart 8 is visueel waardig voor deze generatie games.

6. Herhalingen

Als het je eenmaal is gelukt om een race te voltooien, dan kun je die nogmaals bekijken. Met de optie om een herhaling te zien van jouw prestaties heb je de mogelijkheid om eens goed te kijken wat er allemaal gebeurd is. Vaak is het tijdens de race zo'n grote chaos dat er een aantal dingen ontgaan is aan jouw ogen. De gehele race kan bekeken worden en vervolgens kun je hem ook nog bewerken.
Als je iets bijzonders gepresteerd hebt, of iets leuks gezien hebt in de race hoef je het niet voor jezelf te houden. Eventueel bewerkt kun je een video gemakkelijk delen met je vrienden en je vrienden met jou. Dit gaat allemaal via Mario Kart TV. Het is toch geweldig om je vrienden te zien crashen in Mario Kart 8?!

7. Online of Offline

Mario Kart 8 biedt ook verschillende manieren aan om een racegame te spelen. Dan hebben we het niet over tactiek of strategie maar op het gebied van multiplayer. Je kan er namelijk voor kiezen om de game alleen te spelen, op de bank met vier andere vrienden of online. Naast traditioneel racen kun je natuuurlijk ook weer gebruikmaken van de toffe minigames, als de modus met de ballonnen.
Online kun je met liefst twaalf spelers tegelijk elkaar het leven zuur maken. Waar vroeger de splitscreen furore maakte in Mario Kart is het nu de beurt aan de multiplayer in Mario Kart 8. Veel variatie op dat gebied dus. Hoe je Mario Kart 8 ook speelt, het racespel staat garant voor plezier. Of je dat nou alleen doet, thuis met vrienden of online.

8. Zelfs keuze in controller

Ook heeft Nintendo ervoor gekozen om verschillende controllers compatibel te maken met Mario Kart 8. Uiteraard is de game te spelen met de Wii U Gamepad (met ondersteuning van Off TV-Play). Je kan er ook voor kiezen om te spelen met de Wii U controller Pro, het Wii Wheel en een Wii afstandsbediening met of zonder Nunchuk.
Mario Kart 8 geeft je dus enorm veel opties en manieren om de racegame te spelen. Pijltjestoetsen, draaien met je controller, alles kan en mag. Het is en blijft Mario Kart en daarom gooien we alle regels overboord om te winnen. De één zal dat makkelijker doen met de Gamepad, de ander gebruikt misschien liever een Wii Wheel.

Leuk, leuk, leuk!

Mario Kart 8 is dus een fijne Wii U titel. Ondertussen is het Mario Kart 8 toernooi op de redactie nog in volle gang! Morgen is de finale... wie o wie gaat er met die felbegeerde beker naar huis? En vanaf morgen is Mario Kart 8 dus te koop!