Dit zijn onze Mandalorian seizoen 3 verwachtingen

Article
zaterdag, 28 augustus 2021 om 9:00
Als we Giancarlo Esposito mogen geloven gaat seizoen 3 van The Mandalorian binnenkort in productie. Het moment dat de serie weer verder gaat ligt dan ook nog even in de toekomst, maar het is nooit te vroeg voor een beetje speculatie. Dit zijn de verwachtingen die wij hebben wanneer The Mandalorian weer terugkeert naar Disney+, uiteraard met spoilers voor de eerste twee seizoenen!

Leven na Grogu

Hét grote moment van de laatste aflevering van seizoen 2 was natuurlijk het afscheid van Grogu. Het is niet vergezocht om te zeggen dat de relatie tussen Din Djarin en Grogu één van de dingen was waar The Mandalorian om draaide. Er is natuurlijk een belofte uitgesproken dat Din en Grogu elkaar weer zullen zien, maar we verwachten niet dat seizoen 3 daarmee opent.
De vraag is dan ook hoe Din zijn leven oppakt nu zijn groene baby met Luke Skywalker mee is. Als rechtmatige eigenaar van de Darksaber heeft Din mogelijk een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders, maar kan hij zich daarop richten of is hij afgeleid door het gemis van Grogu? Er zijn natuurlijk andere manieren om het uit te werken, maar wij durven erop in te zetten dat Grogu’s afwezigheid een belangrijk onderdeel wordt van seizoen 3.
mandalorian baby yoda the childf1603460072

Intern conflict

In seizoen 2 zagen we Din Djarin een bondgenootschap aangaan met Bo-Katan Kryze, maar dat bondgenootschap staat mogelijk op losse schroeven. Bo-Katan’s doel was namelijk om de Darksaber terug te krijgen, maar zoals we al noemden is het wapen in handen gevallen van Din. Het kan bijna niet anders dan dat dat tot onderlinge spanning leidt.
Met het Darksaber heb je een claim voor de troon van Mandalore, maar daar heeft Din niet echt oren naar. Bo-Katan heeft dat wel, maar die kan de Darksaber niet zomaar aannemen. Een verhaallijn waarin Din zich met tegenzin ontpopt tot leider van Mandalore is niet uitgesloten. De vraag is of Bo-Katan dat kan accepteren. Wie weet komt het tot een duel en verandert vriend in vijand voor de verschillende Mandalorians.
mandalorian chapter 15 din djarin boba fettf1607902405

Meer Mandalorians?

Voor een serie met de naam ‘The Mandalorian’ zijn de schrijvers wat zuinig met Mandalorians. We hebben er in principe genoeg gezien, maar de meesten waren naamloos en veel kwamen nog voor het einde van seizoen 1 om. Seizoen 2 liet er wat meer zien, maar de serie lijkt een weg in te slaan waarvoor een handjevol Mandalorians niet meer genoeg is.
Als Bo-Katan serieus is over het heroveren van Mandalore wordt het misschien tijd om te zien voor en met wie ze dat wil doen. Ook lijkt het zinvol om Din nog wat meer te laten zien van hoe Mandalorians leven buiten de cult waarin hij is opgegroeid. Het zal misschien niet meteen krioelen van de hoofdpersonen die Mandalorians zijn, maar wie weet gaan we wat meer achtergrondpersonages zien met dat iconische harnas.
mandalorian armorer 3f1603459773

Een tripje naar Mandalore

Over het heroveren van Mandalore gesproken: hoe is het met de planeet zelf? Hij is in de serie al beschreven als dood en vervloekt, maar we hebben ook te horen gekregen om niet alles wat we horen te geloven. Nu Din de troon van de planeet zou kunnen claimen wordt het misschien hoog tijd om te zien wat de werkelijke toestand daar is.
Overigens zijn er nog steeds een aantal gebeurtenissen waar de serie nog steeds niet over heeft uitgeweid. Details over de Mandalorian Purge en hoe Moff Gideon in bezit is gekomen van de Darksaber zijn nog steeds schaars. Misschien gaan we er heen, misschien zien we het in flashbacks, maar verwachtingen dat we Mandalore eindelijk gaan zien zijn wat ons betreft niet onredelijk.
mandalorian chapter 16 moff gideonf1608482580

Een nieuwe schurk

Moff Gideon was een goede schurk, maar in die laatste aflevering van seizoen 2 leek hij toch echt redelijk verslagen. Gideon leeft natuurlijk nog wel, maar nu hij in de boeien zit lijkt het goed mogelijk dat hij Din niet meer direct in de weg staat. Is er nu ruim baan voor een nieuwe schurk?
We weten dat Grand Admiral Thrawn waarschijnlijk op den duur zijn opwachting maakt, maar het lijkt waarschijnlijk dat hij in de eerste instantie vooral in de Ahsoka-serie te zien zal zijn. Maar we weten ook dat er crossover zal zijn tussen (onder andere) The Mandalorian en Ahsoka. Misschien dat het in seizoen 3 nog wat op de achtergrond blijft, maar het is goed mogelijk dat we al wat gaan zien van waar Thrawn mee bezig is.

Welke Mandalorian seizoen 3 verwachtingen zijn waar?

Het is natuurlijk nog even wachten op seizoen 3 van The Mandalorian, maar in de tussentijd is er gelukkig andere Star Wars-tv. Sommige daarvan hebben duidelijke banden met The Mandalorian, dus wie weet kunnen we gaan zoeken naar hints. We zullen bijvoorbeeld zien wat voor verwachtingen we hebben voor The Mandalorian nadat The Book of Boba Fett is verschenen.