Wordt dit de nieuwe James Bond na No Time To Die?

  Nog even en dan draait James Bond No Time To Die in de bioscopen. Tof om naar uit te kijken, maar ook spannend hoe het daarna zal verlopen! Daniel Craig wil stoppen als James Bond en dat betekent dat iemand anders het stokje over zal nemen. Maar wie?

  Universal Pictures International

  Matt Damon als 'vrouwenhater'

  Door de jaren heen zijn er al een heleboel namen voorbij gekomen als potentiële James Bond opvolgers. Ver voordat de No Time To Die cast bekend was, liep de discussie al. De discussie werd daarentegen snel gepauzeerd toen Daniel Craig toch besloot om het pak van James Bond aan te trekken. Nu is de pauze weer voorbij en maakt de discussie plaats voor namen als Matt Damon, Iris Elba en enkele andere kanshebbers die we bespreken.

  In ieder geval kunnen we ervan uit gaan dat Matt Damon zeer waarschijnlijk niet in de rol van James Bond wil kruipen. Eerder had Damon al kritiek op de rol omdat James Bond een 'vrouwenhater' zou zijn. Interessant, aangezien de rol sinds Daniel Craig al een stuk vrouwvriendelijker wordt neergezet. Ook staat bij No Time To Die een vrouw aan het roer die er veel moeite in steekt om het vrouwvriendelijk te maken. Zal dat Matt Damon van gedachten laten veranderen of is hij nog steeds van mening liever concurrerend personage Jason Bourne te spelen?

  Universal Pictures International

  Twijfels over Michael Fassbender

  Eerder gaf Michael Fassbender tijdens de 2016 GQ Magazine cover shoot aan dat hij nooit in de rol van James Bond zou willen kruipen. Zo zou hij liever zien dat James Bond door een jongere acteur wordt gespeeld. Hij zag het zelfs eerder gebeuren dat een vrouw de rol over zou nemen. In ieder geval wilde hij dat 007 zou worden verfrist. Toch gingen er geruchten in de rondte dat Michael Fassbender al klaarstond om mogelijk het stokje van Daniel Craig over te nemen. Het lijkt erop dat ondertussen enkele jaren later Fassbender zelf dit gerucht ook niet lijkt te ontkennen.

  Betekent dit dat Fassbender de nieuwe James Bond wordt of vind de acteur al die aandacht gewoon prima? Dit kan tof uitpakken, want dan zou hij naast Pierce Brosnan de tweede Ierse James Bond worden. Waarom Michael Fassbender mogelijk best wel kans maakt om James Bond te worden? Eind 2019 werd er al gegokt wie de nieuwe James Bond zou worden. De naam kwam verrassend vaak bovenaan te staan. Ondertussen wordt er alleen meer op andere namen gegokt.

  Universal Pictures International

  Jack O'Connell als nieuwe James Bond?

  Toen Michael Fassbender aangaf dat de rol door een jongere acteur moet worden overgenomen, nam hij de naam Jack O'Conell in de mond. Misschien is dit helemaal niet zo een gek idee. Toch is het aannemelijker dat de makers op het moment Jack O'Connell nog even passeren en hem later pas als James Bond vragen. Misschien ooit als vervanger van de vervanger van Daniel Craig?

  In ieder geval zou Jack O'Conell het zelf wel zien zitten om in de huid van James Bond te kruipen. Waarschijnlijk zou hij er helemaal voor gaan als hij de rol eenmaal krijgt aangeboden. Eerder viel zijn naam al toen er nog een vervanger voor No Time To Die werd gezocht. Ook toen was hij al gevleid, al schatte hij zelf zijn kansen niet hoog in de nieuwe 007 te worden. Gelukkig is er een James Bond-titel die hem moed zal geven: 'Never Say Never Again.'

  Universal Pictures International

  Is Tom Hiddleston te zelfvoldaan?

  Ook Tom Hiddleston is een gewild vervanger van Daniel Craig onder een deel van de fans. De acteur die men voornamelijk kent als Loki uit het Marvel-universum, wint vooral populariteit door zijn vertoning in The Night Manager. Nadat hij die rol op zich nam zagen velen potentie in hem om ook het pak van James Bond eens aan te trekken. In die film speelt Tom Hiddleston ook een spion en het ging hem best goed af. Eerder deed Hiddleston ook al een poging 007 te worden.

  Destijds werd hij teruggefloten omdat Daniel Craig toch de rol op zich zou nemen. Ook zouden de bazen achter de Bond franchise de acteur niet hoog op hun lijstje hebben staan. Barbara Broccoli gaf eerder aan dat ze Hiddleston te zelfvoldaan en niet sterk genoeg vindt om James Bond te spelen. De vraag is ook of Hiddleston's agenda het sowieso toe zal laten om de nieuwe Bond te worden. Hij mag de komende tijd flink aan de slag voor Netflix en moet ook nog stralen als Loki op Disney+.

  Universal Pictures International

  James Norton verandert zijn achternaam?

  James Norton staat ook hoog aangeschreven als één van de mogelijk nieuwe James Bonds. Waarom ook niet? James Norton deelt zelfs al een deel van zijn naam met het personage James Bond. Alhoewel veel fans het al helemaal voor zich zien, kijkt James Norton er anders tegenaan. Zo denkt hij dat geruchten dat hij mogelijk de nieuwe James Bond wordt, vrij bizar zijn.

  "Het is gek. Het is niet echt. Het is speculatief. Het is bizar en best vleiend dat ik word overwogen, maar verder dan dat? Puur speculatie!"

  In ieder geval vind James Norton de franchise tof, dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wie weet schittert James Norton dan ook wel als de nieuwe James Bond! Er is sowieso vraag naar. Er gaan zelfs al geruchten rond dat James Norton de rol al in de wacht mag gaan slepen.

  Universal Pictures International

  Idris Elba te oud?

  Uiteindelijk is ook Idris Elba al meermalen voorbijgekomen als potentiële opvolger van Daniel Craig. Het zou een interessante keuze zijn om een gekleurde James Bond te zien. Zeker omdat de producten al aanpassingen maken door Lashana Lynch in de No Time To Die de titel 007 over te laten nemen. Het is duidelijk dus dat er naar vernieuwing wordt gezocht. Idris Elba sluit ook aan bij wensen van veel fans. Zo dook de naam ook al op toen Daniel Craig na Spectre wilde stoppen.

  Wel wekt Idris Elba enige twijfel omdat hij al relatief oud is. Hij is maar een paar jaar jonger dan Daniel Craig en gezien James Bond acteurs vaak meerdere titels in de huid van het personage kruipen, is het misschien vanuit dat idee niet zo een handige keuze om de 47-jarige acteur te kiezen. Op het moment van schrijven is Daniel Craig 51 jaar oud, dus ook niet meer de jongste.

  Universal Pictures International

  Daniel Craig na No Time To Die?

  Uiteraard zou het ook gewoon tof zijn als uiteindelijk Daniel Craig gewoon de rol van James Bond blijft vertolken. Eerder gaf Daniel Craig ook al aan te willen stoppen en dat weerhield hem er niet van om terug te keren voor No Time To Die. De kans dat de steracteur terugkeert als agent 007 is misschien helemaal niet zo klein, zolang de makers er maar een flink pak geld tegenaan smijten. Een goed salaris heeft Daniel Craig mogelijk ook overgehaald om toch door te gaan na Spectre.

  Toch kan Daniel Craig niet voor eeuwig de rol blijven spelen. Het is traditie om zo nu en dan toch over te stappen op een nieuwe James Bond acteur. De vraag is dus niet of we afscheid gaan nemen van Daniel Craig, maar eerder wanneer we afscheid gaan nemen. Het gaat onvermijdelijk ooit gebeuren en dan hebben we wederom discussie over wie de nieuwe James Bond moet worden.

  Wie mag van jou wel in de huid van 007 kruipen? Deel jouw suggesties in de reacties hieronder!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.