Maffe Maandag - Week 22

Article
maandag, 30 mei 2011 om 18:00
xgn google image
Vrouwen. Waarom vrouwen? Omdat het vandaag rokjesdag is. Menig mens is vandaag bij langsgekomen met: “waarom heb je me niet verteld dat het zo warm zou worden vandaag?” Ja. Dan zit je gewoon fout. Heel erg dom ben je dan. Of hoor jij ook bij die groep? Dan mijn excuses. Gelukkig kan ik het goedmaken met de nieuwe Maffe Maandag!
Ja, deze Maffe Maandag gaat onder andere toevallig over vrouwen. Vrouwen en hun tekortkomingen. Het is een anti-feministische dag. Nee, grapje. Vrouwen zijn het beste wat de man is overkomen. Zo weet ik het enigszins weer goed te maken. Maar het is ook gewoon zo. Dankzij de vrouw heeft mijn collega en opperbaas Rob me op twee mooie items voor de Maffe Maandag gewezen. Gewoon, uit het niets. Kijk, dat komt door de vrouw. Die hebben hem geïnspireerd.
Genoeg lof voor de vrouw. Het is tijd voor iets hard. Iets wat de vrouw voor schut zal zetten. Vrouwen en gamen, dat is pas één grote grap! Tenzij het om De Sims gaat. Maar nee, dit heeft niets met dat spel te maken. Het heeft met woede en Call of Duty (als ik het goed heb), te maken. En het heeft wat te maken met het feit dat je altijd vrouwen moet laten winnen. Gelukkig volgen heel veel mannen dat advies, anders waren er veel schoenenwinkels failliet gegaan en twee wereldoorlogen ontstaan.
Want ja, het volgende filmpje is het bewijs. Het bewijs van het kwaadaardige innerlijk van de vrouw. Mijn god, wat is het toch erg. De onlangs opgepakte Mladic is er niets bij. Nee, dat gaat te ver. Maar het is enigszins hilarisch. Toch moet er gezegd worden: geniet van de vrouw, maar wel met mate. Dan komt alles in het leven uiteindelijk goed. Ondanks de incidentele woede uitbarstingen van de vrouw. Lief.
Game van het jaar 2011
Tijd voor iets totaal anders. Iets wat in de Maffe Maandag nog niet is voorgekomen. Een game uitlachen. Of juist een game toejuichen? Bij de voorbereiding van het schrijven van dit artikel – jazeker, je moest eens weten hoeveel push-ups ik doe en hoeveel kilometer ik ren om dit artikel te schrijven – kwam ik niet tot een definitieve conclusie.
Het gaat namelijk om een nieuwe game. Een game die nog in de Japanse PlayStation Store moet verschijnen. Een game die misschien wel kans maakt op de prijs ‘beste PSN-game ooit gemaakt’ of ‘slechtste PSN-game ooit gemaakt’. Je weet niet wat je ervan moet denken. Is het geweldig omdat het zo slecht is, of is het juist zo slecht omdat het zo geweldig is?
Kijk, we worden filosofisch. Een paradox. Oftewel een schijnbare tegenstelling. De schijnbare tegenstelling die Japan World Cup 3 heet. Een paardenrace game. Maar niet zomaar een paardenrace game. Een game met heel veel verrassende elementen. Een paard die fantastische, spectaculaire moves maakt. Een paard die vast zit in een autoband, maar wel de race wint.
Dat soort dingen gebeuren eenmaal niet in het leven, maar wel in een game. Even aan de werkelijkheid ontsnappen. Daar zijn games voor, daar is Japan World Cup 3 voor. Je ziet het in het onderstaande filmpje. En alsjeblieft, klik verder. Ga naar YouTube en zoek meer filmpjes van dit spel op. Doe dat. Je wordt namelijk een stuk gelukkiger.

Populair Nieuws