Maffe Maandag - Stelende opa en voorbereiden op zombies

Article
maandag, 21 januari 2013 om 19:00
xgn google image
Daar ben ik weer! Ja! Terug uit Azerbeidzjan, waar ik door de woestijnen, het subtropische landschap richting het zuiden ben gereden om bij de grens van Iran te bivakkeren. Ja, en dat in een busrit van zeven uur lang waar het temperatuur in de bus rond de nul graden lag. En nu jij!
Het is vandaag namelijk Blue Monday. Een blauwe maandag. Wat het betekent? Nou, dat is de dag dat je je het meest depressief voelt. Het heeft een simpele oorzaak; het is ongeveer drie weken geleden dat het nieuwjaar is geworden. Bij nieuwjaar doen we aan voornemens, en na drie weken maken de meeste mensen de balans op. Mensen die hebben voorgenomen om van 2013 een beter jaar te maken, realiseren vandaag of dat gelukt is of niet. Of dat het gelukt is het sporten of niet.
Het moment van besef is vandaag. En dat is niet zo best voor de meesten. De meeste mensen realiseren dat 2013 net zo’n jaar als 2012 wordt en daarom voelen zij zich het meest depressief. Geen wonder dat het zelfmoordaantal op deze dag heel hoog is. Op de NS site heb ik inmiddels al één aanrijding met een persoon opgemerkt. Dat is niet best.
Daarom is het aan mij de taak om jullie wat vrolijker te maken. Ik heb een goede dag, dus waarom jullie ook niet? Precies. Laat ik maar met grappig nieuws komen. Grappig nieuws uit Ierland. Kijk, dat kan zeer geestig zijn. De Britse winkelketen HMV heeft onlangs het faillissement aangevraagd en dat betekent dat alle winkels (dus ook in Ierland) binnenkort zullen gaan sluiten.
Dat is jammer! Maar wat ook betekent is dat alle waardebonnen en dergelijke ongeldig zijn verklaard. En dat vindt een bejaarde genaamd Eric Nolan, helemaal prut. Vooral als hij nog cadeaus voor zijn kleinzoon nog moet kopen. Met zijn veertig euro waardebon. Wat doe je dan? Stelen.
En hij is niet opgepakt, nee. Hij is gewoon weggelopen en op de pers afgestapt. Kijk mensen, ik heb iets gestolen. De pers mag het weten en ik ben er trots op. Dat is pas lef. Ja, nog steeds is hij niet opgepakt. Geweldig dit. Zulke mensen zouden we moeten houden, want het is absoluut belachelijk dat de klant de dupe is van een faillissement van een falend bedrijf. Klaar.
Voorbereiden op de zombies
Mocht de HMV helemaal failliet verklaard zijn, dan is de hel nog niet uitgebroken. De hel is pas uitgebroken als er een zombieplaag komt. Ja, dan is de wereld echt naar de klote. Natuurlijk hebben jullie je allemaal voorbereidt op zo’n ramp, en weten jullie exact wat jullie moeten doen als het eenmaal gebeurd.
Maar ja, de meesten van jullie rennen al weg als er een spin in de kamer te vinden is. Daarom wil ik jullie een zetje geven. Er is namelijk een filmpje verschenen waar een aantal gasten laten zien hoe zíj een zombie apocalyps overleven. En hoe.
Hardop lachen. Dat doen we. Dat ga je doen na het zien van dit filmpje. Zo wordt de Blue Monday toch nog eens een vrolijke maandag. Graag gedaan, mensen.

Populair Nieuws