10 luxe kerstcadeaus 2017 - High tech?

Article
zondag, 10 december 2017 om 10:19
xgn google image
In dit luxe kerstcadeaus 2017 overzicht weet je precies welke technische hebbedingetjes je in huis moet halen met de kerst, mits je portemonnee er zin in heeft. Benieuwd wat er in deze lijst staat? Lees dan snel verder!
Ook bij het samenstellen van dit lijstje hebben we een bepaald criterium gehanteerd, al is deze overigens niet zo strict als bij de goedkope tech. Wij zien iets als luxe als het minimaal 75 euro kost. Verder hebben we geen plafond gehanteerd wat betreft de prijzen, al hoef je niet bang te wezen dat we producten van meerdere duizenden euro's uitlichten. We trappen af met:

iPhone X

We trappen dan maar gelijk af met één van de meest besproken smartphones van dit moment: de iPhone X. Deze gloednieuwe telefoon van Apple neemt afscheid van een aantal vertrouwde functies, maar voegt ook weer veel extra's toe. Zo is de voorkant van de iPhone X één en al scherm en is deze ook nog eens het eerste OLED scherm "dat aan de standaarden van Apple voldoet".
Ook beschikt de 'X' ook over een veel betere camera dan al haar voorgangers. Het diafragma van deze 12 megapixel camera, dat zorgt voor de scherptediepte, is beter dan die van de iPhone 8 met f/2.4 tegenover f/2.8. Zo zijn objecten die verder weg staan alsnog scherp!
Een nadeel is het prijskaartje, want dat is hoog. Je hebt de iPhone X namelijk voor zo'n 1200 euro in huis, een bedrag dat niet iedereen met gemak kan ophoesten. In dat geval kun je beter een iPhone 8 kopen, maar die bezit de bovenstaande functies niet of in mindere mate. In een eerdere special hebben we beide toestellen nog eens tegenover elkaar gezet.
De iPhone X is voor 1149 euro verkrijgbaar bij Otto.
122535

LG OLED55B7V

We blijven in de OLED schermen hangen, al hebben we nu te maken met een televisie in plaats van een mobiele telefoon. Dan pakken we natuurlijk wel gelijk een goede eruit, want dit is volgens velen één van de beste 4K OLED tv's op de markt. En dat heeft natuurlijk zo zijn redenen.
4K behoeft natuurlijk geen uitleg meer, want dat is gewoon een resolutie die vier keer zo hoog is als Full HD en dus voor extreem scherpe beelden zorgt. In combinatie met het OLED scherm, dat voor een onwijs goed contrast en natuurgetrouwe kleuren zorgt, krijg je één van de mooist mogelijke beelden voorgeschoteld.
Deze 55' inch scherm (zo'n 139 centimeter in diagonaal) is misschien dan geen koopje (1800 euro), maar wel één van de beste opties als je naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding kijkt. Er zijn namelijk tal van goedkopere 4K tv's te krijgen, maar die zijn dan ook niet zo goed als deze LG.
De LG OLED55B7V is voor 1799 euro verkrijgbaar bij bol.com. Daar staan ook de overige specificaties vermeld.
122536

HTC Vive

Als je HTC en Valve samen een virtual reality bril laat maken, krijg je de HTC Vive. Mocht je geïnteresseerd zijn om op je game PC de weide wereld van VR in te duiken, dan is de HTC Vive de bril die je moet gebruiken. Deze is namelijk helemaal geoptimaliseerd voor Steam, qua interface, en voor je hoofd. Dat laatste omdat je met de verstelbare hoofdband de bril zo comfortabel mogelijk kan maken.
In veel opzichten lijkt de Vive wel op de Oculus Rift, maar het grootste verschil is dat bij de release van HTC's VR bril er gelijk motion controllers bij geleverd werden. Hierdoor heb je ook daadwerkelijk het gevoel dat je één bent met je virtuele omgeving.
En dat is maar goed ook, want wie wil nou niet een levensechte Fallout 4 VR ervaring meemaken? Wij weten het in ieder geval wel.
De HTC Vive is voor 699 euro verkrijgbaar bij Coolblue.
122537

Consoles

Wat is een lijstje met luxe tech zonder de drie consoles van dit moment te benoemen? Inderdaad, dat is geen goed lijstje en bij deze lichten wij daarom de drie spelcomputers van nu uit.
Te beginnen met de Nintendo Switch. Die kwam maart dit jaar uit en moest de geflopte Wii U vervangen. En dat deed het met verve, want de Switch is nu al de helft van de Wii U verkopen gepasseerd. Het is dan ook een ideaal apparaat, want het is een console en handheld in één.
De Xbox One X is de jongste van de drie consoles van nu, want die kwam nog begin deze maand uit. In feite is het een gewone Xbox One, maar dan met veel betere specs. Wil je games moeiteloos in 4K en 60 frames per seconde spelen? Dan is de Xbox One X de console voor jou, want dit gaat moeiteloos.
Dan mogen we natuurlijk ook niet de PlayStation 4 Pro vergeten. Die kwam vorig jaar al uit en kan net zoals de Xbox One X de meeste games in 4K afspelen. Niet gek dan ook dat de PlayStation 4 als een malle blijft verkopen. Dat is mede te danken aan de duidelijke boodschap: This is for the Players.
122539

Ultimate Ears Wonder Boom

De bluetooth speakers zijn de laatste jaren flink in opkomst. Logisch ook, want iedereen wil overal waar mogelijk muziek luisteren. Waarschijnlijk had je dan ook verwacht dat we één van de bekende JBL speakers zouden benoemen, maar dat doen we niet. En dat heeft een reden.
De Wonder Boom is namelijk een heel praktisch speakertje. Hij is klein en dus makkelijk mee te nemen, maar hij kan ook een aardige klap verwerken en is zelfs waterdicht. Valt 'ie op de grond of in het water? Geen probleem, daar kan de Wonder Boom tegen. Al raden we natuurlijk niet aan om de speaker tegen een muur aan te smijten.
Nu zijn dat eigenlijk al bijzaken die de Wonder Boom een ideale speaker maken, maar ook op belangrijke fronten valt het apparaat niet tegen. Zo is de batterijduur maar liefs tien uur en is ook de geluidskwaliteit goed te noemen, al wil het op maximaal volume wel eens niet helder klinken. Niet gek dan ook dat we in onze review een 8,5 plakten aan de Wonder Boom.
De Ultimate Ears Wonderboom is voor 89 euro verkrijgbaar bij bol.com.
122540

MSI GF62VR 7RF-1013NL

Natuurlijk mogen er geen gaming laptops ontbreken in deze special over luxe kerstcadeaus en dan is een laptop van MSI natuurlijk een logische keuze om uit te lichten. Volgens ons is de MSI GF62VR 7RF-1013NL een goede en wel hierom.
Het is gewoon een bakbeest van een laptop. Met 16 gigabyte aan RAM geheugen kun je zonder moeite multitasken en de mooiste games vloeiend spelen is ook geen probleem dankzij de i7 processor en de Nvidia GeForce GTX 1060, één van de beste videokaarten die er zijn.
En dat blijkt wel uit de tests. Als je met deze laptop Battlefield 1 op ultra settings wil spelen, speel je met zo'n 72 frames per seconden. Laat staan als je datzelfde doet met andere games. Wel betaal je er flink voor, want de MSI GF62VR 7RF-1013NL kost 1500 euro.
De MSI GF62VR 7RF-1013NL is voor 1499 euro verkrijgbaar bij Coolblue.
122541

Nvidia Shield TV

Nvidia kennen we natuurlijk van de krachtige videokaarten, maar de laatste tijd timmert het bedrijf ook aardig aan de weg in de consolewereld. Iedereen wil natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn, dus dacht Nvidia er goed aan te doen om een mediabox te maken. Geen verkeerde keuze vinden wij.
Met de Nvidia Shield TV heb je namelijk een apparaat in huis waarmee je films en series kunt kijken, maar ook kan gamen. Zo kun je rustig Netflix, Spotify, Videoland en Amazon Video gebruiken en kun je via een speciale servers ook bekende games als Borderlands 2 en Outlast 2. Inderdaad, dat zijn niet de nieuwste games, maar zeker wel het spelen waard.
De Nvidia Shield TV is voor 229 euro verkrijgbaar bij bol.com.
122542

Acer Chromebook 14 CB3 431 C5K7

We hebben al een game laptop behandeld, maar niet iedereen wil natuurlijk een laptop voor het gamen. Wil je alleen werken, studeren, internetten en films kijken? Dan is deze Acer Chromebook geschikt voor jou.
Al bij het opstarten valt er één ding op: De Acer Chromebook is binnen vijftien seconden opgestart. Dat komt door de SSD schrijf die voor supersnelle laadtijden zorgt. Wel wordt daar een compromis bij gemaakt, want de opslagcapaciteit is slechts 32 gigabyte.
De accuduur is twaalf uur, waardoor je makkelijk onderweg gebruik kunt maken van de diensten van deze chromebook. Ook het RAM geheugen is voor een laptop van nog niet eens 400 euro prima te noemen, want met vier gigabyte kun je het nodige tegelijk doen. Nog een voordeel: Microsoft Office is sinds kort beschikbaar voor alle Chromebooks, dus dat vormt ook geen obstakel meer.
De Acer Chromebook 14 CB3 431 C5K7 is voor 365 euro verkrijgbaar bij Coolblue. Daar kun je alle specificaties van het apparaat vinden.
122543

Polaroid OneStep 2

Je kon het gemist hebben, maar de oude Polaroid camera's zijn sinds afgelopen september terug. Toen het oude Polaroid in 2008 failliet ging, maakten werknemers van de fabriek in Enschede een doorstart. Die is uiteindelijk overgenomen en ging onder de naam Polaroid Originals aan de slag met de OneStep 2, de opvolger van de succesvolle OneStep uit 1977.
Voor de wat jongere mensen is de Polaroid OneStep 2 een rare camera voor deze tijd. Het is namelijk een instant-camera. Dit zijn toestellen waarbij gemaakte foto's gelijk afgedrukt worden en dus aan de andere kant van het apparaat eruit komen. Even een paar keer ermee heen en weer wapperen en je hebt je foto. Een Trip Down Memory Lane voor de wat oudere gebruikers dus.
De Polaroid OneStep 2 is voor 119 euro verkrijgbaar bij bol.com.
122544

Samsung Galaxy Note 8

We trapten de lijst af met de iPhone en we sluiten het af met de Samsung Galaxy, de Samsung Galaxy Note 8 om precies te zijn.
Waar Samsung tijdens de campagne mee koketteerde was de S pen, het pennetje waarmee je makkelijker het grote 6.3" inch scherm mee kan bedienen. Je kunt deze op elk mogelijke manier voor gebruiken. Of het nou notities opschrijven tijdens het bellen is, of speciaal getekende berichten met special effects is, je kunt het zo gek niet verzinnen en het is mogelijk met de Note 8.
Daarnaast beschikt de Note 8 over een Dual Camera (één van 12 megapixel en één van 8 megapixel) waarmee je de scherpste foto's kunt maken. Na afloop nog niet tevreden? Geen probleem, want je kunt naderhand vele dingen bewerken zodat je de perfecte foto kunt maken.
De Samsung Galaxy Note 8 is voor 869 euro verkrijgbaar bij bol.com. Daar staan ook de overige specificaties vermeld.

Ga jij luxe kerstcadeaus kopen?

Ga jij ook één van de bovenstaande of andere luxe kerstcadeaus kopen? Of houd je het bij de goedkopere techspulletjes? Laat het ons weten in de comments!