Nu zijn wereldwijde Nintendo Switch verkoopcijfers voor ons Nederlanders niet bijzonder relevant, omdat dat niks zegt over de getallen in ons land, maar toch is het het benoemen waard. Waar de Wii U er namelijk vijf jaar om deed om 13,5 miljoen keer de toonbank over te gaan, bereikt de Switch al de helft daarvan binnen zeven maanden.

Nintendo verwacht dat tegen het einde van maart volgend jaar de console zo'n 16,74 miljoen keer verscheept zal worden. Nu zijn dat dus geen verkoopaantallen, maar gezien de populariteit van de hybride spelcomputer zal dit aantal vrijwel helemaal benut gaan worden. Mocht dat gebeuren, dan is de Switch binnen een jaar na release dus al vaker verkocht dan de Wii U.

Nintendo Switch verkoopcijfers ook goed voor games

Aangezien de Switch vaak over de toonbank gaat, geldt dat dus ook voor de games. Zo zijn er op dit moment 27,48 miljoen games verkocht, Super Mario Odyssey daar nog niet bij gerekend. De meest populaire game is The Legend of Zelda Breath of the Wild, die met release uitkwam en momenteel 4,7 miljoen keer verkocht is. Meer cijfers zijn te bekijken in het bijbehorende document.

De Nintendo Switch kwam op 3 maart van dit jaar uit en is dus aardig op weg om de Wii U voorbij te gaan in verkoopcijfers. Heb jij al een Switch? Laat het ons weten in de comments!