Lets Sing 2018 Review - verkeerde toon aangeslagen

  Gouden keeltjes in spé opgelet! Naast dansgames als Just Dance kunnen we ook weer luidkeels meezingen met populaire popnummers. De consoles worden namelijk verrijkt met Let’s Sing 2018, een game die naar de PlayStation 4, Wii en Nintendo Switch komt. Kunnen wij met de Let’s Sing 2018 review lekker de diva uithangen? Je leest het hier!

  Karaokegames zijn er al sinds jaar en dag. Singstar, Lips en Band Hero zijn slechts voorbeelden van bekende franchises waarin wij de longen uit ons lijf zingen. Sinds enige tijd hoort in dit lijstje ook Let’s Sing thuis, een franchise van uitgever Deep Silver. Nu is het tijd voor de 2018 editie van de game, Let’s Sing 2018, die ook op de Switch uitkomt.

  Lets Sing 2018 Review

  Bedrade microfoons?

  Met die Switch versie van de game gingen wij aan de slag en ons viel direct bij het uitpakken van de verpakking iets op. De game van ca. 60 euro wordt namelijk geleverd met twee bedrade microfoons. Op zich is dat een prima pakket dat ook zo geleverd wordt bij de andere versies van de game. Maar het feit dat de microfoons gedraad zijn staat een beetje gek bij een console die als slogan heeft dat je overal en altijd kunt spelen: draadloos dus.

  Bij Let’s Sing 2018 gaat die vlieger alvast niet op. De microfoons sluit je namelijk aan op de houder van de Switch en niet op de console zelf. Je kunt niet onderweg spelen. De game even opstarten tijdens een vriendenavond bij iemand anders kan ook niet, tenzij je de hele console meeneemt.

  Als je de PlayStation 4 versie van de game hebt kun je ook nog aan de slag met een app op je telefoon, waardoor deze in de microfoon verandert, maar deze ondersteunt de Switch versie niet. Je bent dus echt aangewezen op de bedrade microfoons. Een flinke misser.

  Als je eenmaal aan het feit gewend bent dat er een kabel tussen jou en de console zit kan de pret beginnen. Zodra je de game opstart krijg je een overzichtelijk en strak menu te zien, waarin je de verschillende opties van de game kunt kiezen.

  Lets Sing 2018 Review

  Verschillende modi

  Er zijn in totaal vier modi in Let’s Sing 2018, namelijk Classic, Mix Tape, Featuring en TV in dit menu te vinden, samen met een optiemenu. In deze laatste kun je je profiel bekijken en je avatar veranderen. Het geluid en dergelijke is verder niet instelbaar in Let’s Sing 2018, maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Daar heb je tenslotte je tv en home cinema set voor.

  De opzet van de game is erg simpel zodat iedereen er zonder nadenken mee aan de slag kan gaan. Je sluit de microfoon aan, kiest een modus en begint te zingen. En dat met behoorlijk korte laadtijden. Let’s Sing 2018 is wat dit betreft prima opgezet en doet precies wat je van een karaokegame verwacht.

  De Classic modus is de standaard modus die je simpelweg mee laat zingen met een nummer, terwijl de videoclip op de achtergrond meespeelt en de tekst over het scherm rolt. Deze modus is alleen te spelen of competitief met een andere speler. Het doel is in het laatste geval om zo hoog mogelijk te scoren zodat je de andere speler verslaat. De TV modus is eigenlijk hetzelfde als de Classic modus met het verschil dat je de tekst niet te zien krijgt.

  In Featuring wisselen jij en een andere speler elkaar af door delen van een nummer te zingen in een duet. Ook dit hebben we al eens eerder gezien in andere games. Het originele element van Let’s Sing 2018 is de Mix Tape modus. Hierin worden stukjes van de 30 tracks door elkaar gemixt zodat je telkens een verrassing krijgt als je een nummer opstart.

  Lets Sing 2018 Review

  Karig aantal nummers

  Deze modus zorgt ervoor dat je steeds weer blijft spelen omdat een nummer steeds weer anders loopt. Nadeel is alleen dat Let’s Sing 2018 standaard maar 30 nummers bevat. En daar ben je zo klaar mee, in welke modus dan ook. Voor de PlayStation 4 kun je later nog nummers bijkopen, maar op de Switch moet je het met de 30 meegeleverde tracks doen.

  De tracks die meegeleverd zijn, zijn wel lekker divers. Je krijgt klassiekers als We Are the Champions van Queen en Imagine van John Lennon voor je kiezen, terwijl je ook nieuwere nummers kunt zingen zoals Royals van Lorde en 7 Years van Lukas Graham.

  De nummers zijn via de Jukebox van de game ook allemaal te beluisteren zodat je kunt wennen aan de ritmes en de teksten. Deze modus is, zeker bij de Switch versie die wij testten, ietwat overbodig, maar toch een leuke toevoeging.

  Lets Sing 2018 Review

  Let’s Sing 2018 review – biedt weinig waar voor je geld.

  Let’s Sing 2018 is wat betreft modi een leuke game voor wanneer je wat mensen over de vloer hebt en elkaars zangtalenten wilt testen. Je krijgt 30 nummers die afwisselend zijn en vier modi om ze in te zingen. Maar je bent er behoorlijk snel klaar mee gezien je de 30 nummers al snel gezien hebt en er geen uitbreidingsmogelijkheid is (op de Switch).

  De game is verder overzichtelijk opgezet en de meegeleverde microfoons doen wat ze moeten doen, al is het onlogisch dat ze niet draadloos zijn. De toon die Let’s Sing 2018 aanslaat is dus prima, maar de game voelt aan als een te vroeg afgebroken concert.

  7

  De plus- en minpunten

  • Overzichtelijke menu's
  • Mix Tape modus blijft afwisselend
  • Goede mix van populaire nummers
  • 30 nummers is wat weinig
  • Niet uit te breiden bibliotheek
  • Microfoons bedraad?

  Let's Sing 2018

  Verkijgbaar vanaf 24 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.