Luke Cage seizoen 1 vanaf vandaag op Netflix - Dit moet je weten

Article
vrijdag, 30 september 2016 om 17:15
xgn google image
De superhelden serie Luke Cage seizoen 1 is vanaf vandaag te zien op Netflix. Na Daredevil en Jessica Jones is Luke Cage de derde in deze rij superhelden. Luke Cage is een ten onrecht beschuldigde man. Hij ontsnapt uit de gevangenis en keert terug naar Harlem als superhero for hire.

Luke Cage seizoen 1 te zien op Netflix

Na een lange tijd wachten is het dan eindelijk zo ver. Luke Cage seizoen 1 staat op Netflix en hij gaat Harlem op zijn kop zetten. Luke Cage is een ontsnapte gevangen die terugkeert naar Harlem om zijn leven opnieuw op te pakken. Maar een man die er geen last van heeft als iemand een kogel door zijn lichaam probeert te schieten, draagt ook verantwoordelijkheden met zich mee.
Marvel's Luke Cage (Mike Colter) is een superheld met een metalen huid en bovennatuurlijke kracht. De superheld is afkomstig van Marvel's gelijknamige stripboekenserie Luke Cage en de serie is ontwikkelt door Netflix in samenwerking met Marvel.

Over welke superkrachten beschikt hij?

Luke Cage is extreem sterk en zijn huid kan niet gepenetreerd worden. Wanneer je hem probeert te slaan, breek je gewoon je hand. Wil je hem neerschieten, dan heeft de kogel daar meer last van dan hij.
Cage kan zelfs explosies en instortende gebouwen overleven. Daarnaast kan hij in de ronte gooien met mensen (bad guys natuurlijk) en hij slaat met gemak door muren heen.
Zijn superkrachten zijn te danken aan experimenten die in de gevangenis op hem werden uitgevoerd. Toen hij zijn superkrachten kreeg, is hij ontsnapt uit de gevangenis en hij is niet bang om zijn krachten te gebruiken.

Eerder kennis gemaakt met Luke Cage

Luke Cage speelde een bijrol in Marvel's Jessica Jones. Zonder iets te spoilen: Laten we zeggen dat Luke Cage zijn best deed om onder de radar te blijven als barman. Maar nadat hij Jessica ontmoette ging hem dat iets minder gemakkelijk meer af.
De twee gingen voor korte duur met elkaar om. Op een gegeven moment kwamen ze erachter dat ze beiden over superkrachten beschikken en ging Luke haar helpen met haar missie bij het bevechten van een gevaarlijke man uit Jessica's geschiedenis.

Ook Luke Cage heeft een echte villain nodig

Cornell Stokes (Mahershala Ali) is de grote bad guy, ook wel bekend als "Cottonmouth". Cottonmouth is een gevaarlijke crimineel en eigenaar van een populaire nachtclub in Harlem. Hij en Luke maken kennis met elkaar nadat een handlanger van Cottonmouth iets te veel herrie schopte in Luke's buurt.
Cottonmouth speelt onder één hoedje met zijn neef Mariah Dillard, een corrupte politicus. In de achtergrond van de serie speelt zich meer af, een bad guy genaamd Diamondback stuurt een gevaarlijke handlanger de straat op om Luke bezig te houden, terwijl Cottonmouth bedenkt hoe hij Luke kan vermoorden.

Luke Cage onderscheidt zich van Jessica Jones en Daredevil

Elke Marvel's Netflix TV serie heeft een andere toon dan de rest. De extreem geweldadige Daredevil is het bewijs dat er een publiek is voor zeer geweldadige superhelden series. Jessica Jones draait om een meer serieuze problemen zoals mishandeling en PTSD.
Wat Luke Cage anders maakt is bijvoorbeeld het gevoel en het verhaal. Luke Cage is wat helderder en meer ambitieus. A Tribe Called Quest's Ali Shaheed en componist Adrian Younge brengt cultuur wat meer omhoog in de serie met jazz-geïnspireerde hip-hop. Thematisch gezien draait Luke Cage wat meer om de buurten van Harlem dan om de actie en de special effects.

Marvel en Netflix stoppen nog lang niet na Luke Cage

Dit is de derde serie waar Netflix en Marvel samenwerken en ze hebben nog meer voor ons in petto. Voor het einde van het jaar zijn Netflix en Marvel van plan om nog een vierde serie te maken: Iron Fist. Game of Thrones ster Finn Jones zal hierin als Danny Rand de hoofdrol spelen.
Maar dat is nog niet alles. Nadat ze Iron Fist op Netflix releasen, komt er nog een vijfde serie waarin de superhelden Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil en Iron Fist samen gaan werken om het kwaad te bestrijden: The Defenders. Een beetje hetzelfde idee als met The Avengers.
Maar voor nu kunnen we Luke Cage seizoen 1 alvast zien. Deze is per direct te streamen via de videodienst.