Live action Disney films die eraan komen - Een mooi overzicht

  De komende tijd kunnen we van flink wat live action Disney films smullen. Wij bieden je een overzicht welke titels jij in de bioscopen kan verwachten. Veel van de live action films vertellen verhalen die we eerder al succesvol als tekenfilms zagen.

  The Lion King

  Momenteel wordt er gewerkt aan een live action versie van The Lion King. Deze live action-film zal het verhaal van welp Simba opnieuw vertellen. Opnieuw voelen we de pijn die de dood van Mufasa met zich meebrengt en zien we het gouden duo Timon en Pumbaa.

  Er is nog niet veel bekend over de live action-versie, maar het is wel bekend dat we een heel diverse cast met bekende namen zullen horen:

  • Donald Glover als Simba
   • J.D. McCrary als jonge Simba
  • Beyoncé Knowles-Carter als Nala
   • Shahadi Wright Joseph als jonge Nala
  • James Earl Jones als Mufasa
  • Chiwetel Ejiofor als Scar
  • Alfre Woodard als Sarabi
  • John Oliver als Zazu
  • John Kani als Rafiki
  • Seth Rogen als Pumbaa
  • Billy Eichner als Timon
  • Eric Andre als Azizi
  • Florence Kasumba als Shenzi
  • Keegan-Michael Key als Kamari

  In ieder geval verschijnt The Lion King 19 juni 2019 pas in de bioscopen. Rond die tijd gaan we vast de eerste trailers van de film wel voorbij zien komen.

  The Jungle Book 2

  Na het succes van Mowgli's avontuur in de eerste Jungle Book's live action-film, gaat Disney ook aan een tweede film werken. Niet gek als we kijken wat het eerste deel allemaal teweeg heeft gebracht. Deze film maar liefst een 8.5 in de Jungle Book Blu-Ray review, omdat er goed gebruik werd gemaakt van CGI en er sterk werd geacteerd.

  Het is grappig om te zien hoe het eerste deel het bekende verhaal toch in een nieuw jasje wist te stoppen, waarbij verhaalelementen toch wat verschilden ten opzichte van we al wisten. Zodoende was koning Louie niet een swingend aapje in deze versie, maar een enorm intimiderend gevaarte. Toch wist de film je te grijpen door enkele bekende nummers uit de film toch opnieuw uit te voeren, waaronder The Bear Neccesities.

  Er is nog weinig bekend over The Jungle Book 2, zelfs geen releasedatum. Het is wel aannemelijk dat deze live action-film een hervertelling wordt van de tweede animatiefilm. In de oorspronkelijke tweede animatiefilm bevind Mowgli zich bij de mensen en mist hij de jungle. Daarom besluit hij zijn oude vrienden waaronder beer Balou opnieuw te zoeken.

  Maleficent 2

  Net als The Jungle Book, krijgt ook Maleficent een tweede live action film. Er is nog vrij weinig bekend over de film, behalve onder andere wat details betreffende de cast van deze nieuwe film. Zo zien we dat Angelina Jolie weer in haar rol als Maleficent zal stappen. Verder zien we Elle Fanning en andere acteurs uit het eerste deel van de film terug.

  De film zal ook wat nieuwe acteurs in de cast hebben die niet meededen aan het eerste deel. Uiteindelijk zien we ook Michelle Pfeiffer als koningin Ingrith en Harris Dickenson voor de rol van prins Phillip.

  Deze nieuwe film zal verdergaan waar de eerste film stopte. Wederom zien we hoe de schurk uit het oorspronkelijke sprookje Sleeping Beauty nu een hoofdrol speelt in haar eigen film. Momenteel is het plot nog onbekend. De film moet nog in productie gaan en er is ook nog geen releasedatum van dit vervolg bekend.

  Mary Poppins Returns

  De titel werd voor het eerst geteased tijdens de Oscars van van dit jaar. Opnieuw mogen we het verhaal van Mary Poppins volgen: de magische oppas die van alles uit haar tas tovert en alles oplost door een lepel met suiker. Als er één ding is wat Mary Poppins geweldig maakt, is het wel haar speelsheid. Supercalifracilisticexpialidosious, een tongbreker die bij velen wel bij zal blijven (Superkwalikwantiviaextraquasiotisch in het Nederlands).

  Er komen flink wat bekende namen voor bij deze film. Naast Emily Blunt zullen onder andere Meryl Streep, Ben Whishaw, Lin-Manuel Miranda en Emily Mortimer te zien zijn.

  25 december draait deze film in de bioscoop. Mogelijk een leuke film dus om voor kerst met de hele familie te gaan kijken. Het is niet voor niets een familiefilm.

  Dumbo

  Ook ons domme olifantje Dumbo (bij ons beter bekend als Dombo) mag zijn flaporen weer eens tonen. Na tientallen jaren niet meer van stal te zijn geweest, vliegt hij met zijn groten oren namelijk opnieuw de bioscoopzalen binnen. Deze keer wordt hij volledig van GCI gemaakt in plaats van de oudewetse getekende stijl die we nog van de film gewend zijn.

  Dombo is een van de eerste films die Disney ooit heeft uitgebracht. Hij verscheen in de derde Disney film ooit en volgde daardoor Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen en Pinocchio op. Dombo is voelde enigszins gehaast om toch nog de bioscopen op tijd te kunnen halen, dus deze live action versie zou een mooie manier kunnen zijn om toch de film op een wat modernere en betere manier te vertellen.

  Er is nog weinig bekend van het Dombo plot, maar het is aannemelijk dat deze olifant een soortgelijke behandeling als The Jungle Book krijgt. Waarschijnlijk wordt de oorspronkelijke film opnieuw verteld, met een aantal veranderingen in het verhaal.

  Cruella

  Cruella de Vil, als zij je niet bang maakt zal niks je bang maken! Alhoewel menig hond deze feeks wel weg wil houden bij haar puppies, probeert Cruella diezelfde puppies om haarzelf lekker warm te houden. Bond is waar ze van houd en waar ze voor leeft. Voornamelijk de vachtjes van de 101 dalmatiërs wil ze maar al te graag gebruiken voor haar mode ideaal.

  Cruella krijgt een eigen live-actionfilm die zich meer op haar jeugd zal gaan richten. Mogelijk krijgen we te zien hoe ze zo´ n verrotte ziel is geworden, want de oorspronkelijke Disney-films geven haar niet echt een achtergrondverhaal mee. Hoe de film zich verder zal vorderen is nog onbekend, omdat deze film zich nog in de prille productiefase bevind.

  Het is vooralsnog bekend dat we in 2019 de film kunnen verwachten. Emma Stone zal de rol van Cruella de Vil vertolken. Voor de rest is er nog niet bijzonder veel over de film bekend. Disney houdt ons nog even in spanning.

  Aladdin

  Stel je eens voor dat je een wenslamp bezit. Je hoeft er alleen maar overheen te wrijven om vervolgens een wens te mogen doen. Voor menig persoon is wel duidelijk wat die wens is: een live action versie van Aladdin. Na de oorspronkelijke animatiefilm en successen met een musical op Broadway, is het geen gekke keuze.

  Iedereen kent ondertussen Aladdin zijn verhaal wel enigszins. Genie de lampgeest helpt hem om indruk te maken op de prinses Jasmin. Iedereen noemt hem een ´straatrat' omdat hij met enige regelmaat restjes eten door diefstal bij elkaar moet scharrelen. Zonder de magische krachten denkt hij ook geen enkele kans te maken.

  De live action-versie beloofd wel flink anders te worden en het wordt nog spannend hoe Geest wordt neergezet. Zo wist Robin Williams de rol geniaal neer te zetten in de animatiefilm. Nu Robin Williams dood is, zal Will Smith zijn rol overnemen. Deze acteur werkte eerder aan verschillende films en staat ook gecast als Daryl Ward voor de Netflix Original Bright 2.

  Christopher Robin sluit de lijst live action Disney films af

  We sluiten deze lijst met Disney live action films af met niemand minder dan de wolligste vriend die jij je voor kunt stellen: Winnie de Pooh.

  In het nieuwe avontuur is Christopher Robin al flink opgegroeid en wordt hij door zijn huidige baas regelmatig opgedrongen om overuren te draaien. Langzaam vergeet hij hoe het is om te leven, waardoor zijn vrouw hem eraan moet herinneren dat hij nu alles van zijn dagen moet maken. Christopher heeft de hulp van Pooh harder nodig dan ooit. Zodoende komen ze in een avontuur terecht met alle vriendjes uit het bos van Pooh Beer.

  In ieder geval maken de huidige trailers veel Winnie the Pooh-freaks helemaal horendol. De film beloofd weer erg humoristisch te worden door de grappen en grollen van Winnie. ¨Mensen zeggen dat niets onmogelijk is, maar ook doe heel de dag niets¨, aldus onze gele wollige vriend. Vanaf 2 augustus 2018 laat hij zijn snuit zien!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.