10 beste acteurs die hun eigen stunts uitvoeren - Indrukwekkend

  De stuntman rent al om die levensgevaarlijke sprong te maken. Dan roept de acteur hem plots halt: "Ik zal toch zeker mijn eigen stunts wel mogen uitvoeren?¨ Voldoende waaghalzen doen het en zodoende kijken we eens naar de beste acteurs die hun eigen stunts uitvoeren. Laten ze hun lichaam heel?

  10. Milla Jovovich

  Milla Jovovich zagen we al als Alice in de Resident Evil films en daar herkennen we haar dan ook van. Deze films zitten vol met actie en daarom hebben filmkijkers deze actrice al best wel wat stunts zien uitvoeren.

  Het is ook aannemelijk dat Jovovich nog wel even door zal gaan met het uitvoeren van stunts. Zelf heeft ze eerder aangegeven dat ze voorlopig geen gedag kan zeggen tegen het doen van stunts. De waaghals uithangen stunts is een onderdeel van haar leven geworden, waar ze erg van is gaan houden. Het liefst blijft zij in films spelen waarin ze stunts mag doen.

  In ieder geval starten er in de september alweer opnames voor zo'n film. Milla Jovovich zal namelijk ook een rol gaan vertolken in een verfilming van Monster Hunter games van Capcom. Het is alleen nog niet bekend wat voor een rol Jovovich hierin zal gaan spelen.

  9. Tom Holland

  Als Tom Holland, oftewel Spider-Man, zijn pakje heeft aangetrokken is hij niet meer te stoppen. Het liefst doet de jonge acteur zoveel mogelijk zelf, maar in de praktijk betekent het dat hij soms toch hulp nodig heeft. Vaak doet hij zelf zijn stunts, zijn stuntmannen toch echt komen invallen wanneer het te gevaarlijk wordt. Hij scoort daardoor niet de hoogste plek in de lijst met acteurs die hun eigen stunts uitvoeren, toch heeft hij een mooi plaatsje veroverd.

  In ieder geval zit Tom Holland in flink wat scènes en soms vraagt hij de regisseurs ook of hij zelf niet gewoon de stunts mag uitvoeren. Zo moest hij bijvoorbeeld voor opnames op een gegeven moment, na een lange sprint te hebben gemaakt over een metalen steunbalk, plots stilstaan zodat zijn stuntman zijn plek kon overnemen en uiteindelijk de sprong kon afmaken. Tom zag dit niet zitten en wilde per direct zelf de stunt doen.

  Uiteindelijk heeft hij de stunt ook gedaan, wat werd vastgelegd in deze video. Deze stunt werd per direct de favoriet van Tom Holland.

  8. Tom Cruise

  Tom Cruise is voornamelijk te zien wanneer hij weer eens in actie komt in Mission Impossible. Zodoende heeft hij door al die films heen best wat gekke stunts moeten uitvoeren. We zagen hoe hij bovenop een vliegend vliegtuig stond en hoe hij van een gebouw afsprong. En dat doet hij goed, waarom blijven we anders telkens naar die Mission Impossible films heen gaan?

  Juist voor de actie die Tom Cruise naar de verschillende films weet te brengen. De nieuwste Mission Impossible 6 trailer liet Tom Cruise alweer volop in actie zien. Wil jij hem in volle glorie zien stunten, dan zijn alle andere films momenteel terug te zien op Netflix.

  7. Arnold Schwarzenegger

  Schwarzenegger heeft nooit al zijn stunts zelf gedaan. Hij heeft zelfs een stunt double gehad die door wat bluf zonder enige ervaring in de stuntwereld is beland. Toch heeft deze acteur, zelfs op latere leeftijd, nog de nodige stunts gedaan.

  In een van de Terminator films is er een achtervolgingsscène waarbij Arnold als The Terminator zogenaamd een auto achteruit moet sturen. Alhoewel het in de film lijkt alsof Arnold rijdt, zit er op de achterbank een derde man compleet oncomfortabel onderuit gezakt om vanaf daar buiten het zicht van de camera de auto te kunnen besturen.

  Hij rijdt zelf niet, maar zit wel in de auto en is daarom zelf onderdeel van de stunt. Had de coureur namelijk ook maar een klein foutje gemaakt, dan was de auto met Schwarzenegger zelf erin natuurlijk ergens tegenaan geknald.

  Het had op meer punten mis kunnen gaan, zeker omdat er ook nog eens vanuit de auto moest worden gefilmd om alle shots te krijgen die regisseur James Cameron voor ogen had. Die coureur stond dus onder best wat spanning om zonder enig comfort op de weg te kunnen letten.

  6. Angelina Jolie

  Ook Angelina Jolie heeft de nodige schaafwonden en schrammen overgehouden aan enkele stunts. Toch weerhield dit haar er niet van om door te zetten, zodoende krijgt ze een plek in deze lijst. Haar stunts zitten voornamelijk in de verschillende vechtscènes die ze door films heen doet. Neem bijvoorbeeld Salt, waarin ze vanaf een viaduct op een rijdende auto springt.

  Tijdens een stunt heeft Angelina Jolie een permanent litteken bij haar neus achtergelaten. Het litteken valt niet heel erg op, maar is voor haar natuurlijk wel een aandenken aan de stunts die ze heeft uitgevoerd. Een litteken blijft je immers altijd bij. Zie het als een foto die ze heel de dag met zich meedraagt.

  5. Keanu Reeves

  Deze acteur is voornamelijk bekend om zijn rol van Neo in The Matrix. Ook hierin heeft hij flink wat stunts mogen uitvoeren. Het liefst voert hij alle stunts zelf uit, wat hem een plekje geeft in deze lijst. Soms is het daarentegen niet de beste zet om al zijn stunts zelf uit te voeren. Zo is het bijzonder gevaarlijk om op een 45 kilometer per uur door een woestijn rijdende motor te staan.

  Maar wat voornamelijk memorabel is aan de stunts van Keanu Reeves, is dat hij een geheim heeft waardoor al zijn stunts tot een waar succes uitlopen. Zo heeft hij ooit toegegeven dat het recept voor een goede actiescène is om voorafgaand aan de stunts een ijskoud bad te nemen. Je zou er maar zin in hebben.

  Wilde jij toevallig nog een handtekening van Keanu Reeves? Misschien helpt het om een belletje te doen dat het water in jouw badkuip extra koud voor hem wordt gemaakt.

  4. Sylvester Stallone

  Sylvester Stallone is ook één van de acteurs die blijvende herinneringen heeft overgehouden aan de stunts die hij heeft uitgevoerd. Veel van zijn stunts heeft hij tot een goed einde gebracht, maar één stunt heeft hem flinke schade toegebracht.

  De meeste problemen lijken te ontstaan tijdens vechtscènes, want ook Sylvester Stallone verwonde zichzelf vrij heftig toen hij hij opnam tegen voormalig worstelaar 'Stone Cold' Steve Austin in The Expandables. Tijdens de worstelingen brak de acteur zelfs zijn nek, dus misschien was het niet zo een goed idee om met zo'n worstelaar te vechten.

  3. Heath Ledger

  Wie de Batman-films van Christopher Nolan zag, weet dat Batman best wat bad ass stunts heeft mogen uitvoeren. De films zitten vol met vijanden die in toffe actie scènes niks heel willen laten van de vleermuisman. Maar soms zijn het de schurken die juist de gaafste stunts mogen uithalen en daardoor toch wat lof daarvoor verdienen.

  De echte stuntman is namelijk Heath Ledger als The Joker. Hij had er alles voor over om zijn rol zo geweldig mogelijk neer te zetten. Zodoende wilde hij dat Christian Bale hem écht zou slaan in een intense scene waarin er niks over mocht blijven van The Joker. Alhoewel Christian Bale dit eerst niet zag zitten omdat het volgens hem niet nodig was, heeft het geholpen om uiteindelijk The Joker een memorabele en gave superschurk te maken.

  Daarna begint waar de acteur pas echt respect voor moet krijgen. Terwijl hij bleef vragen om maar geslagen te worden, brak hij in lachen uit. Uiteindelijk heeft hij zichzelf flink gepijnigd en de betegelde muren van de set vertoonden zelfs nog barsten. Pijnlijk, maar er zijn weinig acteurs die zoveel passie voor hun rol hadden als Heath Ledger.

  2. Daniel Craig

  Als er één mannetje is dat niet lijkt te weten dat er special effects bestaan dan is het Daniel Craig wel. Daarom heeft hij ook een hoog plek veroverd in dit lijstje.

  Met een Martini en een Bondvrouw aan zijn zijde, heeft Danial Craig al flink wat stunts achter de rug. Elke keer wanneer hij een nieuwe James Bond film opnam, dreef hij zichzelf tot het uiterste. De man wil zoveel mogelijk van de stunts zelf uitvoeren en dat loopt op den duur niet altijd goed af. Niet voor niets heeft hij zijn vrouw ooit beloofd te matigen in het uitvoeren van stunts, nadat ze het doodsbenauwd kreeg van alle angsten.

  Deze Bondacteur is wel één van de beste acteurs die zijn eigen stunts uitvoert, maar heeft hiervoor wel meermalen zijn eigen lijf op het spel gezet. Na een ski-ongeluk in Spectre moest hij een knie-operatie ondergaan, in Quantum of Solace heeft hij zijn spieren verrekt en kreeg hij daarom een paar metalen pinnen in zijn lijf gezet. Dan hebben we Casino Royale nog niet besproken: hij verloor hier twee tanden in een iets te heftige vechtscène.

  1. Jackie Chan bovenaan beste acteurs die hun eigen stunts uitvoeren

  Door de jaren heen heeft Jackie Chan zijn leven bijzonder vaak op het spel gezet om te kunnen stralen op het witte doek. Zijn ervaring als stuntman maken de films zo tof.

  Een voorbeeld uit de films is hoe we Jackie Chan vanuit een lantaarnpaal op een bus zien springen en vervolgens tussen de daken van verschillende bussen en vrachtwagens heen en weer springt om vervolgens de grote hoeveelheid verkeersborden te ontwijken. Als hij dan ook nog eens door echt glas springt, omdat hij de verkeerde ruit uitkiest, autsj!

  Deze acteur deinst er ook niet voor terug om zichzelf meters de diepte in te werpen. Zo hing hij ooit verdiepingen hoog aan een klok om deze vervolgens los te laten. Hij viel door twee stoffen zonweringen en vervolgens op de grond. Gelukkig viel hij veilig op een matje, toch? Nee matjes zijn voor dummies, daarom viel hij vol op op zijn hoofd.

  En dan dat hij op zijn strottenhoofd eens viel en een bijna dood-ervaring onderging. Soms vraag je af of Jackie Chan levensmoe is, of gewoon zoveel passie voor zijn werk heeft dat hij er alles voor over heeft om het zo echt mogelijk eruit te laten zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.