Liever bioscoop of streamen thuis op de bank?

Article
zaterdag, 25 juni 2022 om 13:00
doctor strange in the multiverse of madness st 3 jpg sd high copyright marvel studios 2022 all rights reservedf1651649989
Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat op Disney+ en draait ook in de bioscoop. Het gebeurt steeds vaker dat titels al thuis te zien zijn, waar dat vroeger een tijdje duurde. Wij legden de volgende vraag aan de redactie voor: Ga je liever naar de bioscoopt of gaat je voorkeur uit naar streamen, thuis op de bank?

Sheadon

Bioscoop streamen? Hm, hoewel het erg fijn is dat films tegenwoordig binnen een paar weken na release al op streamingdiensten verschijnen, blijft naar de bioscoop gaan een speciale ervaring. Het voegt toch iets aan de film toe om deze samen met een publiek te kijken die ook lang naar de film hebben uitgekeken. Ook de special effects van films zoals bijvoorbeeld Doctor Strange in the Multiverse of Madness, werken in 3D zo goed.

Chris

Voor sommige films is de bioscoop eigenlijk een 'must'. Top Gun Maverick is zo'n film. Tenzij je een volledige thuisbioscoop bezit mis je thuis gewoon de volle beleving van de door de bocht razende straaljagers.
Voor de rest: Lekker thuis kijken! Naar de bios gaan is een hoop gedoe, zeker als je een gezin hebt. Oppas regelen, een film uitzoeken die je alle twee leuk vindt, exorbitante prijzen betalen voor een drankje tijdens de film... Nee, laat mij maar thuis op de bank ploffen, daar heb ik een meer dan capabele TV met soundbar staan en drankjes in de koelkast. En wil vrouwlief wat anders kijken? Dan zit ze gewoon lekker naast me met haar eigen tablet en headset. Samen wat anders kijken!

Arran

Ze hebben beiden hun voordelen. Thuis op de bank kan je lekker doen wat je wil, niemand geeft je een 'shhh' als je een grap maakt en je hoeft ook niet te 'sshhh'-en als iemand anders luid is. En je kan natuurlijk altijd naar het chill gedeelte gaan van Netflix en Chill. In de bios is dat toch lastig.
Maar de bios heeft een zekere romantiek, een je ne sais qoui. Ik ga zeker niet naar alle bioscoopreleases waar ik interesse in heb, en al helemaal niet in mijn eentje. Maar voor speciale gelegenheden of een bijzondere film topt het zilveren scherm mijn flatscreen nog wel. Het voelt meer als een evenement, iets speciaals. Waar thuis een filmpje kijken meer aanvoelt als lekker hangen.
doctor strange in the multiverse of madness st 1 jpg sd high copyright marvel studios 2022 all rights reservedf1651650063

Rox

Ik vind naar de bioscoop gaan heerlijk, maar zie er langzaam wel steeds minder het nut van in. Het leven wordt duurder. Reizen kost geld (en tijd), vaak wil je toch een koffie erbij kopen of iets dergelijks en dan wordt een bioscoopbezoek als snel prijzig. Steeds sneller staan titels op de streamingdiensten en dan is het maar de vraag wanneer je nog echt iets in de bioscoop 'moet' zien.
Al vind ik het wel heerlijk om er naartoe te gaan. Met name het vernieuwde Tuchinski is prachtig met de mooie bioscoopstoelen, al betaal je in die zalen ook weer meer geld. Nou goed, uiteindelijk vind ik de bioscoop nog steeds zorgen voor de tofste ervaring en ik hoop dan ook dat ze nog lang niet verdwijnen. Al vind ik de opkomst van streamingdiensten ook interessant!