De leukste Tweets over Olav Mol en Viaplay

Article
zondag, 15 mei 2022 om 13:00
f1viaplayf1641918326
We kunnen niet zeggen dat alles rondom Viaplay gesmeerd loopt. De streamingdienst heeft vaak last van problemen tijdens Formule 1 Grands Prix en veel kijkers hebben heimwee naar het commentaar van Olav Mol. Dat leidt tot veel gezeur op Twitter, maar soms komen kijkers opvallend leuk uit de hoek.

Het internet is prima

Het is op technisch vlak eigenlijk nog geen enkel raceweekend helemaal goed gegaan bij Viaplay. Volgens woordvoerders van de dienst ligt het aan het internet van gebruikers, maar dat kunnen de meeste mensen maar slecht geloven. Het verbaast ons in ieder geval niets dat er inmiddels de nodige steken onder water worden uitgedeeld over internetverbinding.
Kan het eigenlijk wel aan het internet van de klant liggen als er zoveel mensen last hebben? Je kunt als grote groep zeker ongelijk hebben, maar we dachten toch eigenlijk dat het internet in Nederland best redelijk was. Dan kunnen we 17.610 meldingen van een storing alleen maar bestempelen als ‘oef’.

Gevleugelde uitspraak

Soms hoef je iets maar één keer te zeggen en het wordt meteen een gevleugelde uitspraak. We hebben niet het idee dat zoiets al is gebeurd bij Viaplay, maar sommige Twitteraars hebben wel bestaande uitspraken gevonden die toepasselijk zijn. Deze gebruiker lijkt bijvoorbeeld geen fan van de analyses van Christijan Albers:
Overigens zijn er duizend woorden te vangen in een foto. Je kunt natuurlijk woorden vuil maken aan wat je vindt van het commentaar, of je kunt een paar vervangers voorstellen.

Is Skype nou beter?

Soms moet je als streamingdienst keuzes maken. Als er eigenlijk geen juist antwoord is, spreken we van een dilemma. Maar daarvan is hier alleen sprake, zelfs Skype gebruikt picture in picture, dus een grote streamingdienst moet toch ook de juiste keuze kunnen maken.

We gaan wel vooruit

Er is ook het nodige commentaar op het commentaar bij Viaplay. Veel mensen verlangen terug naar Olav Mol en Jack Plooij. Maar eerlijk is eerlijk: het is wel duidelijk wat de nieuwe commentatoren van de race vinden.
Overigens kun je wel Olav Mol horen als je Viaplay kijkt. Dat is dan ook gelijk een mooie maatstaaf voor de vebeteringen van de dienst.
Het is dus best lastig soms om Olav Mol te syncen met de Viaplay stream. Of zouden de technische problemen spontaan ophouden als iedereen Grand Prix Radio links laat liggen?

Pak je vergrootglas, we zijn iets op het spoor

Is er trouwens een onverwacht verband tussen Viaplay, Olav Mol, Max Verstappen en deze Twitteraar? Dat klinkt belachelijk, maar als het onmogelijke is uitgesloten moet wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk ook, de waarheid zijn. Zodoende beginnen wij te vermoeden dat de prestaties van Verstappen misschien wel verbonden zijn aan welk commentaar je gehoorgang in rommelt.

Een onaangename voorbode

“Heb je hem al uit en weer aangezet?” Dat is toch echt vraag nummer één als iets niet werkt. Deze Twitteraar probeerde het met Viaplay, maar of het gaat helpen… Viaplay heeft her weinig vertrouwen in. Soms ben je gewoon… nou ja, lees het zelf maar.