De leukste PS5 trophies om te verzamelen

Article
zondag, 11 juli 2021 om 9:00
astros playroom ps5f1603984110
Nu de PlayStation 5 op de markt is, is het weer tijd voor vele trophy hunters om op zoek te gaan naar de tofste en leukste PS5 trophies die er zijn. De top vijf leukste PS5 trophies tot nu toe zetten we voor jou alvast op een rijtje!
Voor deze lijst gaan we natuurlijk alleen in op de trophies die te vinden zijn in PlayStation 5 games. Dankzij backwards compatibility zijn immers vrijwel alle PS4 games ook op de PlayStation 5 speelbaar, maar dat maakt het nog geen PS5 game. Als de game geen daadwerkelijke PS5-versie heeft, valt de game daarom ook af voor deze lijst.

Super Computer - Astro’s Playroom

We trappen af met één van de eerste games die op de PlayStation 5 verscheen. Natuurlijk doelen we daarmee op Astro’s Playroom. De game is gratis voor iedereen die de PS5 aanschaft en wordt dan ook meer als een demo gezien, maar als je naar de content kijkt is er meer dan genoeg om van te genieten.
Een volledige trophy list is dan ook te vinden voor de game, waarbij het de Super Computer trophy is die het tofste is om te verdienen. Die duikt namelijk op bijzonder toffe wijze in de geschiedenis van PlayStation zelf. Je moet namelijk keihard tegen het Sony Computer Entertainment logo slaan om het oude logo te onthullen en de trofee te ontgrendelen. Een hele toffe verwijzing als je het ons vraagt!
assassins creed valhalla combatf1593427930

Skadi’s Hobby - Assassin’s Creed Valhalla

De volgende PS5 trophy in deze lijst is te verdienen in Assassin’s Creed Valhalla. De Ubisoft-titel heeft namelijk goed geleerd van vorige lijsten en weet dat sommige trofeeën simpelweg op een leuke wijze verdiend moeten worden. Skadi’s Hobby doet dit dan ook op de best-mogelijke manier.
Met Eivor moet je namelijk op zoek gaan naar de hoogste berg van de kaart en hier vervolgens van af glijden alsof je aan het sleeën bent. Hiervoor moet je alleen wel naar een hele specifieke bergtop in de Scandinavië-sector van de game. De trofee zorgt dan ook voor de nodige afwisseling van de vele time sink trofee waar je simpelweg onwijs veel tijd kwijt bent voor een minimale Bronzen Trofee.
sackboy a big adventuref1604330147

Slap Attack - Sackboy: A Big Adventure

Een klap in iemands gezicht geven is natuurlijk nooit een goede zaak. Alleen in de virtuele wereld is het wel eens toegestaan, maar daar doet het nieuwe avontuur van Sackboy nog een stapje bovenop. Daar verdien je namelijk een trofee door goede timing te combineren met een geplaatste klap in het gezicht.
Als twee Sackboys elkaar op precies hetzelfde moment in het gezicht slaan, krijg je daar namelijk een trofee voor. De bronze trophy zal bij veel spelers waarschijnlijk in de loop van het spelen ontgrendeld zijn. Een van de tofste elementen van de game is immers elkaar helemaal gek te maken terwijl je door de overworld loopt.
it takes two blog image 3jpgadaptcrop16x9818pf1614082588

Force Triangulated - It Takes Two

It Takes Two gooit haar PS5 trophies vervolgens weer over een compleet andere boeg. De toffe 3D-platformer zit namelijk vol toffe easter eggs die de wereld eigenlijk alleen maar beter maken en je aansporen om iedere hoek te ontdekken. Wie dit doet, wordt dan ook beloond met een toffe trofee die in het teken staat van The Legend of Zelda.
De game heeft namelijk een speciale plek die je kunt bezoeken waarmee je als het ware in de wereld van Zelda terecht komt. Als je een specifieke kamer betreedt, kun je net als Link potten breken en Rupees verzamelen alsof je leven er van af hangt. Doe dit dan ook zeker om deze leuke The Legend of Zelda-trophy te ontgrendelen!
marvels spider man miles moralesf1604330074

Best Fries in Town - Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Als laatste is er ook nog een hele speciale PS5 trophy te vinden in Marvel’s Spider-Man Miles Morales. De game waarin Miles Spider-Man wordt, speelt zich een tijdje af na de 2018-game en om te laten zien dat tijd daadwerkelijk passeert speelt de game zich in de winter af. Toch gaat Insomniac toch nog een stapje verder om te laten zien dat tijd passeert.
In de 2018-game kun je Stan Lee namelijk als easter egg vinden wanneer Peter Parker en MJ in een diner zitten. De maker van Spider-Man kreeg zelfs een paar regels tekst die een diepere betekenis hebben dan het verhaal van de game. Als kok vertelt hij hoe Peter en MJ altijd al zijn favorieten zijn geweest, een boodschap die een gevoelige snaar raakte gezien Stan Lee bij de release van de game net een jaar overleden was.
In Marvel’s Spider-Man Miles Morales wordt de dood van Stan Lee eer aan gedaan doordat een standbeeld van de legende te vinden is bij diezelfde diner uit de 2018-game. Wie hier naar toe gaat en een eerbetoon doet aan Stan Lee ontgrendeld de trofee. Voor Marvelfans is het daarom al helemaal één van de leukste PS5 trophies om te ontgrendelen.