Welke features missen we bij de Nintendo Switch OLED model?

Article
zondag, 11 juli 2021 om 10:00
Nintendo heeft na lange tijd van geruchten eindelijk de nieuwe Nintendo Switch aangekondigd. Het is geen Switch Pro geworden, maar een Switch OLED model. Ondanks de verbeteringen missen wij wel een aantal grote functies op de console.

4K resolutie

De Nintendo Switch heeft LCD-scherm met een maximale resolutie van 720p in handheld modus en zodra deze in de dock geplaatst wordt 1080p. Bij de Switch OLED model krijgen we straks een veel beter OLED-scherm waarop de kleuren rijkelijk zullen vloeien. Daarbij groeit het scherm een stukje ten opzichte van het huidige model, maar de resolutie blijft gelijk.
Hier komt het eerste gemis van de console om de hoek, want Nintendo games spelen in 4K kunnen we voorlopig even vergeten. De nieuwe games zoals Breath of the Wild 2 en Metroid Dread zullen dus gewoon in 1080p uitkomen zoals we dat van Nintendo gewend zijn.
20210707 oled nswitchf1625637315

Waar is dat geheugen?

Nintendo maakt niet alleen op het gebied van het scherm een sprong met de Switch OLED model. De console verdubbelt namelijk ook het interne geheugen, waardoor je straks meer games kwijt kunt zonder een geheugenkaart te moeten plaatsen. Alleen het geheugen van de originele Switch was al niet denderend veel met 32 GB.
64GB voelt dan ook als een druppel op de gloeiende plaat en, ondanks dat het een verdubbeling is, zul je al snel naar een uitbreiding moeten grijpen. Gelukkig zijn geheugenkaarten in overvloed te koop. De Switch OLED model ondersteunt een uitbreiding tot aan 512 GB, maar let wel op dat je de juiste geheugenkaart koopt. Hieronder geven we je alvast twee opties:

Geen draadloze headset

Net als de Nintendo Switch zal ook het OLED model Bluetooth 4.1 aan boord hebben. Deze verbinding is dé manier om je Joy Cons aan de console te koppelen en zou ook dé manier zijn om een draadloze headset aan de Switch te verbinden. Alleen heeft Nintendo deze optie niet toegevoegd aan de nieuwe console, waardoor je nog steeds gedwongen wordt om third party accessoires te kopen of je headset met een kabel aan te sluiten.
Je kunt gelukkig wel via de USB-C aansluiting relatief makkelijk een adapter aansluiten op de Switch, waarna je gewoon via Bluetooth je draadloze headset koppelt aan de Switch. Deze adapter neemt dan wel je USB-poort in beslag dus laden en spelen met een draadloze headset op zit er niet in.

Nintendo Switch OLED model komt nog dit jaar!

Ondanks dat Nintendo niet alle features in de Switch OLED model heeft toegevoegd die we zouden willen is het een interessante console. Voornamelijk voor mensen die veel games onderweg in de handheld modus spelen, is er veel aan verbeteringen te vinden. Mensen die wachten op een verbeterde Switch Pro die aan alle eisen voldoet en het misschien zelfs op grafisch gebied op zou kunnen nemen tegen giganten Xbox en PlayStation, zullen nog een tijdje moeten wachten tot er echt een Pro uitkomt, inclusief een berg geheugen, 4K en andere features.