De leukste LEGO Brickheadz van het moment!

Article
zaterdag, 25 maart 2023 om 9:00
Bij LEGO-figuurtjes denken we al snel aan het iconische minifiguurtje. Maar je kunt een personage ook rustig van steentjes bouwen, soms zelfs met meer detail. Als dat jou wel wat lijkt, moet je deze Brickheadz figuren zeker eens bekijken.

Donald Duck

Wie is er in Nederland niet groot geworden met Donald Duck? Dankzij zijn eigen weekblad is de eeuwige pechwatervogel één van de meest herkenbare Disney-figuren in de landen waar het blad bestaat. Ook als je geen abonnment had of hebt, kun je onmogelijk om Donald heen.
LEGO kon er dan ook moeilijk omheen dat als er Brickheadz van Disney-figuren moesten komen, Donald Duck van de partij moest zijn. Veel mensen blijven Donald Duck hun leven lang leuk vinden, dus of je nu op zoek bent naar een kleinigheidje voor een kind of een volwassene, deze Brickheadz-set is een goede optie. Uiteraard kun je er ook je eigen huis mee opleuken.
lego brickheadz hogwarts leraren 2023 03 21 151907f1679411964

Leraren van Zweinstein

Harry Potter zit vol met opmerkelijke figuren. Dat geldt voor hun persoonlijkheden, maar ook zeker voor hoe ze eruit zien. Met de leraren en andere volwassenen geldt dat des te meer omdat ze niet in schooluniform rondlopen.
Dat maakt ze natuurlijk ook geschikt voor een leuk LEGO bouwwerkje. In de Leraren van Zweinstein Brickheadz set vind je bijvoorbeeld professoren Sneep, Anderling, Dolleman en Zwamdrift. Een bijzonder gezelschap dat onmisbaar is voor Harry Potter-fans.
lego brickheadz fc barcelonaf1679412508

Go Brick Me FC Barcelona/Manchester United

Het is overigens geen verplichting dat Brickheadz sets alleen bestaande personen uitbeelden. Er zijn bijvoorbeeld ook Go Brick Me-sets (ook wel “Maak mij van stenen”). Het idee is dat je jezelf er mee kunt nabouwen, of in ieder geval zelf kan bepalen wie de Brickheadz-figuur uitbeeldt.
Momenteel zijn er twee van dit soort sets: één waarbij je een persoon naar keuze in een FC Barcelona tenue kunt steken en één waarbij je hetzelfde kunt doen met Manchester United. Als je jezelf altijd al als speler bij één van deze clubs hebt willen zien, is dit je kans. Er zijn momenteel geen vergelijkbare sets met Nederlandse clubs, maar wie weet komt het nog.
lego brickheadz gandalf balrogf1679412604

Gandalf en Balrog

Onlangs kwam LEGO met een grote set gebaseerd op Rivendell, uit The Lord of the Rings. Die werd veel omschreven als de eerste Lord of the Rings set in jaren, maar dat is niet helemaal waar: er in de tussentijds Brickheadz gemaakt. Vaak zijn worden ze in paren gemaakt, zoals Aragorn en Arwen, of Gollum en Frodo.
Een andere combinatie die je kunt scoren is Gandalf met de Balrog. Het moment dat Gandalf zich opoffert is waarschijnlijk één van de meest iconische momenten uit de hele trilogie, dus deze LEGO set hoort wat ons betreft in de collectie van elke fan. Overigens is de set gebaseerd op de film, dus heeft de Balrog vleugels. Als je het daar niet mee eens bent, is het leuke aan LEGO dat je ze er gewoon af kunt slopen.
lego mandalorian baby yoda brickheadzf1679412900

The Mandalorian en Grogu

Het derde seizoen van The Mandalorian is momenteel in volle gang, dus ons favoriete Star Wars-duo is weer veel op tv. We hebben net gezien hoe Pedro Pascal een kind beschermt in The Last of Us en wie er geen genoeg van kan krijgen kan gewoon overschakelen op de avonturen van Din Djarin en Grogu. Even waren de twee uit elkaar in The Book of Boba Fett, maar wees eerlijk: die baby hoort gewoon bij The Mandalorian.
Aangezien Din en Grogu te zien zijn in vrijwel elke aflevering van de serie ontbreekt het niet aan LEGO-sets waarin je ze allebei als figuurtje vindt. Maar in die vorm is vooral Grogu wel erg klein en bovendien heeft hij eigenlijk nooit zijn eivormige wandelwagen. Het totaalplaatje van vader en zoon kun je bouwen met deze set. Als je hem leuk vindt moet je trouwens snel zijn, want de verwachting is dat deze Brickheadz set dit jaar uit de handel gaat.

Populair Nieuws