LEGO werelden en franchises - welke missen er nog?

  Met de komst van LEGO Marvel's Avengers is alweer de zeventiende game uit de LEGO-reeks, waarbij noppen verzamelen centraal staat, aangebroken. Echter zijn wij benieuwd naar welke LEGO werelden of franchises nog meer mogelijk zijn.

  Van Pirates of the Carribean tot The Lord of the Rings, van Jurassic Park tot Batman en nu zelfs LEGO Avengers. Traveller's Tales heeft al tientallen werelden (lego)steentje voor steentje opgebouwd en omgezet naar een heuse game die zowel jong als oud weet te vermaken.

  De redacteuren van XGN speculeerden eerder al over de mogelijke opties voor een nieuw LEGO spel en daarvan is zelfs de voorspelling van Jurassic Park uitgekomen. Reden genoeg om nogmaals opties te creëren voor de aankomende LEGO games waar iedereen mee in z'n nopjes zal zijn. Dus welke LEGO werelden missen we nu nog?

  LEGO Finding Nemo/Dory

  Het originele verhaal van Finding Nemo doorlopen in LEGO stijl aangevuld met de verhaallijn van de aankomende Disney film Finding Dory. De oceaan leent zich perfect voor een open wereld waarbij de speler een van de talloze soorten waterdieren bestuurt, allemaal met hun eigen specialiteiten. Het doorzoeken van scheepswrakken, het verslaan van zeemonsters en natuurlijk het verzamelen van LEGO-nopjes zal menig speler uren lang blijven boeien. Als dat nog niet genoeg is, is zelfs Atlantis te ontdekken.

  LEGO Sprookjesland

  Als Assepoester en de zeven dwergen het woud verkennen of als Pinokkio de walvis bevaren, het zou allemaal kunnen. Met LEGO Sprookjesland zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden qua speelwereld en -stijl. Het kan als een LEGO Dimensions concept uitgebracht worden waarbij Roodkapje nodig is voor een puzzel bij de kleine zeemeermin. Hiernaast zal er ook geen gebrek aan personages zijn die onder andere vrij te spelen zijn door middel van de raadsels van Repelsteeltje. Maar pas op voor de slechteriken die zich verenigen op het schip van De Vliegende Hollander!

  LEGO Mad Max

  Tegen rivalen racen in zelfgemaakte karretjes, een eigen nederzetting opbouwen en het zoeken van legendarische schatten om nieuwe items vrij te spelen die je nodig hebt voor quests. Het stoere imago van Mad Max gecombineerd met het kinderlijke uiterlijk van LEGO biedt gegarandeerd een unieke ervaring waarbij menig vader met zijn kind zal meespelen om de gevaarlijke woestijnen te doorkruisen.

  LEGO personages kunnen vrijgespeeld worden door ze te bevrijden uit de kerkers van slechte bendeleden met als eindbaas Immortan Joe, de ultieme slechterik van de laatste Mad Max film.

  LEGO Pokémon

  LEGO Pokémon brengt zowel jong en oud samen in het beste van twee werelden! Verzamel de favoriete wezentjes van de eerste paar generaties, volkomen in LEGO stijl. Met de mogelijkheid om jouw eigen Pokémon te bouwen kan je ze laten strijden met andere creaties van LEGOMON trainers om te beslissen welk bouwsel het sterkst is. Als spelwereld biedt de Pokémon-wereld genoeg content om dagen aan speeltijd rond te dwalen. Voor Travellers' Tales zal de ontwikkeling van deze game ook een stuk makkelijker zijn met oog op de Pokémon graphics. Gotta build 'm all!

  LEGO The Hunger Games

  District 13, het Kapitaal en de beroemde arena waar de Hunger Games gehouden worden. Ook in de LEGO wereld zal jij het moeten opnemen tegen President Snow, natuurlijk nadat je als speler de Hunger Games hebt overleefd door het bouwen van beschermende voorwerpen. LEGO The Hunger Games zal met zijn typische grappen en grollen de verhalen uit de boeken en de film volgen. Aan inspiratie voor gebieden en personages schiet dit genre in ieder geval niet te kort.

  LEGO Wilde Westen

  Howdy partner, klaar om je geluk te zoeken en een dorp te bouwen hier in het Wilde Westen? Zoek je geluk in de gouden noppenmijnen om het vervolgens weer te vergokken in de casino. Lego Wilde Westen kan als inspiratiebron Red Dead Redemption gebruiken. Een enorme open wereld waarin er genoeg te beleven valt. Het ruige leven is echter niet voor iedereen weggelegd, zelfs niet in LEGO stijl. Om de echte cowboy uit te hangen moet je er toe in staat zijn om de trein te overvallen, bandieten te verijdelen en te overleven in een landschap vol wilde dieren.

  Alle voorgaande opties zijn allemaal concepten waar Traveller's Tales wat mee zou kunnen. Zou de XGN-redactie weer een voorspelling goed hebben? Of denk je dat er nog een cruciale wereld mist die wel eens de volgende LEGO franchise kan worden? Deel het in de comments!

  LEGO Jurassic World

  Verkijgbaar vanaf 11 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.