De LEGO games die zouden moeten verschijnen - XGN aan het woord

  LEGO games bestaan al sinds 1997, maar de echte goudmijn werd in 2005 ontdekt met LEGO Star Wars: The Video Game. Vandaag publiceerden we al de LEGO 3 Batman recensie en dus kan de volgende LEGO special niet ontbreken!

  Sindsdien lijkt het wel of er LEGO games zijn uitgekomen gebaseerd op bijna elke franchise die bestaat, maar er zijn nog zo veel die nog niet gedaan zijn. De redactie van XGN kijkt naar de LEGO games die zij graag wil zien.

  Lars: The Legend of Zelda LEGO Edition

  Het is niet alleen leuk om al de bekende Zelda-personages in LEGO-vorm te zien, de gameplay leent zich er ook nog eens perfect voor. Blokkenpuzzels staan nu al centraal, dus moet je je eens voorstellen hoe gaaf dit kan zijn als heel de game uit blokken bestaat. In Minecraft liep ik bovendien ook altijd rond met een Link-skin, dus een blokkige held van Hyrule kan prima.

  Theo: LEGO South Park

  Ik zou wel een LEGO game willen zien rondom South Park, waarin je dan alle bizarre avonturen van Stan, Cartman, Kenny en Kyle kunt spelen in een platform adventure die gigantisch is. Deze game zou sowieso hilarisch worden, maar ook de mogelijkheid bieden om de verschillende personages in single- of multiplayer te spelen. Neem het op tegen manbearpig of mecha streisand. Of breng de video van Lord of the Rings veilig naar de videotheek terwijl de 8e groepers je opjagen. Dat kan alleen maar leuk zijn.

  Willem: Super LEGO Racers Ultra HD Remix Gamma plus

  Ik hoop nog steeds op een remake of een vervolg op het geweldige Lego Racers. Daar heb ik zo ontzettend veel tijd in gestoken als klein ventje, en ik was er ook zo goed in. Het hele "bouw je eigen wagen" idee was zo leuk, en je had ook overal van die geheime wegen en het power-up systeem was ook echt uniek. Daar bovenop waren de banen ook zo mooi met lego overal. Oh, wat mis ik die game.

  Rox: LEGO God Of War

  Ik zou echt zo graag een LEGO God of War willen zien. Hoe vet zou dat zijn? Als een schattige variant van Kratos gewoon moordluchtig erop los slaan. Koppen van Griekse monsters af hakken krijgt opeens een hilarisch gehalte doordat alles van LEGO gemaakt is. Ik zie het al helemaal voor me. Maar er is één probleen: de LEGO games zijn sterk gericht op kinderen en Kratos bedrijft natuurlijk geregeld de liefde met vrouwen. Dus ik vrees dat een LEGO God of War er niet gaat komen...

  Michael: LEGO Jurassic Park

  Ik ben al sinds ik bekend ben met Jurassic Park groot fan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik bijna alles ervan heb wat je maar kan kopen. Aangezien er vaak LEGO- games worden gamaakt van films en in het speciaal van films met meerdere delen, lijkt me dit zeker een geschikte optie.

  Calvin F: LEGO Island

  Een sandbox stijl open world is tegenwoordig de norm in LEGO games, maar toen LEGO Island uitkwam stond ik als klein mannetje versteld. Anno 2014 zou de volgende stap natuurlijk een LEGO Island remake zijn in de stijl van GTA. Drugs smokkelen, prostituees vermoorden en LEGO; een match made in heaven als je het mij vraagt.

  LEGO Batman 3: Beyond Gotham

  Verkijgbaar vanaf 12 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.