LEGO Incredibles vs Incredibles - LEGO doet er een schep bovenop

  The Incredibles zit vol met een heleboel toffe scenes. Veel van die filmmomenten komen terug in de nieuwe LEGO-game gebaseerd op deze toffe superhelden. We vergelijken LEGO Incredibles vs Incredibles.

  Met al die LEGO-blokjes wordt er een glimlach op het gezicht getoverd. Het voelt magisch om te zien hoe deze beste scenes uit The Incredibles in een LEGO-vorm worden gegoten.

  LET OP! Dit artikel kent spoilers voor mocht je zowel de game als film nog niet gespeeld of gekeken. Heb je één van beide al gezien dan herken je deze scenes per direct. De nieuwe LEGO-game heeft zich namelijk heel strict aan het filmscript gehouden en zet grappen voornamelijk flink wat extra aan.

  Brand die wasbeer weg

  Een van de gaafste scenes uit The Incredibles 2 is een gevecht tussen een wasbeer en de kleine luierpoepende baby Jack-Jack. Die wasbeer doet Jack Jack aan een crimineel denken door de afdruk op de wasbeersgezicht. Die lijkt op hetzelfde masker als een misdadiger op dat moment op de televisie droeg. De ware incredibles superheld komt in Jack Jack naar boven en zo wordt het tijd om de wasbeer een poepie te laten ruiken.

  In ieder geval wordt die luier niet vol gescheten van angst, want hij kan wel zijn mannetje staan. Terwijl hij zichzelf in vuur en vlam zet, maakt de wasbeer geen kans. In LEGO The Incredibles wordt dit een heel interactieve scene waarbij je regelmatig met de wasbeer verstrengeld raakt en enkele quick time events krijgt voorgeschoteld. Het wordt daarentegen helemaal tof als je alle vormen van Jack Jack mag aannemen om die wasbeer te flamberen.

  In de film is dit een geweldige scene, in de game wordt het lekker interactief.

  GazerBeam leeft

  In de originele The Incredibles was GazerBeam allang dood. Het enige wat we van deze lazerstralen schietende freak in de films zien is een skelet en wat herinneringen aan zijn superheldentijden. In LEGO The Incredibles wordt deze geweldige gast weer tot leven gewekt om Mr. Incredible te helpen in zijn strijd tegen het kwaad.

  Grappig, want het werkt perfect met het tweespeler-systeem van de LEGO games. In de film is Mr. Incredible op dat moment de enige speelbare held, waardoor er helemaal niemand voor de tweede speler zou zijn om te besturen. GazerBeam als speelbaar personage hier introduceren is niet alleen een creatieve oplossing voor het probleem. Plus het is natuurlijk een stukje humoristischer dan een skelet ergens in een level te zien staan.

  Hier heeft LEGO de strijdt gewonnen, een levend personage is natuurlijk een stuk interessanter dan een skelet waar Mr. Incredible tegenaan kan praten.

  Absoluut geen capes!

  Een van de meest iconische scenes uit de film The Incredible is wanneer Edna Mode de Parr familie afbrandt omdat Mr. Incredible graag een cape heeft. ¨GEEN CAPES!¨, schreeuwt ze, terwijl ze uitlegt hoe capes al jarenlang voor de dood van verschillende superhelden zorgen. Thunderheads cape kwam aan een raket vast te zitten, Stratogale haar cape zoog haar in de motor van een vliegtuig en metamane kwam tussen de deur van een lift te zitten.

  Capes zijn, zoals Edna Mode de hele film duidelijk wil maken, gevaarlijk! Deze scene komt in de film voor, maar wordt ook letterlijk overgenomen in de film. De grap komt pas kijken wanneer je bij Edna Mode zelf een superheldpersonage maakt dat een cape draagt, dan word je afgekat door Edna. Maar op de PlayStation word je ook nog eens beloond doordat je per direct een trophy vrijspeelt die je aan het einde van al die superhelden herinnert.

  De LEGO game weet punten te scoren door de gebeurtenis zo creatief neer te zetten.

  Aanzoek met ijs

  Het volgende is iets wat de LEGO The Incredibles wel zelf hebben verzonnen: een koppel wiens intieme momentjes telkens worden onderbroken. Hun date had vlekkeloos moeten verlopen, maar in plaats daarvan loopt alles in het honderd. De Incredebiel, de auto van The Incredibles, scheurt door hun kamer omdat Mr. Incredible graag zijn auto terug wil. Deze situatie zit ook in de film, maar is in de game toch wat anders gemaakt om zo het plezier nog wat te vergroten.

  Het koppel keert terug in een andere gave scene wanneer de boot uit Incredibles 2 recht op de kade afkomt wordt hun date wederom verpest omdat diezelfde boot bijna recht op de kade inramt. Op hetzelfde moment wordt de humor nog extra aangezet omdat Frozone van alles van het schip gooit om zo het schip van de kade af te houden. Hij schiet niet alleen ijs uit zijn handen, maar gooit ook met lekker softijsjes en ijsblokjes die het koppel tijdens de man tijdens zijn huwelijksaanzoek in een bevroren toestand achterlaten.

  Prille liefde

  In The Incredibles 2 is het sowieso een ander liefdesdingetje. In de eerste film was al te zien dat Violet een oogje had op een zogenaamde Tony, maar in de tweede film wordt dit op humoristische wijze helemaal duidelijk. Zo wordt het geheugen van Tony compleet gewist als hij Violet haar superheldenidentiteit ziet, wat het lastig maakt voor Violet om zijn hart te kunnen winnen omdat hij haar niet eens herinnert. Maar dit lukt en uiteindelijk belandt de hele familie Incredibles in de bioscoop om tijdens haar date naar een film te kijken.

  Grappig, want in heel The Incredibles 2 worden schermen misbruikt om mensen te hypnotiseren. Net op het moment dat Mr. Incredible zich realiseert dat het helemaal niet zo slim is om nu voor een groot scherm te gaan zitten, slaat het noodlot toe. Het scherm begint te flitsen en heel de familie én Violet haar nieuwe vriendje worden gehypnotiseerd. Als het voor Violet al geen domper is om heel je familie mee op date te nemen, dan is het wel een echte afknapper dat haar date ook nog op zo'n manier moet eindigen natuurlijk.

  Nog hulp nodig om die eindscene te halen? Dit zijn onze LEGO The Incredibles tips & tricks.

  LEGO The Incredibles

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.