Dit zijn de LEGO adventskalenders voor 2023!

Article
donderdag, 07 december 2023 om 15:00
November is begonnen en dan lijken de feestdagen nog ver weg, maar dat zijn ze niet. Sterker nog, de eerste advent kan in november vallen (dit jaar is dat niet zo, maar dat even terzijde). Om de aanloop naar Kerst een beetje op te leuken kun je een adventskalender halen, bijvoorbeeld een van LEGO!
Meestal zitten er in een adventskalender chocolaatjes. Daar is niets mis mee, maar het is wel elk jaar eigenlijk hetzelfde. Bovendien wordt niet iedereen blij van 24 chocolaatjes. Sommige mensen mogen het niet hebben, anderen maken zich gewoon zorgen om hun tanden. Je zou dit jaar voor een alternatief kunnen gaan: een LEGO adventskalender.

Welke adventskalenders heeft LEGO dit jaar?

De LEGO adventskalender is er ook al een tijdje, maar heeft het voordeel dat hij elk jaar iets anders bevat. Zo kunnen er figuurtjes in zitten die buiten de kalender niet zoveel voorkomen, of zelfs uniek zijn in de kalender. Er is bijvoorbeeld vaak een figuurtje dat een foute kersttrui draagt, wat met name in een thema als Star Wars vaak vrij humoristisch is. Meestal zie je Palpatine niet in een wollige trui en past ook eigenlijk niet bij hem.
Ook dit jaar zijn er weer adventskalenders van LEGO. Ze zijn er in vijf thema’s, namelijk:
lego city adventskalenderf1698856647

Hoe werkt een LEGO adventskalender?

Een LEGO adventskalender is niet wezenlijk anders dan een traditionele adventskalender. Hij begint op 1 december en heeft een luikje voor elke dag tot en met 24 december. Achter elk luikje vind je een figuurtje of een paar steentjes. De instructies aan de binnenkant van het luikje laten zien hoe ze in elkaar moeten.
De voorkant van de kalender is overigens een aparte flap waar een ondergrond op gedrukt is. Daarop kun je al je bouwwerkjes uitstallen, zodat je gedurende de maand een klein LEGO-tafereeltje op kunt bouwen. Je houdt er dus iets aan over, wat niet gezegd kan worden van een kalender met chocolaatjes. De overeenkomst is natuurlijk dat een LEGO-kalender ook slecht is voor je tanden, maar alleen als je hem heel erg verkeerd gebruikt.