League Of Legends seizoen 6 veranderingen

Article
donderdag, 28 januari 2016 om 11:20
xgn google image
League of Legends Seizoen 6 is begonnen. Met de komst van het nieuwe competitieve seizoen zijn er ook grote veranderingen doorgebracht, of staan nog in de wachtrij om binnenkort hun intrede te doen.
League of Legends seizoen 6 is 20 januari van start gegaan. De MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) die maandelijks 67 miljoen unieke gebruikers trekt, is begonnen aan het zesde competitieve seizoen. 's Werelds meest gespeelde PC-game brengt hiermee grote veranderingen die de gebruiksvriendelijkheid van het spel moeten verbeteren.

Dynamische lobby's

De gemeenschap van LoL-spelers staat niet bekend om zijn positieve houding en een selectieproces met meer dan 120 karakters zorgt ervoor dat een gamelobby niet altijd even soepel loopt. Om problemen zoals inactiviteit en negatieve houdingen tegen te gaan heeft Riot Games, de ontwikkelaar van LoL, een nieuwe systeem ingevoerd genaamd ''dynamic queue'' om de wedstrijdlobby te verbeteren.
Elke speler moet nu zijn eerste en tweede keuze van favoriete rollen selecteren. Door deze keuze word je nu samen geplaatst met mensen die bij jouw rol aansluiten en het team compleet maken. Hierdoor speelt de speler altijd een rol die hij daadwerkelijk gekozen heeft.
League of Legends Seizoen 6
Naast de rollenkeuze van de speler is er ook meer aandacht besteed aan de activiteit van de speler. Het gebeurde regelmatig, voor de invoering van de dynamic queue, dat mensen in een lobby kwamen, maar eigenlijk helemaal geen tijd hadden om te spelen. De match begon dan met een speler minder en resulteerde daarmee in veel gevallen in frustratie en een oneerlijke wedstrijd. Met de invoering van de dynamic queue moet de speler nu meerdere activiteit checks accepteren om toegelaten te worden tot de game. Mocht een speler een van deze checks niet binnen de gestelde tijd accepteren wordt diegene uit de wachtrij of lobby gehaald.
De laatste verandering die is toegevoegd aan de wedstrijdlobby is de manier waarop karakters uitgeschakeld worden voor de match. Net als voorheen kunnen in totaal zes personages verbannen worden, echter is de manier waarop dat gebeurd nu anders. Zo krijgen nu drie spelers per team het recht om ieder een karakter uit te schakelen in plaats van dat een persoon alle bans kiezen.
85576

Hextech Crafting

League of Legends is altijd free-to-play geweest en dat zal volgens Riot Games ook altijd zo blijven. Echter bevat de game content die alleen te verkrijgen is met echt geld, hieronder vallen bijvoorbeeld cosmetische aanpassingen en boosts. Voor de spelers is er goed nieuws, binnenkort kan namelijk een deel van de betaalde content ook gratis verkregen worden door middel van Hextech crafting.
Hextech crafting is een van de nieuwe toevoegingen die nog uit moet komen. Hextech crafting werkt op een manier waarbij de speler kisten met bijbehorende sleutels moet verdienen. Deze voorwerpen worden als beloning verkregen door goed en met veel verschillende karakters te spelen, met vrienden samen te werken en vooral geluk te hebben.
Als de kist door middel van de sleutel geopend wordt, komt er loot uit. De loot kan bestaan uit bijvoorbeeld een gedeelte van een costuum, materiaal waarmee je cosmetische aanpassingen kan creëren of een een geheel nieuw personage. Met het materiaal is het mogelijk een costuumgedeelte om te zetten in een volledig costuum en permanent vrij te spelen voor je account.
Greg Street, design director bij Riot Games, legt hiermee uit de speler meer interactie te willen bieden tussen de verschillende wedstrijden en nieuwe doelen te geven. Ook stelt Street dat spelers hiermee aangespoord worden om een diversiteit aan speelstijlen te leren.
85577

Nieuw personage Jhin, The Virtuoso

Met de komst van het nieuwe seizoen is ook de release van een nieuw personage aangekondigd genaamd Jhin, The Virtuoso. Jhin is een attack damage carry (adc), oftewel schutter, en valt zijn vijanden vanaf lange afstanden aan. Jhin is in tegenstelling tot andere schutters meer gefocust op pure schade in plaats van bewegings- en aanvalssnelheid.
Het personage heeft een vaardigheidsset gekregen waarmee valstrikken gelegd kunnen worden die nietsvermoedende vijandelijke spelers geheel doen verlammen. Hierop kan Jhin zijn ultieme vaardigheid gebruiken om de vijand vanaf een lange afstand neer te krijgen. Een officiële releasedatum van Jhin is nog niet bekend.
Dit zijn de grootste veranderingen van League of Legends seizoen 6. Ben jij een LoL-fan, wat denk jij dan van de aanpassingen?

Populair Nieuws