5 Korte Xbox games - Lekker korte Xbox games!

  Soms heb je gewoon even geen tijd om een lange game te doorlopen. Of geen zin in een ellenlang avontuur. Dus ga je op zoek naar een korte game. Wij geven je 5 korte Xbox games die exclusief voor de consoles van Microsoft verschenen.

  Korte games vind je op alle platformen wel. Zo kwamen we al met 5 korte PlayStation games. En als je even weinig tijd hebt, zijn deze games echt een uitkomst. Je hebt ze vaak binnen één of twee dagen uitgespeeld en hoeft niet je hele agenda leeg te maken om een heel avontuur te beleven.

  5. D4: Dark Dreams Don’t Die

  Ontwikkelaar Access Games bracht in 2014 de spannende detective game D4: Dark Dreams Don’t Die uit. De epidsodische game volgt David Young wiens vrouw is vermoord. Young is een detective en gaat zelf op onderzoek uit naar de moord. En daarvoor gebruikt hij een unieke kracht.

  Hij kan namelijk door de tijd reizen om de moord op te lossen. Maar hij kan dit niet zomaar. De enige manier om door de tijd te reizen is door mementos van de moord. David’s vrouw heeft hem slechts één aanwijzing gegeven, namelijk ‘zoek naar D’.

  In slechts vier tot vijf uur doorloop je dit verhaal. Genoeg voor een middagje vermaak dus!

  4. Kalimba

  Uit de stal van Press Play komt Kalimba, een puzzel platformer. Je speelt deze game als twee totems die samen een aantal puzzels op moeten lossen, maar je bestuurt er slechts één. De tweede totem kopieert je bewegingen, terwijl hij op een andere plek is. Op deze manier moet je beide totems door de levels heen loodsen zonder geraakt te worden door vijanden of dat je een zekere dood tegemoet stort.

  En dit kan nogal wat uitdagingen met zich meenemen. De totems kunnen namelijk alleen bewegen door objecten met dezelfde kleur en als een totem de vernieling in gaat, gaat de andere er ook aan. Het verhaal duurt ongeveer zes uurtjes. Kalimba is ook samen te spelen, waarbij beide spelers twee totems besturen. Wij beloonden Kalimba met een 8,5 in de Kalimba Review.

  3. Super Lucky’s Tale

  Playful Games bracht ons een andere toffe platformer, waarbij iets minder gepuzzeld hoeft te worden. Super Lucky’s Tale is namelijk een klassieke platformer in hart en nieren die ook nog eens vol uitdagingen zit. Jij kruipt in de huid van het vosje Lucky die op avontuur gaat om zijn zus te helpen een boek te vinden.

  De boosaardige Jinx heeft dit boek, genaamd Book of Ages, en heeft er snode plannen mee. Hij wil de wereld namelijk hervormen naar zijn eigen hand. Om jou tegen te houden werpt hij je op je avontuur allerlei hindernissen en dodelijke verrassingen voor de voeten. En zijn kinderen genaamd de Kitty Litter helpen hem een handje om jou te stoppen!

  Wij beloonden Super Lucky’s Tale met een dikke 8 in de review. De game is in ongeveer acht uur te doorlopen en is daarmee een lekker korte game om tussendoor van te smullen.

  2. Ryse: Son of Rome

  Als je wat serieuzere games toffer vindt, dan kan je aan de slag met Ryse: Son of Rome. Je speelt de Romeinse soldaat Marius Titus die op pad gaat om zijn familie te wreken. En dat doe je geheel in stijl: in het Colosseum.

  Vijand na vijand slacht je af op de meest brute manier en je wordt steeds sterker naarmate je vordert. Het publiek smult intussen van het bloedige vermaak, terwijl jij gedurende de zes à zeven uur die de game duurt iedere keer een stapje dichterbij je doel komt. Ryse: Son of Rome is ook online te spelen in een versus modus en in een co-op modus.

  1. Halo 5: Guardians (campaign)

  Als je het over Xbox exclusieve titels hebt, dan mag Halo natuurlijk niet ontbreken. En deze titel schittert dan ook op de eerste plek in deze lijst van korte Xbox games. De verhaallijn van deze game loop je namelijk redelijk vlot door. In maar liefst acht uurtjes kun je de verhaallijn doorlopen die naadloos aansluit op andere gebeurtenissen in het Halo-universum.

  Naast de verhaallijn is Halo 5: Guardians natuurlijk ook online te spelen tegen elkaar, in teams en verschillende andere modi. En de verhaallijn kun je zoals het een goede Halo game betaamt ook met meerdere spelers doorlopen. Wij beloonden deze exclusieve Xbox titel in de Halo 5 Guardians Review met een 8.0.

  Ryse: Son of Rome

  Verkijgbaar vanaf 22 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.