Top 10 beste Trivia apps - Laat zien wie de slimste is!

Article
maandag, 29 januari 2018 om 10:43
xgn google image
Soms is het gewoon fantastisch om te bewijzen dat jij de beste ergens in bent. Nu kun je daarvoor een complete wedstrijd opzetten, maar het kan natuurlijk ook veel makkelijker. Jij en je vrienden downloaden een trivia app en pronken met jullie kennis! Om je wat op weg te helpen, hebben we hier de beste trivia apps beschreven.
Zin om een quiz te spelen, dan kunnen wij je daarbij helpen! Wij hebben uitgezocht wat de beste trivia apps zijn voor Android en iOS. Doe wat concentratieoefeningen, drink nog een kop koffie en zet je schrap voor een hoop moeilijke vragen!

10. Draw Something (Android en iOS)

Draw Something is een echte klassieker waarin je moet raden wat je vrienden tekenen. Het is misschien iets minder trivia en iets meer kijken, maar je moet zeker wat weten over basisvoorwerpen en snel kunnen reageren! Dit zijn ook elementen die je nodig hebt bij een trivia app, dus het is een mooie inkomer voor iedereen die nog eventjes wil oefenen.
Deze game heeft gelukkig ook zeker een competitief element, dus je hoeft je niet te vervelen en kunt dit mooi met je vrienden spelen! Wie van jullie raadt de meeste tekeningen? Wie van jullie kan het beste tekenen? Voor de echte fans kun je ook nog een timer zetten op het spel, dan kun je de druk lekker opvoeren.
125288

9. Would You Rather? (Android en iOS)

De meeste mensen kennen Would You Rather? wel van YouTube videos, want populaire YouTubers als jacksepticeye hebben deze game al uitgebreid gespeeld. Het idee is simpel: je krijgt een dilemma voorgeschoteld en je kiest de keuze die jou het meeste aanspreekt. De dilemma’s zijn gemaakt om je te laten twijfelen, dus zo nu en dan zul je flink moeten nadenken voordat je een keuze kunt maken.
Het wedstrijdelement in dit spel zit hem in een aantal dingen. Ten eerste zie je op welke optie het meest is gestemd, nadat je zelf een stem hebt uitgebracht, zo kun je dus proberen te raden wat de meeste mensen zouden kiezen. Ook kun je zelf dilemma’s toevoegen en daarvan precies bijhouden wat mensen stemmen. En je kunt je vrienden uitdagen om de vragen te beantwoorden en zien waar zij op stemmen.
125289

8. What If.. (Android en iOS)

Wat als je de gedachten van iedereen om je heen kan lezen, maar deze mensen kunnen ook jou gedachten lezen? Dit is één van de dilemma’s die je voorgeschoteld krijgt in de What If.. app. Zeg je ja of zeg je nee? Maar wat kiest de rest van de wereld en wat zeggen jouw vrienden? De game heeft meer dan honderdduizend vragen voor je klaarstaan en je kunt je vrienden dezelfde vragen laten beantwoorden.
Ben je door deze enorme hoop vragen heen, dan kun je altijd nog je eigen vragen toevoegen. Ook deze vragen kun je delen met je vrienden, bovendien kun je zien welke optie wint in de statistieken. Dus wil je weten of iemand voor XGN zou willen schrijven, maar dan moet ‘ie wel elke dag in zijn onderbroek verschijnen? Dan kun je terecht bij deze app!
125290

7. Guess The Logo (Android)

Ben je iemand die altijd alle icoontjes kan onthouden? Dan is Guess The Logo iets voor jou! Let op, de app waarover we schrijven is alleen voor Android te krijgen, maar er bestaan soortgelijke apps voor iOS. Met deze app kun je al je kennis over logo’s testen en voor elk logo dat je ziet krijg je vier opties, dus je hebt 25% kans om het goed te hebben.
De app heeft verschillende levels, die telkens lastiger worden. En er komen steeds nieuwe levels bij, dus je hoeft nooit lang te wachten tot je iets nieuws kunt spelen. Mocht je vast komen te zitten, dan kun je vragen om hints of je Facebook vrienden om hulp vragen. Ook heeft de app een dagelijkse uitdaging waarmee je extra hints kunt verzamelen.
125291

6. QuizUp (Android en iOS)

Niet iedereen wil zomaar een quiz spelen, sommige mensen willen nét wat meer dan alleen het beantwoorden van vragen. Voor deze mensen is er QuizUp, de app die trivia combineert met social media. Met deze app kun je niet alleen vragen beantwoorden, maar ook over de verschillende onderwerpen praten met andere spelers die dezelfde interesses delen. Daarbij heeft de game dagelijks een toernooitje waarin je de hoogste score moet zien te behalen!
QuizUp wordt elke week bijgewerkt en als je niet wil wachten kun je zelf een quiz in elkaar zetten. Je kunt je vrienden uitdagen, maar ook een vreemde die toevallig net aan het spelen is. QuizUp heeft veel verschillende categorieën om van te kiezen, deze kunnen heel breed zijn, zoal de categorie sport, of heel smal zoals de categorie Harry Potter.
125293

5. Quizoid (Android en iOS)

Quizoid is een minimalistische app die een beetje lijkt op Lotto Weekend Miljonair. De vragen werken hetzelfde en je hebt ook drie hulplijnen, waarvan de bekende 50/50 hulplijn natuurlijk niet mag ontbreken. Het mooie aan Quizoid is dat de game offline gespeeld kan worden en kan worden uitgezonden op je televisie. Zo kan de hele familie meedoen met de quiz!
Voor de gevorderde spelers heeft Quizoid drie verschillende modi om te spelen. In Classic modus moet je vragen beantwoorden tot je af gaat. In 20 Questions Mode moet je twintig vragen beantwoorden, maar kun je niet af gaan en in Arcade modus moet je zo veel mogelijk vragen beantwoorden binnen een bepaalde tijd.
125294 1

4. Trivia 360 (Android en iOS)

Voor iedereen die graag slimmer wil worden, kunnen we in elk geval zeggen dat de ontwikkelaar van Trivia 360 beweert dat de app je slimmer maakt. ‘Geef je brein een boost met deze verslavende quiz!’ Of dat werkt valt nog te bezien, maar verslavend is Trivia 360 zeker wel en je zal zeker een aantal lastige opgaven tegenkomen.
Trivia 360 is lekker minimalistisch vormgegeven en heeft grote knoppen die niet te missen zijn, wat je quizervaring een stuk leuker maakt. De app is ook erg gevarieerd. Naast meerkeuzevragen heb je ook waar of niet waar, puzzels, vlaggen die je moet raden en raadsels die je moet oplossen. Zo ben je niet de hele tijd hetzelfde aan het doen en afwisseling is wel degelijk goed voor je hersenen.
125295

3. 94% (Android en iOS)

Wat komt er als eerste in je op wanneer iemand zegt ‘Iets waar je geen tijd voor hebt’? Dat is waar 94% helemaal om draait, het vinden van antwoorden waar mensen als eerste aan denken bij een stelling. Je hoeft niet elk antwoord te raden, maar 94% van de antwoorden, die moet je wel zien te vinden.
Dat klinkt simpel, maar voordat je het weet zit je toch weer drie uur dat simpele spel te spelen. Want wie weet nou alle antwoorden van alle thema’s en waarom antwoorden sommige mensen zo vreemd? Om het moeilijk te maken, zijn er ook vragen gebaseerd op plaatjes en woorden, zodat je niet alleen met uitdrukkingen bezig bent.
125296

2. Trivia Crack (Android en iOS)

Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft Trivia Crack ondertussen wel eens gespeeld. Jij hebt de game gespeeld, je moeder heeft de game gespeeld, de redactie heeft de game gespeeld en onze huisdieren waarschijnlijk ook. Maar dat is met een reden, want Trivia Crack is bijzonder verslavend en het is makkelijk om gewoon een potje tegen je vrienden of familie te spelen.
Daarnaast heeft Trivia Crack alles dat een trivia app nodig heeft. Honderdduizenden vragen en je kunt je eigen vragen maken als je dat wil. Je kunt tegen vrienden of onbekenden strijden en met deze mensen chatten tijdens de quiz. Voor iedereen die net dat beetje extra wil, kun je ook verzamelkaarten verzamelen!
125297

1. HQ Trivia (Android en iOS)

Trivia apps zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar een echte quiz met presentator en een geldprijs, dat is natuurlijk veel beter! En, met HQ Trivia is dit mogelijk! Deze app heeft elke dag op specifieke tijden (21:00 en 03:00) een live quiz waar je prijzen kunt winnen als je tot het einde alles goed beantwoordt.
Wil je meedoen met HQ Trivia, dan moet je wel even wat Amerikaanse termen en cultuur gaan studeren, want de Amerikaanse quiz stelt niet echt makkelijke vragen voor de gemiddelde Europeaan. Dat maakt HQ Trivia niet minder leuk of minder populair. En wie weet win je wel een keertje, dat zou pas echt mooi zijn!

Tijd om slim (en misschien rijk) te worden met de beste trivia apps!

Nu je tien geweldige apps hebt gezien, is het tijd om die hersenen te laten kraken en iedereen te laten zien dat jij de slimste mens bent! Met een beetje doorzettingsvermogen ben je zo beter dan al je vrienden, dus geef vooral niet snel op! Wil je meer weten over apps, dan kun je rustig op XGN nog wat kennis vergaren. Zo hebben we de beste apps 2017 op een rijtje gezet en kun je ook uitgebreid over de beste weer apps lezen!