5 Korte PlayStation games - Deze speel je binnen een dag uit!

  Als je weinig tijd hebt en toch even lekker wil gamen op je PlayStation, wil je vaak die game ook afronden. Maar wat zijn nou korte PlayStation games die je even tussendoor kunt oppakken? Wij brengen je vijf toffe games die minder dan acht uur in beslag nemen!

  Iedereen heeft wel eens een periode dat er wat minder tijd is om eens flink te gamen. Of gewoon geen zin in een game van 50 uur. Gelukkig zijn er voor al deze gevallen ook genoeg goede games die lekker kort zijn. Wij sommen vijf exclusieve PlayStation games op in deze special.

  Hou je niet zo van korte games en stort je je liever uren achtereen in een avontuur? Dan kun je onze special met 7 games met een lange speelduur eens lezen! Daarin wijden we uitgebreid uit over games die minimaal 30 uur van je tijd in beslag nemen en je meenemen naar een compleet andere wereld!

  5. InFamous: First Light

  Een van de franchises die exclusief op de PlayStation-consoles te spelen is, is Infamous. Al in 2014 kwam Sucker Punch Productions met First Light. Deze game zet je in het huis van Abigail Walker die net als de protagonisten in de andere Infamous-games beschikt over speciale neon-krachten. Ze is gepakt en opgesloten, maar wordt gedwongen om de momenten die leidden naar haar arrestatie opnieuw te beleven.

  En daar kom jij als speler voorbij. In een open wereld vecht je je een weg door de levels en ontwikkel je je krachten. De stand alone uitbreiding van Second Son is in ongeveer vier à vijf uur te doorlopen, maar dan heb je de zijmissies niet meegerekend. Dit is zeker een game om eens te spelen!

  4. Bound

  Als je op zoek bent naar een wat meer kunstzinnige game met een donker onderliggend verhaal zit je bij de PlayStation exclusieve game Bound goed. De game lijkt een simpele platform adventure te zijn, waarin je met een dansend dametje door een level moet bewegen, maar het is veel meer dan dat.

  Er is een puzzelelement in de game en zelfs baasgevechten en de kleurrijke levels zijn, hoe eenvoudig soms ook, echt tof uitgewerkt. In deze levels is ook een vorm van corruptie aanwezig die je schade toebrengt en zelfs dood kan laten gaan. Het is dus af en toe ook uitkijken geblazen.

  Tussen de levels door komt het daadwerkelijke verhaal naar voren, wat emotioneel is en de game echt een lading meegeeft. Het is het verhaal van een zwangere vrouw die terugdenkt aan haar roerige verleden. En dat verleden is behoorlijk roerig. De game duurt ongeveer drie uur en is een ervaring om eens te doorlopen.

  3. The Unfinished Swan

  Als je dan nog ergens drie uur over hebt en een PlayStation exclusieve game wil uitspelen die minstens net zo kunstzinnig is als Bound, kun je met Unfinished Swan aan de slag. Net als Bound heeft deze game een behoorlijk zwaar verhaal als ondertoon. In deze game ga je aan de slag met Monroe, een tienjarige jongen die achter een zwaan aangaat. Deze zwaan zit in een onafgemaakt schilderij van zijn moeder die overleden is.

  Je komt terecht in het koninkrijk van het schilderij en moet erachter komen wat er precies gebeurd is. Dit doe je door de lege witte levels ‘in te kleuren’ met klodders verf. Op die manier kun je zien wat je moet doen en waar je heen moet. Lekker kliederen met een doel zeg maar.

  Het is een unieke en originele game. En daarmee een van de voornaamste korte PlayStation games die je gespeeld moet hebben.

  2. Entwined

  Een andere game die kort is, maar die je zeker eens moet spelen is Entwined. De PlayStation exclusieve game van ontwikkelaar Pixelopus volgt een vogel en een vis. De dieren zijn verliefd op elkaar, maar kunnen nooit samen zijn omdat de vogel niet in het water kan en de vis niet zónder water kan. De game neemt je mee op hun reis die meteen ook de menselijke levenscyclus op artistieke manier weerspiegelt.

  En dat doet de game op een hele toffe manier. Je bestuurt de abstracte vogel en de vis gelijktijdig met de knuppels van je controller. Ieder level van Entwined wordt ondersteund door een toffe soundtrack en test je reactievermogen. Soms moet je echt razendsnel schakelen, of je haalt een level niet.

  En aan het einde van ieder level komen de dieren even samen om van elkaars aanwezigheid te kunnen genieten. Vooral door zijn toffe ritmische gameplay en het unieke concept is dit een game die je zeker eens gespeeld moet hebben. Ook al duurt het maar drie uurtjes om het verhaal te doorlopen.

  1. Journey

  Een korte, maar interessante game is Journey uit de stal van thatgamecompany. De game laat je in de huid kruipen van een mysterieus karakter in een rood gewaad en een sjaal. Het doel is om naar een berg te reizen door een eindeloze woestijn. Deze reis maak je verspreid over acht levels die allemaal naadloos op elkaar aansluiten.

  Onderweg moet je allerlei puzzels oplossen om verder te kunnen komen. Hiervoor heb je enkele vaardigheden zoals het kort kunnen vliegen als je genoeg energie hebt. Er wordt gedurende de hele game geen woord gesproken door het personage. De reis en het contrast tussen de speler en de wereld staan in de game centraal.

  En thatgamecompany heeft dit element absoluut goed voor elkaar. Met een spelduur van ongeveer twee en een half uur is Journey absoluut een korte PlayStation exclusieve game die het spelen waard is!

  Korte PlayStation games – genoeg te doen als je geen tijd hebt

  Met deze games kun je je zomaar een middag vermaken op de PlayStation 4. Ideaal dus als je weinig tijd hebt en toch een titel wil afronden. En het toffe is dat de kans dat je deze games al in je bibliotheek hebt best wel groot is. Ze zijn namelijk allemaal al eens voorbij gekomen als PlayStation Plus titel!

  The Unfinished Swan

  Verkijgbaar vanaf 24 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.