7. Pokémon Diamond en Pearl

Dit deel uit de Pokémon serie speelt zich af in de Sinnoh regio. Het doel is, zoals je gewend bent, het vullen van de Pokédex door zo veel mogelijk Pokémon te ontmoeten en vangen. Daarnaast ben je natuurlijk ook trainer en dus moet je er ook voor zorgen dat je de sterkste Pokémon hebt, zodat je de Pokémon League kunt verslaan.

Er zijn twee Pokémon die de Sinnoh regio symboliseren: Dialga en Palkia. Dialga is de exclusieve legendary in Diamond en deze Pokémon heeft de kracht om tijd te veranderen. Palkia is de legendary van Pearl en deze heeft de kracht om ruimte te vervormen. Team Galactic is op deze Pokémon uit en doet er alles aan om ze te pakken te krijgen. Het is jouw taak om ze te stoppen en misschien kun je er ondertussen zelf met een legendary vandoor gaan.

Om de main story van deze klassieker uit te spelen heb je ongeveer 42 uur nodig. Als je daarnaast ook alle extra's die het spel te bieden heeft wilt voltooien, kost je dat 94 uur. Gamers die het spel volledig uit willen spelen moeten hier ruim 250 uur voor uit trekken.