Kort maar krachtige games - Een top 5

  Vaak worden games afgerekend op hun korte speelduur. The Order 1886 heeft daar bijvoorbeeld veel kritiek op gehad. Maar is het wel terecht dat deze korte games direct in een slecht daglicht staan? Deze kort maar krachtige games laten zien dat een korte speelduur een game niet direct slechter maakt.

  Let op: in de volgende special zijn indie titels bewust achterwege gelaten. We focussen ons hier met name op retail versies.

  Heavy Rain

  Heavy Rain is in zo’n vijf tot acht uur uit te spelen. Maar hierbij is het erg afhankelijk van de skills van de gamer. Bovendien heb je na een speelsessie nog niet alles gezien en heb je nog niet alle opties kunnen ontdekken. Deze game heeft veel weg van een film, alleen kun je nu zelf keuzes maken in het verhaal. Heavy Rain scoorde in de Heavy Rain review een 9.2 en is dus een waardig lid van de kort maar krachtige games.

  Captain Toad Treasure Tracker

  In Captain Toad Treasure Tracker heb je veel kleine, compacte levels. Hierbij is het de bedoeling dat je telkens alle sterren verzameld die in de levels verstopt zitten. Je hebt in totaal 70 levels, wat veel lijkt, maar die je zo uitgespeeld hebt. Na drie tot vier uur heb je dit spel wel uitgespeeld, waardoor deze game ook thuishoort bij de kort maar krachtige games. Captain Toad Treasure Tracker kreeg een 7.5 in de Captain Toad Treasure Tracker Review.

  Star Wars The Force Unleased II

  Deze game gaat verder waar Star Wars The Force Unleased eindigt, maar nu met nieuwe Force krachten. Deze game speelt zich, netzoals zijn voorganger, af tussen film 3 en 4 van de Star Wars serie. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van de korte speelduur. Je zou de game in ongeveer 5 uit kunnen spelen. Star Wars The Force Unleased II staat op nummer 5 van onze Top 5 Star Wars games.

  Monument Valley

  Monument Valley is een puzzelgame voor op iOS en Android. In deze game moet je een prinses helpen ontsnappen uit bouwwerken die iets weg hebben van de kunst van Escher. Je kunt ongeveer een uur genieten van deze puzzels vol optische illusies. Deze mobiele game valt dus zeker onder de kort maar krachtige games.

  The Walking Dead

  Bij de game van The Walking Dead komen de games per aflevering uit. Dit betekent dat de speelduur van deze games nooit lang is. Er komt zo op regelmatige basis een nieuwe deel van deze game uit. Zo kun je blijven spelen... als je even geduld hebt tenminste. The Walking Dead Season 2 kreeg een 8.5 in de The Walking Dead Season 2 review.

  The Walking Dead: Season 2

  Verkijgbaar vanaf 17 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.