Top 5 leukste Oscar momenten

Article
zaterdag, 21 februari 2015 om 17:01
xgn google image
Zondag worden de Oscars weer uitgereikt en dat gaat gegarandeerd voor leuke momenten zorgen. Deze 67ste editie zal gehost worden door Neil Patrick Harris, ook wel bekend uit How I met your mother. Hij vertelde dat hij dit nog leuker wilde doen dan Ellen vorig jaar deed. Nu alvast een top 5 met de leukste Oscar momenten.

5. De oscar selfie

Deze selfie heeft waarschijnlijk elke uithoek van het internet gezien. Je kon gewoonweg niet om deze foto heen, het is wereldwijd de bekendste selfie en is het meest geretweette bericht ooit. Hiermee is de selfie waarschijnlijk het bekendste in deze top 5 leukste Oscar momenten.
Inmiddels zijn ook veel mensen aan de slag gegaan om de selfie te hercreëren. De Simpsons Oscar selfie en de LEGO Oscar selfie zijn hier voorbeelden van. Er zijn enkele games waarin jij ook selfies kunt maken, kun jij deze foto daarin namaken?

4. Adrien Brody kust Halle Berry

Adrien Brody had net gehoord dat hij de Oscar voor beste acteur in The Pianist had gewonnen, toen hij het podium op rende en Halle Berry een dikke zoen gaf. Achteraf zei hij grijnzend:
Deze opmerking werd lachend ontvangen door het publiek. Terwijl Adrien aan zijn toespraak begint, zie je Halle ongemakkelijk haar lippen afvegen. Achteraf werd deze actie niet door iedereen zo goed ontvangen. Er is nog veel kritiek geweest vanuit veel vrouwen die het op zijn zachtst gezegd niet netjes vonden. Desondanks behoort dit moment ook in de top 5 leukste Oscar momenten.

De steaker in 1974

Dit is een moment van wat langer geleden, maar is er zeker één die je niet snel zal vergeten. Tijdens de Oscars van 1974 kwam er een naakte man over het podium gerend. Het publiek reageerde geschokt en presentator David Niven probeerde er een mooi verhaaltje aan te praten.
Wat dit één van de leukste Oscar momenten maakt, was zijn reactie achteraf. De streaker werd namelijk niet opgepakt, maar hij kreeg een persconferentie. Daarin vertelde hij dat mensen niet zo bang moeten zijn om naakt rond te lopen en dat hij dit een perfecte manier vond om een carrière te starten.

2. We saw your boobs

Of dit echt één van de leukste Oscar momenten was, wordt door sommigen betwijfeld. Het lied We saw your boobs van Oscar presentator Seth Macfarlane is niet bij iedereen zo goed bevallen. Hoewel het lied grappig bedoeld was, zijn er veel vrouwen geweest, zowel in het publiek als thuis, die zich beledigd voelden. Ondanks alle kritiek over dit lied, blijf het voor ons één van de leukste Oscar momenten uit 2013. Voor iedereen die mee wil zingen, is hier de tekst van het lied.

1. Jennifer Lawrence ontmoet Jack Nicholson

Bij de Oscars in 2013 wint Jennifer Lawrence de Oscar voor beste actrice. Achteraf wordt ze tijdens een interview verrast door Jack Nicholson. Jack complimenteerde haar met haar prestatie en de twee voerden een kort gesprek. Maar zodra Jack weg was, dat dacht ze tenminste, werd Jennifer helemaal gek.
Jennifer Lawrence kan hier beter maar gewend raken aan Jack, want na zijn korte flirtactie had hij de smaak te pakken. Hij stuurde haar champagne en bloemen en een briefje waarop stond dat hij haar nu al miste.