Klaar met Netflix, Disney+, Amazon Prime en Videoland? Dit zijn de beste alternatieven!

Article
zondag, 29 november 2020 om 17:00
pexels andrea piacquadio 935743 1f1605614043
Mede dankzij de coronapandemie groeiden de meeste videostreamingsdiensten het afgelopen jaar enorm. Diensten als Amazon Prime Video, Netflix, Videoland en Disney+ en eigenlijk ook YouTube zijn onverminderd populair. Maar ben je er een beetje op uitgekeken? Of heb je behoefte aan een alternatief? Wij hebben een aantal goede alternatieven op een rijtje gezet.
De mainstream streaming diensten worden steeds populairder en automatisch ook machtiger. Dit biedt een hoop voordelen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat jullie op het gebied van cinematografie weleens behoefte hebben aan iets anders. Daarom gingen wij speciaal voor jullie opzoek naar de beste, leukste alternatieven. Een aantal bleken zo voor het oprapen, maar weer voor andere moesten wij opzoek in de kelders van het internet. Speciaal voor jullie, onze trouwe lezers.

NPO Plus - Een groot Nederlands aanbod tegen een zacht prijsje

NPO Plus kan een mooi alternatief tegen het ‘geweld’ van de grote videostreamingsdiensten zijn. Via NPO Plus krijg je een on demand abonnement van de publieke omroep. De nieuwste Disney, Marvel of Netflix films verschijnen er niet op, maar er is wel een groot Nederlands aanbod te vinden. Je zal er niet altijd de grote namen kunnen vinden, maar wel enkele verstopte (Nederlandse) pareltjes. NPO Plus is onderdeel van de Nederlandse Publieke Omroep. Dit houdt in dat het een vrij laag entertainment gehalte heeft, maar over het algemeen wel veel diepgang biedt.
Wellicht is het niet het grote alternatief voor een Netflix of Disney+, maar voor 2,99 euro per maand is het zeker het proberen waard. Voor drie pietermannen per maand kun je vrijwel alles van de NPO terugkijken in hoge kwaliteit. Je kunt tot minimaal een jaar terugkijken, zonder reclames en je kunt vele (Nederlandse) films en series terugkijken.
Daarnaast is het ook mogelijk om diverse series en programma’s vooruit te kijken. Het heeft geen miljoenen publiek zoals een Netflix. Maar NPO Plus had wel in september al 400.000 abonnees. Een enorme groei als je nagaat dat de dienst een jaar daarvoor er ‘slechts’ 250.000 had.
afl1 3 439283f1605613331

Bioscoop - Een avondje uit in het nieuwe normaal

In plaats van dat je vanuit je luie kamerstoel de nieuwste films aan het streamen bent, kun je ook (als corona dit toelaat) weer naar de bioscoop gaan. De bioscopen hebben het vanwege de coronacrisis erg lastig en veel bioscoopketens staan dan ook op omvallen.
Eerlijk is eerlijk, het aanbod is de laatste tijd wat kleiner maar er is nog steeds een boel moois te vinden. Hiermee heb je een leuke avond en steek je de bioscopen een hart onder de riem. Daarnaast is het vanwege Covid-19 een stuk rustiger in de bioscopen. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de bioscopen maar het biedt ook voordelen. Het is belangrijk dat je goed waakt voor je eigen gezondheid en die van de rest, maar je kunt zo wel genieten van een heerlijk rustig bioscoopbezoekje.
cinemaf1605608987

Filmhuis - Prachtige arthouse films

In plaats dat je ervoor kiest om een vaak grote, commerciële film aan te doen in de bioscoop, kun je er ook voor kiezen iets meer de diepgang op te zoeken. Het grote publiek lijkt het soms wel eens te vergeten, maar ons kleine landje telt ook vele prachtige filmhuizen. In zo’n filmhuis/ -theater worden vaak film uitgezonden die om het reguliere commerciële filmaanbod heen gaan. In de filmhuizen zijn veel films te zien met een artistiek karakter. Veel van die films kun je bestempelen als arthouse film (overigens staan er op Netflix ook enkele prachtige arthouse films). Een film mag zich doorgaans arthouse noemen als het buiten het reguliere aanbod heen gaat, maar eigenlijk ook als de kunstzinnige pretenties groter zijn dan de commerciële.
Zo’n filmhuis heeft vaak alleen bestaansrecht vanwege de steun van vele vrijwilligers. Daarnaast hebben deze filmhuizen het vanwege de coronacrisis het vaak ook erg lastig. Een mooie manier om je steentje bij te dragen aan een ‘goed doel’ dus en je pikt vaak ook nog eens een prachtige arthouse film mee.
netflix media center5f1602502349

TheaterThuis - Het Nederlandse Netflix, voor theaters

De theaters zijn door de coronacrisis ook zwaar getroffen. De theaters zijn de laatste maanden veelal dicht geweest en toen ze wel open waren zat het bij lange na niet vol. Mede daardoor is de streamingdienst TheaterThuis in het leven geroepen. TheaterThuis is een soort Nederlandse Netflix met allerlei aanbod vanuit de theaterwereld. Een mooi initiatief om die voor 9,95 euro per maand (ongeveer de helft van een regulier theaterkaartje) zeker het uitproberen waard is. Op TheaterThuis zijn vele grote Nederlandse namen te vinden als: Theo Maassen, Youp van ’t Hek en Ronald Goedemondt.
theo maassenf1605613528

DVD's - Trek met je pietermannen de kringloopwinkel leeg

Tot slot sluiten we dit overzicht af met de DVD. Het is klinkt wellicht wat gedateerd, maar als je klaar bent met het standaard Netflix aanbod biedt dit zeker leuke mogelijkheden. Als je geen dvd-speler meer in huis hebt kun je online voor nog geen twee tientjes een nieuw model op de kop tikken (twee maandjes Netflix). En mocht je al je oude DVD’s nou al hebben weggedaan? Trek je spaarpot leeg, ga naar de plaatselijke kringloopwinkel en voor vaak maar zo’n 50 eurocent per stuk kun je de ene na de andere topfilm aanschaffen. Zo help jij de plaatselijke kringloopwinkel een beetje en heb jij straks voor een paar pietermannen vele topfilms in bezit.

Populair Nieuws