De beste Kingdom Hearts merchandise voor wie wacht op Kingdom Hearts 4

Article
zondag, 17 april 2022 om 14:00
2022 04 14 sora guard figuref1649946327
Kingdom Hearts 4 is aangekondigd en dat kan maar één ding betekenen: de PlayStation 6 heeft er alvast een toppertje bij. Alle gekheid op een stokje: het kan soms best lang duren voor een Kingdom Hearts-game eindelijk eens uitkomt. Met deze merchandise kun je het wachten een beetje verzachten.

Bring Arts Sora guard form

We zullen deze lijst maar gewoon aftrappen met Sora. Je kunt moeilijk om hem heen, aangezien hij toch de hoofdpersoon van Kingdom Hearts is. Bovendien is hij één van de meest geliefde game-personages die we kennen.
Deze figuur is een mooie manier om hem op je plank te zetten, want je mag zelf weten hoe je hem neerzet. Er zijn wat extra onderdelen zodat je ook nog eens kunt afwisselen. Je zult dus niet snel moe worden van dit figuurtje op je plank.
2022 04 14 diamond select donald goofyf1649946874

Donald & Goofy actiefiguren

Donald Duck en Goofy zijn nou niet bepaald de meest heldhaftige Disney-figuren. Maar in Kingdom Hearts geldt een andere status quo. In deze games zijn ze Sora’s trouwe metgezellen op een episch avontuur.
Natuurlijk verdient dat enige erkenning, dus zijn hun Kingdom Hearts-gedaantes vereeuwigd in deze actiefiguren. De meesten van ons zullen niet snel een avuntuur beleven zoals dat van Sora. Maar met deze Donald en Goofy merchandise aan onze zijde voelen we ons toch net een beetje veiliger.
2022 04 14 kairi funkof1649947090

Kairi Funko

Elke Kingdom Hearts-liefhebber kent Kairi. Ze is één van de eerste personages die we ontmoeten in de eerste game. Als goede vriendin van Sora mogen we haar natuurlijk als een belangrijk onderdeel van de franchise zien.
Hoewel, eigenlijk is het soms even goed nadenken wat Kairi’s relevantie nou eigenlijk is in het verhaal van Kingdom Hearts. Maar goed, in een franchise met zo’n complex verhaal kan dat de beste overkomen. Deze funko is in ieder geval best geslaagd.
2022 04 14 diamond select petef1649947290

Actiefiguren Pete, Chip & Dale

Als we Donald en Goofy in de spotlight zetten moet er natuurlijk ook even wat aandacht komen voor Pete (in het Nederlands misschien beter bekend als Boris Boef). Hij mag dan een wat dubieuze rol hebben in Kingdom Hearts, maar een goede schurk is minstens zo belangrijk als een held. We zien hem dan ook graag terug in Kingdom Hearts 4.
Waarom Chip & Dale (Knabbel en Babbel) bij krijgt is een beetje een raadsel. Ze vormen niet echt een waarschijnlijk driemanschap met Pete. Maar tegen drie stuks Kingdom Hearts merchandise in één aankoop zeggen we geen nee.
2022 04 14 pixel pals soraf1649947364

Pixel Pals Sora

Kingdom Hearts is als Franchise pas ontstaan in het 3D-tijdperk van video-games. Maar mocht je je ooit hebben afgevraagd hoe Sora er uit zou zien als klassieke 16-bit game-held, dan hoef je niet verder te kijken dan deze Pixel Pals-figuur. Hij kan zich zo aansluiten bij alle SNES-helden van Square Enix.
Het leuke is trouwens ook dat dit niet zomaar een figuur is. Een Pixel Pal is namelijk ook een lamp. Zo heb je ook nog eens wat aan een stukje merchandise.
2022 04 14 funko mickey pluchef1649947530

Mickey knuffel

Er zijn best wel veel Mickey Mouse-knuffels in de wereld. Hoe kan het ook anders als je de mascotte bent van één van de grootste media-magnaten in dit zonnestelsel. Maar toch denken we zomaar dat je een knuffel als deze nog niet vaak voorbij hebt zien komen.
De meeste Mickey Mouse-knuffels zullen hem tonen in zijn bekende rode broekje. Dat heeft hij hier ook aan, maar een Kingdom Hearts Mickey is pas een Kingdom Hearts Mickey als hij ook zijn Final Fantasy-achtige jasje aan heeft. Dat maakt dit stukje merchandise toch nog een beetje bijzonder, vergeleken met de grote hoop in Disneyland.
2022 04 14 sora dioramaf1649947711

Sora diorama

Telkens als we game-merchandise uitlichten komen we bepaalde dingen tegen. Knuffels, Funko’s, soms actiefiguren. Wat ook steeds ook terugkomt zijn statues, figurines en diorama’s. Je kunt eigenlijk geen bekend game-personage zijn zonder dat je vereeuwigd wordt in een beeldje voor verzamelaars.
Ook Sora moet eraan geloven. Maar eelrijk is eerlijk, dit beeldje ziet er best aardig uit. We kunnen het bovendien altijd waarderen als er wat aandacht in het voetstuk is gestoken. Je ziet nog te vaak gewoon een rond stuk plastic.