Kingdom Come Deliverance Release - Voor wie is deze game bedoeld?

Article
vrijdag, 02 december 2016 om 00:01
xgn google image
Er staan al aardig wat grote titels op het programma van 2017. Zo ook de middeleeuwse RPG getiteld Kingdom Come Deliverance. Maar voor wie is deze game nu eigenlijk bedoeld? Lees het in de Kingdom Come Deliverance release!
Kingdom Come Deliverance is de eerste titel van het Tsjechische bedrijf Warhorse Studios. Dit collectief bestaat uit een groep succesvolle gameontwikkelaars die met passie werkt aan een eerste realistische middeleeuwse RPG. Kingdom Come Deliverance (KCD) gaat het genre opnieuw op de kaart zetten door middel van een waargebeurde verhaallijn te combineren met ultieme vrijheid van de speler.
KCD definieert zich niet als een standaard RPG en doet compleet iets nieuws. Zo heeft streeft Warhorse er naar om zoveel mogelijk activiteiten in de wereld te stoppen, maar tegelijkertijd ook veel energie te stoppen in het totaalplaatje. Er zijn verschillende manieren om het spel te spelen zonder dat er een goed of fout bestaat. Daarom hebben we op een rijtje gezet voor wie KCD een must-have gaat worden in 2017.

5. Avonturiers

Zoals in de preview al eerder werd gezegd zijn de plaatsen, gebouwen en gebeurtenissen gebaseerd op de geschiedenis van het Boheemse rijk. Dit betekent dat alles wat je ziet echt heeft bestaan. Je duikt als het ware in de 15e eeuw en neemt deel aan middeleeuwse oorlogen. Tijdens het spelen draait het dus niet alleen om vermaak, maar steek je er ook nog wat van op.
Volgens Tobias Stolz-Zwilling, PR-manager van Warhorse, is Kingdom Come het beste te vergelijken met Red Dead Redemption. De immens grote open-wereld geeft spelers de mogelijkheid om compleet op te gaan in de omgeving. In het gebied zijn verschillende steden, dorpen en interessante personen te vinden met elk een eigen verhaal. Zo is er over elk detail nagedacht en hebben de makers er alles aan gedaan het zo “echt” mogelijk neer te zetten.
In totaal is er zo’n 16km2 aan land te vinden in de wereld van KCD. De afstanden zijn op schaal gemaakt wat dus betekent dat er genoeg is om te verkennen. Maar er zijn ook stukken waar helemaal niets te vinden is. Dit heeft Warhorse gedaan om het realisme aan de man te brengen en om de ervaring compleet te maken.
101182 2

4. RPG-freaks

Hoewel Kingdom Come probeert hokjes te vermijden en een nieuw concept neer te zetten zijn er veel RPG-elementen te vinden in het spel. Hoewel het vaardigheidssysteem niet vergelijkbaar is met een Elder Scrolls titel, is er wel de mogelijkheid om beter te worden in het spel. Dit, doordat je als speler beter wordt in het inschatten van de tegenstander en de wapens die hier bij komen kijken. Elke vijand heeft namelijk een unieke vechtstijl die je moet omzeilen.
Ga je conflicten liever uit de weg, niet getreurd! Je kunt je doel ook bereiken op alternatieven manieren. Dit kan door middel van bijvoorbeeld het ompraten van iemand of door hulp van een ander. Elke missie is op een andere manier te spelen wat zorgt voor een eigen verhaal.
Tot slot een belangrijk punt in de wereld van RPG’s, namelijk: craften. Als smidse beschik je over de nodige talenten op het gebied van wapens en uitrusting maken. De spullen die je hier voor nodig hebt, zitten verstopt door de wereld, wachtende om ontdekt te worden. Het craften is iets wat centraal staat in deze titel en is dus iets om naar uit te kijken.
101183 2

3. Mensenmensen

Een van de skills die je kunt trainen is speech. De kunst van het praten is in veel RPG’s een cruciale rol om iets voor elkaar te krijgen. Hoewel de ene titel meer gebruik maakt van deze vaardigheid is speech in Kingdom Come van groot belang. Naast de bekende “speech-checks” waarmee je extra inzichten of beloningen kunt krijgen, kunnen gesprekken ook nadelig werken. Het gevoel dat je echt een dialoog hebt met iemand is dus sterk aanwezig.
De manier waarop de hoofdrolspeler dingen zegt heeft niet alleen invloed op de persoon met wie je praat, maar ook op zijn of haar sociale kring. Schiet je dus compleet uit je slof, dan is er een kans dat een groep mensen uit het dorp jou niet meer mogen. Dit resulteert dan in nadelige handel of zelfs agressie. Behandel een ander dus zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
101184 1

2. Tijdsverdrijvers

Misschien dat niet iedereen zich hier in kan vinden, maar KCD gaat zonder problemen veel tijd in beslag nemen. De grootte van de wereld en de hoeveelheid missies en personen zorgen ervoor dat je zonder er bij stil te staan een paar uur verder bent. En dan hebben we het nog niet gehad over de schaal van de wereld waarin de speler zich bevindt. Het is namelijk zo dat om van de ene kant van de wereld naar de andere te lopen je zeker zo’n paar uur in-game bezig bent.
Om het wat vlotter te laten gaan heeft het spel een fast-travel systeem, maar ook hier zit een addertje onder het gras. Zo kun je uit de fast-travel modus gezogen worden door een groep bandieten. Nadat ze je hebben aangevallen gaan ze er vandoor met je bagage waar je zo hard naar hebt gezocht. Misschien toch maar lopen de volgende keer?
101185

1. Liefhebbers van uitdaging

Het gevoel dat gevaar constant op de loer ligt, blijft van het begin tot het eind aan de orde. Wie van uitdaging houdt, komt er achter dat dit de titel is waar je naar uit moet kijken. Het charmante aspect aan Kingdom Come is het feit dat je in het diepe wordt gegooid. Van simpele vuistgevechten tot veldslagen ligt de moeilijkheidsgraad bijzonder hoog.
Daarnaast wordt er, naast de basisstappen, weinig uitgelegd over de verschillende mogelijkheden in Kingdom Come. Waar sommige titels je handje vast houden en je van punt A naar B sturen, moet je het hier zelf uitzoeken. Dit zorgt ervoor dat je mensen goed moet inschatten en dialoog een belangrijke rol heeft.