Dit zijn jullie favoriete Pixar films

Article
donderdag, 01 december 2016 om 16:15
xgn google image
In de poll van vorige week vroegen we jullie naar jullie favoriete Pixar films. De resultaten zijn inmiddels binnen en zoals elke week kunnen we nu bekendmaken welke Pixar films het meest geliefd zijn bij jullie! Bekijk hier jullie favoriete Pixar films!
Na het uitkomen van Toy Story in 1995 zijn er al veel verschillende toffe Pixar films verschenen. De animatiefilms vallen elke keer weer bij een breed publiek enorm goed in de smaak en eigenlijk zijn ze ook niet meer weg te denken uit de moderne popcultuur. De films worden goed gewaardeerd door de hartverwarmende verhalen, prachtige animaties en leuke karakters.
Het is dan ook niet gek dat bijna iedereen wel een favoriete Pixar film heeft. Of het nu leuke jeugdherinneringen oproept, je diep geraakt werd door het verhaal of je gewoon enorm fan bent van de karakters, sommige films van de studio blijven je voor altijd bij.

De beste Pixar film

Om de beste film te kiezen uit al die toffe pixar films is een enorm moeilijke opgave, maar jullie hebben ons weer jullie favoriete films doorgegeven. We kunnen nu dus bekendmaken wat volgens onze lezers de allerbeste Pixar film is! Laat ons ook vooral in de reacties weten of je het eens bent met deze resultaten, of dat jouw favoriet eigenlijk veel hoger had horen staan.
Lees nu snel verder om te zien op welke plek jouw favoriet terecht is gekomen!

9. A Bug's Life, Cars 2 & Monster's University

Eén klassieker en twee nieuwere films delen de laatste plek op deze lijst. Met elk maar één procent van alle stemmen konden deze drie films helaas niet op een hogere plek belanden. Dat wil overigens niet zeggen dat niemand van jullie genoten heeft van deze drie films.
Nog voor de milleniumwisseling kwam A Bug's Life uit. De animatiefilm over het leven van insecten kreeg na het uitkomen veel lof, maar is na verloop van tijd wellicht een beetje in de vergetelheid geraakt door al het moois dat Pixar daarna uitbracht.
Cars 2, het vervolg op het populaire eerste deel werd lang niet bij iedereen zo goed ontvangen als het eerste deel. Hoewel er ongetwijfeld fans van de film tussen zullen zitten, heeft deze animatiefilm een gemiddelde score van 57 op Metacritic. Dat is toch wel wat magertjes vergeleken met de score van 73 die het eerste deel destijds kreeg.
Naar de nieuwste film van deze drie, Monster's University werd door veel fans van Monsters, Inc. al jaren uitgekeken. Blijkbaar heeft de film toch niet zo'n enorme indruk achtergelaten, wat de film moet het toch echt doen met een gedeelde laatste plek.

8. Cars & Toy Story 2

Wie verwacht had dat het eerste deel van Cars een stuk hoger zou eindigen op deze lijst, komt aardig bedrogen uit. De film uit 2006 heeft namelijk maar twee procent van alle stemmen weten te bemachtigen. Of dat komt doordat niemand de film leuk vindt, is nog maar de vraag. De animatie over Lightning McQueen is namelijk ook nu nog erg geliefd bij veel Pixar fans.
Ook het vervolg op Toy Story is zo'n film waar fans naar uitkeken. Toch heeft deze film over de avonturen van Woody, Jessie en de speelgoedvrienden maar twee procent van alle stemmen binnengesleept. Niet dat dat betekent dat het een slecht vervolg is geweest trouwens, want met een metascore van maar liefst 88 is ook het vervolg een absolute klassieker!

7. Finding Dory, The Good Dinosaur & Ratatouille

De zevende plek van deze lijst wordt ook weer gedeeld door drie verschillende films. Finding Dory en The Good Dinosaur zijn bovendien nog niet eens zo heel oud, maar hebben het in deze poll toch moeten afleggen tegen andere Pixar films. Misschien komt het wel omdat jullie toch niet zo weg zijn van dieren in de hoofdrol, want al deze animatiefilms hebben elk een geanimeerd dier als belangrijkste karakter.
Wat de reden ook mag zijn, met elk drie procent van de stemmen zijn deze films niet hoger gekomen dan de zevende plek. Aan de karakters kan het in ieder geval niet liggen, want stuk voor stuk hebben al deze films enorm toffe personages, al dan niet in de hoofdrol.

6. Brave

Op de zesde plek hebben we de film over de Schotse Disneyprinses Merida. Met vier procent van alle stemmen blijkt ook deze titel niet bij veel mensen favoriet te zijn. De film komt alweer uit 2012 en introduceerde een nieuwe Disneyprinses die wel heel stoer was! Volledig in stijl met enorme bos rode krullen en Schots accent was deze Disneyprinses toch wel een tikje anders dan wat we gewend zijn.
Brave is, net als de films die hiervoor besproken zijn, waarschijnlijk wel bij een groot deel van jullie geliefd, maar niet genoeg om jullie nummer 1 te mogen zijn. Dat is natuurlijk ook niet heel gek, want met zoveel moois is het lastig om maar één film te kiezen!

5. Toy Story 3, The Incredibles & Monsters, Inc.

De vijfde plek wordt gedeeld door drie verschillende pixar films. Toy Story 3, The Incredibles en Monsters, Inc. waren elk voor zeven procent van de stemmers de absolute favoriet. Alledrie zijn het dan ook hele toffe films, met leuke karakters en sterke verhalen!
Monsters, Inc. en The Incredibles zijn beide klassiekers waar bioscoopzalen vol enorm van genoten hebben en nog steeds zijn beide films zeker het kijken waard. Of je nu zin hebt in superhelden of in monsters, Pixar heeft altijd wel een film voor jou!
Het derde deel van de Toy Story reeks was voor veel mensen het favoriet uit de reeks en met een metascore van 92 hebben de makers ook zeker niets te klagen. Deze Pixar film heeft ons in ieder geval enorm nieuwsgierig gemaakt naar het vierde deel. Helaas moeten we daarvoor nog wachten tot 2019, maar tot die tijd kunnen we elk deel gerust nog een aantal keer kijken!

4. Up

Als er één Pixar film is die miljarden harten heeft gebroken, dan is het wel Up. De film uit 2009 over de zeventigjarige Carl Fredricksen die oude dromen najaagt om zijn overleden vrouw te eren, weet de kijker heel effectief te raken. Bovendien is het geen zware dramafilm, dus kijkt hij lekker weg.
De verschillende gave karakters, het emotionele verhaal en de prachtige animatie van Up hebbben er in ieder geval voor gezorgd dat acht procent van jullie op deze film heeft gestemd. We geven jullie dan ook groot gelijk, want Up is een geweldige film!

3. Inside Out

Inmiddels zijn we beland bij de top drie! Inside Out, de film van Disney en Pixar uit 2015, is bij negen procent van de stemmers de favoriete Pixar film. In Inside Out zien we de emoties die in het hoofd van Riley wonen. De verschillende gebeurtenissen in haar omgeving hebben allemaal invloed op het kind en in deze Pixar film wordt duidelijk wat voor effect dat op haar heeft. Deze unieke manier om een verhaal te vertellen blijkt bij veel kijkers goed in de smaak te vallen.
Inside Out heeft namelijk een metascore van maar liefst 94 en is dus bij zowel de recensenten als het publiek enorm geliefd. Gek is dat natuurlijk niet, want naast goede karakters en een prachtige animatie, zat het verhaal gewoon heel goed in elkaar! Bovendien word de film ook geroemd om de manier waarop emoties op een voor kinderen heldere manier werd uitgelegd.

2. Toy Story & Finding Nemo

De tweede plek op deze lijst wordt gedeeld door twee klassiekers uit de stal van Pixar. Beide films waren voor twaalf procent van jullie de favoriete Pixar films en dat vinden wij absoluut niet gek. Toy Story is de film waar het allemaal mee begon voor Pixar en voor veel mensen roept deze film ook goede herinneringen op.
Finding Nemo is al net zo'n film die voor veel goede herinneringen kan zorgen. Net als Toy Story is ook deze film voorzien van de nodige toffe karakter, een ijzersterk verhaal en prachtige, kleurrijke animatie. Niet gek voor films over speelgoed en vissen!
Met beide films liet Pixar zien hoeveel talent ze in huis heeft. Allebei hebben ze bovendien ook een metascore van 90 of hoger. Toy Story heeft zelfs een metascore van 95! Deze animatiefilms zullen in ieder geval niet snel vergeten worden.

1. Wall-E

Maar toch moeten die twee klassiekers van de tweede plek het afleggen tegen deze Pixar film uit 2008. Overigens was dat ook nog eens met een overtuigende voorsprong, Wall-E is namelijk voor maar liefst 21 procent van alle stemmers de favoriete Pixar film en staat daarmee dan ook met recht op nummer 1!
De film over het afvalrobotje Wall-E klinkt op papier misschien helemaal niet zo geweldig, maar als je ziet wat Pixar ermee gedaan heeft, dan ben je om. Wie had ooit kunnen denken dat we massaal zo emotioneel gehecht zouden raken aan een roestige afvalrobot. Wall-E is dan ook misschien wel het beste voorbeeld van Pixar's kunde, het bedrijf weet van elk schijnbaar willekeurig object wel karakters te maken om van te houden.
Ben je het eens met deze lijst, of vind je dat sommige films op een andere plek hadden moeten staan? Laat het ons weten door een reactie achter te laten in de comments!