Kingdom Come Deliverance combat guide - En garde!

  De RPG Kingdome Come Deliverance kwam alweer een paar weken terug uit en houdt veel gamers zoet. Mocht je net als ons problemen ondervinden in de eerste paar uur van de game omdat de Kingdom Come Deliverance combat redelijk ingewikkeld is, dan zal je zeker wat hebben aan onze guide daarvoor!

  Stijlen

  Wie RPG’s als The Elder Scrolls of Mount en Blade heeft gespeeld, weet dat er meer voorwerpen zijn om iemands hersenen mee in te rammen dan alleen zwaarden. Een bijl of hamer heeft een compleet ander effect, maar is net zo dodelijk in de juiste hand.

  Elk wapen heeft bepaalde specificaties wat betreft schade die je toe zal brengen. Een warhammer is niet zo handig om mee te steken, maar een dolk zal weer niet zo handig zijn om blunt schade mee aan te brengen.

  Dan ligt het ook nog aan je vijand waar zijn zwakte ligt. Iemand zonder helm (zoals de eerste ‘eindbaas’) is uitermate makkelijk neer te krijgen door hem op zijn hoofd te meppen of met een zwaard in zijn hoofd te steken. Kijk dus goed naar waar een eventueel zwak punt ligt en hoe je daar het beste omheen kan komen.

  Verdediging

  De beste tip om de Kingdom Come Deliverance combat stukken makkelijker te maken, is een simpele. Koop een schild. Wie in het begin van de game in het dorpje van hoofdpersonage Henry op zoek gaat naar zijn ouders, heeft de kans om te ervaren hoe het voelt om tegen meerdere bandieten met schilden te vechten. Uitermate vervelend, dus kan je er maar beter voor zorgen dat jij net zo vervelend bent!

  Wie met een schild inkomende aanvallen pareert, zal veel minder schade incasseren. En je maakt het je tegenstander ook nog eens lastig om uberhaupt in de buurt van jouw tere lichaam te komen met zijn wapen. Voor slechts een luttele 100 Groschen (de munteenheid in Kingdom Come Deliverance) heb je al een schild, dus wat ons betreft is dat één van de betere investeringen!

  Pareren en riposte

  Het gevecht tegen The Pursuer in Dark Souls 2 was vele malen makkelijker als je wist hoe je de perfecte parry plaatste. Gebruikte je op het juiste moment de speciale beweging van jouw schild, dan kreeg je de mogelijkheid om een inkomende aanval af te straffen en gigantisch veel schade toe te brengen aan de vijand.

  De Kingdom Come Deliverance combat kent zo’n zelfde idee, maar net eventjes anders. Zodra er een tijdens een gevecht een inkomende aanval jouw richting op komt, krijg je voor een fractie van een seconde een groen schildje in jouw crosshair te zien. Pareer jij op dat moment de aanval, dan heb je een kans (en hoe meer je hebt geïnvesteerd in de bijbehorende vaardigheid, hoe groter deze kans) je tegenstander terug te duwen en een paar keer uit te kunnen halen zonder dat hij of zij zich kan verdedigen.

  Je leert deze basisvaardigheid pas als je veilig aan bent gekomen in Rattay, dus in gevechten hiervoor kan je tot Sint Juttemis wachten tot er een schildje verschijnt. Voor het geval je net als wij je haren uit je hoofd trekt omdat je inkomende aanvallen van bandieten in Skalitz probeert te blokkeren zonder dat er iets van een schildje te zien is…..

  Dapper terugtrekken

  Eén van de grootste verschillen tussen de Kingdom Come Deliverance combat en het vechten in andere RPG’s, zit hem in het personage. Henry is geen Dragonborn die draken uit de lucht schreeuwt en daar zal je je bij neer moeten leggen. Mocht je in situaties terechtkomen waarbij je overduidelijk in het nadeel bent, dan is er absoluut geen schaamte in wegrennen.

  Waar je in andere RPG’s een grote groep vijanden ziet als lopende zakken loot en ervaringspunten, is het in Kingdom Come Deliverance het laatste dat je wil zien. Zodra er meer dan drie tegenstanders tegelijk jouw hoofd in willen meppen, is het misschien een beter idee het hazenpad te kiezen en op een later moment terug te komen.

  Met het verrassingselement aan je zijde kan je altijd ten minste één vijand vanaf een afstand met pijl en boog neerknallen en de rest per stuk uit het kamp weglokken.

  Combo’s

  Mocht het toch zover komen dat je in een situatie tegenover één of meerdere goed bewapende (en gepantserde) vijanden komt te staan, dan zal je aan alleen pareren niet genoeg hebben. Zeker niet als de tegenstander(s) in kwestie zelf ook over een schild beschikken. Je zal daarom flink aan de bak moeten om ook dan nog als winnaar uit de bus te komen.

  Eén van de mogelijkheden hiervoor is om vaardigheidspunten te besteden aan het vrijspelen van combo’s. Door een combinatie van aanvallen uit verschillende hoeken, verras je niet alleen je tegenstander, maar doe je ook nog eens veel meer schade!

  De enige vereiste is dat je deze combo’s wel eerst vrij moet spelen voordat je ze kan gebruiken. Punten hiervoor verdienen kan door veel te vechten en deze vervolgens besteden aan specifieke acties. Let er wel op dat bepaalde combo’s enkel werken met bepaalde wapens. Want een steek-combo is niet praktisch uit te voeren met een morgenster.

  Wat vinden jullie het lastigste aan de Kingdom Come Deliverance combat?

  In een situatie waarin je als Henry tegenover meer dan twee bepantserde soldaten komt te staan, kan je er maar beter voor zorgen dat je weet waar je kansen liggen. Onze vraag aan jullie is met wel onderdeel van de Kingdom Come Deliverance combat jullie de meeste moeite hadden. Was het de perfect block gevolgd door een riposte, of toch hen aan elkaar rijgen van combo’s? Laat het ons weten in de comments!

  Meer Kingdom Come Deliverance tips

  Heb je nog wat meer hulp nodig in de game, of wil je weten wat je net een stukje beter kunt doen? Dan kun je terecht bij de volgende artikelen:

  Meer over de middeleeuwen

  Wie niet genoeg kan krijgen van games met ridders, heeft geluk. In onze top 10 beste medieval games staan nog tien titels die in het teken van de middeleeuwen staan. Later dit jaar komt daar hoogstwaarschijnlijk ook nog Mount & Blade Bannerlord bij. Ben je benieuwd geworden naar Kingdom Come: Deliverance, dan kan je het spel hier aanschaffen.

  Kingdom Come Deliverance

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.