Kingdom Come Deliverance is een middeleeuwse game zoals we ze niet vaak zien. Het is namelijk een medieval game die realistisch is. Geen magie, geen draken, geen elven of andere rare wezens. Nee, gewoon mensen met zwaarden die een zwaar leven hebben. Alle games in deze top 10 zijn dan ook dat soort spellen. Geen poespas, gewoon de middeleeuwen.

10. For Honor

We trappen de lijst met beste medieval games af met een game waarin verschillende middeleeuwse groepen met elkaar de strijd aan gaan: For Honor. De game kwam vorig jaar uit en liet je als ridder, samurai of Viking spelen. Niet dat die afzonderlijk van elkaar leefden of iets dergelijks. Sterker nog, alledrie de groeperingen nemen het in For Honor tegen elkaar op.

For Honor is een hack 'n slash game. In tegenstelling tot de meeste spellen van dat genre ga je in de vorig jaar uitgekomen game wat tactischer te werk. Als een tegenstander je aanvalt, moet je goed opletten welke kant hij op slaat waarna je precies goed moet timen om de aanval af te weren. Andersom gebeurt dat net zo.

Ben je dus toe aan een flink staaltje hakken? Dan is For Honor de game voor jou! De game kwam begin vorig jaar uit en kreeg een 8 in de For Honor review.