Kingdom Come Deliverance armor - Alles over de nuttige bepantsering!

  Als zoon van een smid ben jij als Henry in Kingdom Come: Deliverance bekend met armor. Zonder fatsoenlijke uitrusting is een ridder immers weinig meer dan een zak vlees waar je makkelijk in kan prikken. In deze Kingdom come Deliverance armor special, vertellen we alles wat je moet weten over uitrusting.

  Zwaar versus licht

  Net als in Skyrim, kan je in Kingdom Come: Deliverance kiezen tussen zware en lichtere bepantsering. Hoe zwaarder jouw bekleding, hoe lastiger het voor een tegenstander is om jouw kostbare levenspunten te doen verliezen. Maar denk maar niet dat je met honderd kilo aan bepantsering een fatsoenlijk sprintje kan trekken.

  Bedenk daarom goed welke delen van je lichaam jij het beste wil beschermen. Ga je voor de volledige uitrusting, of laat je de extra maliënkolder onder je harnas en beenbeschermers achterwege? De keuze is aan jou!

  Licht versus donker

  Niet alleen het gewicht van je uitrusting heeft voor- en nadelen, ook de kleur ervan is belangrijk. Hoe beter de conditie en status van bepantsering, hoe meer indruk je maakt op gesprekspartners. Meestal komt dat neer op een flamboyante verzameling van kleuren en veel glanzende onderdelen, maar ook dat brengt nadelen met zich mee.

  Hoe meer toeters en bellen je aan je hebt hangen die licht weerkaatsen, hoe makkelijker je in het donker te zien bent. Zoals je kan lezen in onze Kingdom Come Deliverance tutorial, kan je stealth dan wel vergeten. Net zo min dat je winnen in een twee-tegen-één gevecht met enkel een zwarte pyjama aan op je buik kan schrijven. Wederom zal jij een keuze moeten maken waarvan je denkt dat je daar het beste resultaat mee kan halen.

  Uitstraling

  Een beschilderd harnas, afgewerkt met gouden randjes en een bijbehorend logo van de stad Talmberg. Het koste een flinke duit (of een avondje winkels leegroven), maar dan heb je ook de meest indrukwekkende Kingdom Come Deliverance armor die er te krijgen is. En daarmee ook direct het aanzien van vrijwel alle burgers en soldaten.

  Hoe puiker jouw bepantsering eruit ziet, hoe makkelijker het is om je uit een benarde situatie te praten. En natuurlijk hoe eerder vijanden het hazenpad kiezen als ze zien wie ze tegenover zich hebben. Aan de andere kant kan een met bloed besmeurde uitrusting net zo afschrikwekkend werken, maar zullen mensen van adel je juist minder serieus nemen.

  Geluid

  Net als de kleur van Kingdom Come Deliverance armor, is ook het geluidsniveau uitermate belangrijk voor gamers die zo zachtjes mogelijk te werk gaan. Bepantseringen met duizenden ringetjes als maliënkolders zijn daarom af te raden om aan te doen als je in alle stilte een kamp uit wil moorden.

  Gelukkig heb je in je inventory een mooie opsomming van de charisma, bescherming, opvallendheid en de hoeveelheid herrie die jouw uitrusting geeft. Voordat je op een nachtelijk avontuurtje gaat even zien wat het beste resultaat geeft, is daarom zeker een goede aanrader die wij je in deze Kingdom Come Deliverance armor special kunnen meegeven.

  Prijs

  Zeker in de beginfase van de game, zal alles een godsvermogen kosten en krijg je enkel schamele stapeltjes groschen toegeschoven voor moeilijke taken. Voordat je de beste Kingdom Come Deliverance armor kan kopen, zal je flink aan de bak moeten met het voltooien van missies of tijdens nachtelijke avontuurtjes winkels leegjatten!

  Want waar je ook zeker kan kiezen voor het opruimen van kampen met bandieten en vijandige soldaten, is het meestal niet de moeite waard om dat in het begin van de game te doen. Met weinig stealth vaardigheden is ongezien een kamp uitmoorden uitgesloten en zal je met jouw miezerige uitrusting bijzonder veel problemen hebben met de aanwezige vijanden.

  Daar komt nog bij dat hoe duurder jouw uitrusting wordt, de prijs om alles er weer tip top uit te laten zien ook omhoog knalt. Het is dan ook aan te raden zelf wat reparatiesetjes aan te schaffen en na elk gevecht zelf aan het repareren te gaan. Dat scheelt bakken vol met geld en je speelt er ook nog eens nuttige vaardigheden voor de maintenance skill mee vrij!

  Wat vind jij het belangrijkste aan alle Kingdom Come Deliverance armors?

  Er zijn gamers die puur kijken naar hoe goed een harnas is en zich niets aantrekken van hoe belachelijk deze eruit ziet. Anderen zullen, net als in Dark Souls, een zo tof mogelijke combinatie van onderdelen aantrekken en zich juist niets aantrekken van hoe lastig ze het zichzelf maken. Maar wat vind jij het belangrijkste aan armor in een game?

  Meer Kingdom Come Deliverance tips

  Heb je nog wat meer hulp nodig in de game, of wil je weten wat je net een stukje beter kunt doen? Dan kun je terecht bij de volgende artikelen:

  Kingdom Come Deliverance

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.