Kijktip op NPO Plus: Afghanistan The Wounded Land - Over Taliban en meer

Article
woensdag, 18 augustus 2021 om 10:00
tv kijkenf1629275165
Wiens hart is momenteel niet verscheurd geraakt door alle berichtgeving en beelden in Afghanistan? De één volgt het nieuws en politieke sitiuaties op de voet, terwijl een ander misschien denkt: wat is er allemaal gebeurd? Daarom komen we met een kijktip. Afghanistan The Wounded Land staat op NPO Plus, een vierdelige documentaire over Afghanistan.
Bij streamingdiensten denk je misschien al snel aan sensatie en om het hoofd te ontspannen. Denk aan Netflix, Disney+, Amazon Prime, Pathé Thuis en ga zo maar door. Maar ook valt er Nederlandse TV te streamen via NPO Plus, iets wat misschien niet iedereen weet. Daar staat interessante content op. Afghanistan: The Wounded Land is met alles wat er nu gebeurt en in het nieuws voorbij komt de kijktip van de dag.

Waar gaat Afghanistan The Wounded Land over?

Het is een documentaire die opgedeeld is in vier stukken, die ongeveer een uur per keer duren:
  • Koninkrijk
  • Jihad
  • Taliban
  • De Val
Door deze serie te kijken krijg je op een eenvoudige manier 40 jaar Afghaanse geschiedenis voorgeschoteld, waardoor de huidige situatie wellicht beter te 'begrijpen' is (voor zover dit te bevatten valt...)

Hoe kan ik Afghanistan The Wounded Land bekijken?

Deze serie is te kijken op NPO Plus. NPO plus kost 2,95 euro per maand en daarmee heb je toegang tot veel meer films, series en documentaires. Daarmee is de streamingdienst bovendien een stuk goedkoper dan andere diensten. De eerste maand is overigens, net als bij vele andere services, gratis. Hier kun je je bij interesse aanmelden.