Tien toffe karakters in Valerian and the City of a Thousand Planets

  ADVERTORIAL - Valerian and the City of a Thousand Planets komt binnenkort naar de bios. De sciencefiction film brengt ons naar het enorme ruimtestation Alpha waar wezens uit alle hoeken van het universum bij elkaar gekomen zijn. Wij doken in de belangrijkste karakters en lichten tien toffe karakters in Valerian and the City of a Thousand Planets voor je uit!

  Let op! In deze special komen tien Valerian karakters voorbij, maar mogelijk ook een aantal spoilers over de film. Als je zonder voorkennis van de film wil genieten, is het dus wijs om nu te stoppen met lezen.

  10. Doghan Daguis

  Waar deze wezens in de stripverhalen de Shingouz heten, heet het buitenaardse trio nu Doghan Daguis. Hun rol is hetzelfde gebleven. Ze zijn een soort levende databank die overal en nergens informatie vandaan halen. Ze weten van alles over de wereld en spreken ruim 1200 talen.

  Daarbij spreken ze ook nog een ruim aantal computertalen en daardoor hebben ze veel invloed op Alpha. Ze zijn tegelijk geboren en delen hun gedachten via een speciale connectie. Dat is weer onhandig, want je kunt alleen informatie van ze krijgen als ze alledrie bij elkaar zijn. Is dat niet het geval, dan heb je er niks aan. Ze zijn dan namelijk onbegrijpelijk omdat ze al hun informatie in drieën verdelen.

  9. Boulan-Bathor

  De Boulan-Bathor is een ras dat fysiek onveranderd lijkt ten opzichte van de stripverhalen, maar wel een andere naam heeft gekregen. In de strips heette dit ras Bagoulin.

  Het ras komt op Alpha voorbij en heeft een neusje voor goede zaken. Ze maken slimme deals om zo zelf altijd het beste uit de bus te komen. De belangrijkste waarden voor de Boulan-Bathor zijn dan ook een monopolie en een hoge status.

  8. The Pearls

  The Pearls zijn bijzonder vreedzaam en bijna één op één overgenomen uit de stripverhalen. Van nature zijn deze wezens vissers. Ze proberen hun planeet zo goed mogelijk te behandelen bij alles wat ze doen. Daardoor leven ze in harmonie met de natuur en, niet allerminst belangrijk, met de elementen.

  In de trailers zie je The Pearls al volop voorbij komen en het lijkt erop dat ze een grote rol spelen in de film.

  7. Igon Siruss

  Igon Siruss is een ruimtepiraat die in 2690 geboren is op Karkos; een kleine, onherbergzame planeet in Dimensie 2. Eigenlijk een soort achterbuurt, waar je bijna niet goed vandaan kúnt komen. En dat verklaart ook meteen waarom Igon Siruss is wie hij is.
  Siruss pakt wat hij pakken kan en is daardoor de meest gevreesde piraat in het universum. Hij staat regelmatig oog in oog met Valerian en Laureline, vaak niet met een goede afloop voor de piraat.

  6. De Omelites

  Valerian speelt zich grotendeels af op ruimtestation Alpha, en een dergelijk ruimtestation moet natuurlijk een goed IT systeem hebben. Dat systeem is er, en het is ontwikkeld door een zeer bijzonder, buitenaards ras: de Omelites.

  Deze wezens vonden bij hun aankomst op Alpha dat het IT systeem van het ruimtestation behoorlijk eenvoudig en verouderd was. En dus boden ze aan om dit te vernieuwen, te verbeteren en te onderhouden. Tenslotte is hun hele samenleving erop gebaseerd. De World Science Council accepteerde dit aanbod en sindsdien onderhouden de robots het ruimtestation.

  5. Kortan Dahuk

  De Kortan Dahuk is een ras dat nog het meeste op mensen lijkt. Het ras komt van een planeet genaamd Kas-onar. Het is een paradijselijke plek waar maar liefst drie zonnen omheen cirkelen.

  De Kortan Dahuk is bijzonder gevoelig voor geluid en met name muziek. De wezens weten dan ook alles van geluid af en hebben zelfs geluidssculpturen uitgevonden. Dit zijn beelden waarmee men intergalactisch kan communiceren, maar dat is nog niet alles. Via de beelden kan men ook reizen en zelfs geheeld worden. Een sterke toevoeging aan Alpha dus.

  4. Arün Filitt

  Valerian en Laureline zijn allebei agenten voor het Spatio-Temporal Service. Bij deze dienst hoort ook leiderschap. En die komt in de vorm van Arün Filitt (Clive Owen). Hij begeleidt Valerian en Laureline tijdens hun missies, sterker nog, hij draagt ze de missies op. Wat de rol van Arün Filitt exact zal zijn in de film is nog onbekend, maar het zal ongetwijfeld geen kleine rol zijn.

  Voor de rol van Arün Filitt is Clive Owen gecast. Hij heeft geen directe ervaring met de stripverhalen, maar is wel een doorgewinterde acteur in verschillende genres. Zo heeft hij al vaker in actiefilms geschitterd. Denk aan Killer Elite en Shoot 'm Up. Ook op het gebied van sciencefiction is Owen geen onbekende. In Children of Men schitterde hij in een van de hoofdrollen.

  3. Bubble

  In Valerian komen we op een enorm ruimtestation terecht waar wezens vanuit duizend planeten bij elkaar komen. En die wezens moeten natuurlijk ook vermaakt worden. Dat is waar Bubble in het spel komt, een wezen dat vertolkt wordt door Rihanna. De zangeres heeft nog niet veel acteerwerk verricht, maar door haar muziekcarrière is ze meer dan geschikt voor de rol van Bubble.

  Bubble is namelijk een stripper/entertainer in Valerian and the City of a Thousand Planets. En wel eentje die van uiterlijk kan veranderen. In de trailer zie je al één en ander van haar krachten voorbij komen, maar de kans is groot dat deze entertainer nog een geheim of twee heeft. Een mysterieus karakter dus!

  2. Laureline

  Geboren in de elfde eeuw in Frankrijk was Laureline (Cara Delevingne) eigenlijk een hele normale dame. Totdat Valerian vanuit de 27e eeuw op missie kwam in de elfde eeuw. Valerian komt tijdens die missie in de problemen in een bos en Laureline redt hem op een gegeven moment.

  Daarna ontdekt ze dat hij een agent uit een andere eeuw is en dus door de tijd kan reizen. Uiteindelijk neemt Valerian haar mee terug naar de 27e eeuw, waar Laureline ook een agent voor het Spatio-Temporal Service wordt. Laureline en Valerian zijn onafscheidelijk sinds die tijd.

  Delevingne is voornamelijk bezig met modellenwerk, maar is ook steeds vaker te zien op het witte doek. Zo speelde ze een rol in Suicide Squad. Met de stripverhalen heeft Delevingne niet specifiek een band en ze ziet er ook niet heel erg uit als het karakter uit de stripverhalen.

  Dit lijkt wat dat betreft dus een wat vreemd gecaste rol in Valerian and the City of a Thousand Planets, maar met het rebelse imago van Delevingne is de spijker op zijn kop geslagen. Alle rollen die ze gespeeld heeft inclusief haar imago als model, stralen dit namelijk volledig uit.

  1. Valerian

  Valerian is de hoofdrolspeler in de film. Geboren in de 27e eeuw in Galaxity, een futuristische stad op aarde. Hij voegde zich bij de Spatio-Temporal Service om de aarde te beschermen tegen bedreigingen vanuit de ruimte, maar ook vanuit andere tijden. Valerian is dus ook een tijdreizer.

  Sterker nog, dat is de manier waarop hij Laureline tegengekomen is. Zij heeft hem zoals eerder gemeld gered toen hij op missie was in de 11e eeuw. Daarna heeft Valerian haar meegenomen naar zijn eigen tijd en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

  Dane DeHaan vertolkt de rol van Valerian en daar is nogal wat discussie over geweest. Vooral in combinatie met Delevingne, omdat de twee namelijk redelijk op elkaar lijken. De klacht is dan ook dat ze verwant lijken in de film, terwijl het in de strips een hechte vriendschap of zelfs een romantische connectie is. Maar ook hij is goed gecast voor zijn rol.
  DeHaan is namelijk goed bekend met sciencefiction en actiegenres. Bovendien lijkt hij ook nog eens redelijk op Valerian zoals deze in de stripverhalen voorbij komt.

  Valerian and the City of a Thousand Planets is vanaf 26 juli in de bioscoop te zien. En met deze rijke karakters belooft de film een waar spektakel te worden!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.