Battlefield 1 They Shall Not Pass DLC - Alles over de nieuwe DLC

  Nog even wachten en dan is het zo ver. Dan komt de Battlefield 1 They Shall Not Pass DLC uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Tot nu toe hebben we nog niet veel gezien van de nieuwe DLC, maar gelukkig heeft DICE al een aantal details bekendgemaakt. Lees hier een overzicht van alles wat we weten!

  They Shall Not Pass is de eerste betaalde DLC voor Battlefield 1. Wanneer deze precies uitkomt, is nog onduidelijk. Wel weten we dat het pakket in maart zal verschijnen. Spelers met een Premium Pass kunnen twee weken eerder dan de rest aan de slag met de nieuwe DLC.

  Vier gloednieuwe maps

  Allereerst komt de They Shall Not Pass DLC met vier nieuwe maps. Deze vinden allemaal plaats in Frankrijk en zullen iedere speelstijl ondersteunen. Zo is Soissons een grote open map, waarop voertuigen het slagveld zullen domineren en kunnen spelers die meer van gevechten met infanterie houden, zich huishouden in Fort Vaux.

  Verdun Heights is een van de vier nieuwe maps. Deze map vindt plaats in, je raadt het al, Verdun en leidt naar de gevechten in de forten van Verdun. De map heeft veel heuvels, open gebieden en afgebrande bossen. Het lijkt erop dat Verdun Heights een map wordt waarop je erg moet oppassen dat je niet gespot wordt door de vijand.

  Bereid je voor op close quarters combat in Fort Vaux, een groot fort gelegen in Verdun. Hier vindt het eerste grote gevecht binnen een fort tijdens de Eerste Wereldoorlog plaats. Spelers moeten zich navigeren door de smalle gangen en kamers binnen het fort, om zo hun tegenstander te overmeesteren met granaten, bajonetten en vlammenwerpers.

  Zoals hierboven al vermeld, is Soissons een grote open map die zich leent voor grootschalige oorlog met voertuigen. Op de map zijn meerdere vliegtuigen, tanks en andere voertuigen te vinden die gebruikt kunnen worden om dood en verderf te zaaien. Dit allemaal met het rustieke Franse platteland op de achtergrond.

  Rupture is de vierde map de je bij de Battlefield 1 They Shall Not Pass DLC krijgt. De map is het thuis van tankwrakken, afkomstig van voorgaande tankgevechten. Tussen de oude wrakken en klaprozen, die zo kenmerkend zijn voor de Eerste Wereldoorlog, voer je hier oorlog.

  Een geheel nieuwe Behemoth en andere voertuigen

  Naast de vier nieuwe maps, krijgen we natuurlijk ook genoeg speelgoed om mee te spelen op deze maps. Zo komt They Shall Not Pass met een gloednieuwe Behemoth, de grote voertuigen zoals bijvoorbeeld de zeppelin of de armoured train die we al kennen van andere maps. De They Shall Not Pass DLC introduceert een nieuwe Behemoth: de Franse Char 2C-tank.

  Het is nog onduidelijk wat voor abilities de nieuwe Behemoth krijgt en op welke maps we deze te zien krijgen. Wat we wel weten, is dat de tank door meerdere personen bestuurd kan worden, iets wat de Char 2C-tank namelijk in het echt ook kon.

  Naast de Char 2C-tank krijgen we ook een andere tank te zien in de They Shall Not Pass DLC: De St. Chamond Assault Tank Gun. Deze tank is, in tegenstelling tot de Char 2C-tank, geen Behemoth en is dus voor beide partijen op het slagveld beschikbaar.

  Het lijkt erop dat ook deze tank door meerdere personen bestuurd kan worden. Er zitten namelijk meerdere machinegeweren en kanonnen aan de zijkant van de Assault Tank Gun. Op welke maps deze tank beschikbaar komt is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zien we hem terug op iedere map in de DLC.

  Een heel nieuw leger en een Elite Class

  Iets wat veel mensen al hoopten dat deze DLC zou brengen en wat ook al van tevoren in een teaser te zien was, is het Franse leger. Frankrijk maakt namelijk geen deel uit van standaard editie van Battlefield 1. Al snel nadat dit bekend werd voorafgaand aan de release van Battlefield 1, kondigde DICE aan dat we de Fransen terug zouden zien in een DLC.

  In de nieuwe DLC is het Franse leger dus een speelbare factie, best logisch aangezien de DLC ook plaatsvindt in Frankrijk. Het Franse leger komt met eigen unieke karaktermodellen. Deze hebben het kenmerkende blauwe uniform.

  Naast een heel nieuw leger, komt er ook een nieuwe soldaat: de Trench Raider Elite Class. Van de soldaat zelf is alleen nog maar een afbeelding te zien, wel weten we dat deze Elite Class zich focust op handwapens en granaten. De Trench Raider maakt gebruik van de Raider Club, een sterk handwapen waarmee hij zich een weg over het slagveld kan slaan.

  Op de nieuwe maps zal ook een nieuw stationair wapen aanwezig zijn, deze heet de Siege Howitzer en is door alle infanterie te gebruiken. De Siege Howitzer is een geschut dat een indirecte manier van vuren en richten gebruikt. Dit betekent dat de Siege Howitzer schade doet middels explosies en via een boog zijn projectielen afvuurt. Goed te gebruiken tegen infanterie die zich schuil houdt in loopgraven dus.

  Een nieuwe game modus: Frontlines

  Ten slotte weten we iets meer over een nieuwe game modus die we gaan zien in de Battlefield 1 They Shall Not Pass DLC. De nieuwe modus gaat Frontlines heten en is vergelijkbaar met de Chain Link modus van Battlefield 4, waarin beide teams iedere keer strijden om één vlag.

  Wanneer deze vlag veroverd is door één van de beide teams, gaat de actie over naar de volgende vlag. Wanneer je alle controleposten hebt veroverd, verandert de game in een Rush-stijl modus, waarin je telegraafpalen moet aanvallen of verdedigen.

  Het is nog niet duidelijk of we deze game modus alleen op de nieuwe DLC maps kunnen spelen, of ook nog op de andere Battlefield 1 maps. Het wordt verwacht dat dit een exclusieve game modus is voor de DLC, net als in Battlefield 4 het geval was.

  Dit was het overzicht van alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe Battlefield 1 They Shall Not Pass DLC. De nieuwe DLC komt in maart naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wil je meer weten over Battlefield 1? Lees dan onze Battlefield 1 review of bekijk onze Battlefield 1 videoreview voor meer informatie!

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.