Just Cause 4 details - Rico's nieuwe avontuur in een vogelvlucht

  Just Cause 4 is een feit. Hoofdpersoon Rico heeft al heel wat te verduren gehad. Wij zetten alle Just Cause 4 details voor je op een rijtje die we al weten. De wereld is wederom je speeltuin, maar dit keer ook een van je vijanden. Dit is Just Cause 4 in een vogelvlucht.

  Het verhaal voor zover

  Just Cause is een open wereld actiegame die draait om Rico Rodriguez. Hij is een agent bij The Agency die op speciale, delicate missies gestuurd wordt. Zijn specialiteit: dictators van hun stoel schoppen en het land uit werken. Iets wat Rico niet stilletjes doet, maar meestal met een serie knallen en ontploffingen.

  Spelers leerden Rico voor het eerst kennen in Just Cause in 2006, waar als speciale agent op het eiland San Esperito werd gedropt. Nu, drie games en twaalf jaar later, heeft Rico al drie dictatoren uit hun ambt gewerkt en evenveel eilanden compleet in rep en roer gebracht. Na San Esperito bevrijdt (en half verwoest) te hebben, deed Rodriguez hetzelfde vier jaar later in Just Cause 2 op het eiland Panau. Hier zwaaide dictator Panak ‘Baby’ Panay met de scepter, maar het duurde niet lang voordat de dictator verslindende chaoot hem met harde hand van zijn troon werkte (lees: vermoordde).

  Uiteindelijk kwam Rodriguez in Just Cause 3 in zijn thuisland terecht, waar ook al een dictator aan de macht was: Generaal Sebastiano Di Ravello. Wat er met deze man gebeurde kun je wel bijna raden. Laten we zeggen dat hij tegen een kogel aanliep. Tijdens deze missie ontdekte Rico iets over zijn vader waarover we in Just Cause 4 meer gaan ontdekken.

  Het jagen op een dictator is voor de verandering eens niet een van de Just Cause 4 details. De speciaal agent gaat in Just Cause 4 namelijk eens niet specifiek achter een dictator aan, maar gaat opzoek naar antwoorden over de geschiedenis van zijn vader. Deze komt uit Solís, het eiland waaraan Rico in Just Cause 4 een bezoekje brengt. Het eiland wordt met ijzeren vuist geregeerd door The Black Hand, een militaire organisatie dat een apparaat in handen heeft om het weer te besturen. The Black Hand is niet zo blij met de komst van meneer Rodriguez en gaat de strijd met hem aan.

  Chaos vanuit alle hoeken

  Rico weet wel hoe hij dit soort vijanden aan moet pakken. Hij richt een eigen leger op genaamd The Army of Chaos. Dat is meteen de garantie dat Just Cause 4 doet wat zijn voorgangers ook succesvol deden: chaos veroorzaken. Met een leger dat de naam chaos draagt én een militaire organisatie die het weer kan besturen is het recept voor de chaos in Just Cause 4 bijna compleet.

  Just Cause 4 zal je niet alleen blootstellen aan verschillende weersomstandigheden zoals regen en sneeuw, maar zorgt daarnaast voor chaos met onder andere tornado’s en zandstormen. Maar jij kan er ook wat van in deze game. De mogelijkheden die Just Cause 4 je geeft zorgen namelijk voor een ongekende vrijheid om naar hartenlust chaos te veroorzaken. Dit is een van de grootste Just Cause 4 details.

  Je kunt je oude, vertrouwde grappling hook gebruiken op nieuwe manieren. Zo kun je Air Lifters aan allerlei voorwerpen vastmaken om ze zo de lucht in te tillen. Vliegende auto’s? Geen probleem in Just Cause 4 door de Air Lifters. Met de Boosters die je in de game hebt kun je zelfs een raket gestuurde container op je vijanden afsturen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk in de game.

  Enorme open wereld aan je voeten

  De wereld, die net zo groot is dan die in deel 3, is letterlijk je speeltuin in Just Cause 4. Met de ontelbare mogelijkheden kun je van ieder voorwerp een wapen maken, maar de game biedt je ook talloze dingen om te mollen. Van olievaten tot voertuigen, je kunt naar hartenlust dingen slopen in de game.

  Om de enorme zee aan ruimte te doorkruisen heeft ontwikkelaar Avalanche Studios tal van nieuwe voertuigen toegevoegd aan de game. Verschillende auto’s, tanks en andere vervoersmiddelen worden tot je beschikking gesteld. Maar het tofste is misschien nog wel je wingsuit. Als je snel van a naar b wil, kun je dat het beste in een rechte lijn doen en dus met dit pak door de lucht aan komen suizen.

  Om met dit pak te vliegen moet je natuurlijk wel op een hoger gelegen punt beginnen. Gelukkig is de map van Just Cause 4 volgepropt met allerlei bergen, dalen, rivieren en andere toffe plekken om te ontdekken. Solís, het eiland waarop je rond rent, is daarbij enorm divers wat betreft de omgevingen.

  In het noordwesten is een enorme dorre, rotsachtige omgeving te vinden die door een besneeuwd berglandschap gescheiden wordt door het groene regenwoud in het noordwesten. Het zuiden van het eiland is wat vlakker, maar kent nog steeds een rijk heuvelgebied. In al deze gebieden is bovendien een heleboel water te vinden in de vorm van meren en rivieren. Er is genoeg variatie om van te genieten te vinden!

  Just Cause 4 details - Genoeg wapens om compleet los te gaan

  Maar pas wel op, want overal op de kaart van ruim 1024 vierkante kilometer schuilt het gevaar. De Black Hand heeft zijn legers overal en nergens gestationeerd in zichtbare en minder zichtbare basissen en voor je het weet zit je midden in een vuurgevecht.

  Gelukkig kent Just Cause 4 de nodige wapens die ervoor zorgen dat je van je af kunt bijten. Denk aan machinegeweren met als secundaire schietoptie granaten, raketwerpers die een of meerdere raketten tegelijk kunnen afvuren, sniper rifles, shotguns en mijnen. Genoeg wapens voor een explosief feestje dus!

  Maar wil je echt knallen, dan moet je op zoek baar de artilleriestellingen op de kaart. Hiermee kun je namelijk plekken op de kaart bombarderen als een malle. Verder kun je ook aan de slag met anti lucht wapens en een heuse railgun die zelfs de sterkste vijand het zwijgen oplegt.

  Dit waren onze Just Cause 4 details die je moet weten voordat je de game gaat spelen. Just Cause 4 ligt nu in de schappen voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer over de game lezen? Dan kun je terecht bij onze special over de Just Cause 4 gameplay of een overzicht met alles over het gigantische eiland Solís.

  Just Cause 4

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.