Jurassic Park feiten - goed voorbereid naar Jurassic World!

Article
donderdag, 11 juni 2015 om 22:19
xgn google image
Jurassic World is het vierde deel sinds Jurassic Park (1993) en verschijnt 11 juni in de bioscoop. Waarschijnlijk heb je onze wallpaper van Jurassic World al als achtergrond en heb je alle trailers al bekijken. Om er nog eens extra voor te zorgen dat je goed voorbereid de wereld van de prehistorische planten- en vleeseters instapt, heeft XGN vijf Jurassic Park feiten op een rijtje gezet.

5. Het eiland Isla Nublar is terug van weggeweest!

Isla Nublar, het tropische paradijs dat ‘ergens’ in de buurt van Costa Rica ligt, fungeert voor het eerst sinds Jurassic Park weer als hoofdlocatie. In Jurassic Park was het eiland al bedoeld voor een heus dinosauruspretpark, maar dat ging uiteraard goed mis.
In de tweede en derde film speelde een nabijgelegen eiland Isla Sorna de hoofdrol onder de codenaam 'Site B'. In de nieuwe film lijkt het weer even goed te gaan op Isla Nublar, en is alles opnieuw opgebouwd en heropend voor het grote publiek onder de naam: ‘Jurassic World’. Maar voor hoelang?

4. Een tyrannosaurus rex met veren?

Het is hoogstwaarschijnlijk niet in Jurassic World te zien, want dat zou de gevaarlijke beesten aanzienlijk schattiger maken. Wetenschappers hebben namelijk inmiddels ontdekt dat de Yutyrannus (familie van de tyrannosaurus rex en een perfect woord voor galgje) veren op de huid droeg.
Het zou daarom helemaal niet zo ondenkbaar zijn dat de tyrannosaurus rex en andere soorten ook veren bevatten. Overigens zijn ook de kleur en textuur van een dinosaurushuid onbekend, en kunnen dus met alle verbeeldingskracht door de filmmakers worden ingevuld om ze net even wat angstaanjagender te maken.

3. De terugkeer van dr. Henry Wu

Zoals het elke goede sequel betaamt, bevat ook Jurassic World een belangrijk terugkerend personage uit de eerste film. In Jurassic World gaat het om bioloog en geneticus dr. Henry Wu (BD Wong), die in Jurassic Park al aan het hoofd stond van het genetisch laboratorium van John Hammond (Richard Attenborough, die helaas vorig jaar is overleden).
Dr. Wu is waarschijnlijk van het eiland gevlucht tijdens een evacuatie in 1993, en is later terug gegaan om monsters te verzamelen en het park af te bouwen. In Jurassic World zal dr. Wu een grotrere rol spelen voor het verhaal, dan in Jurassic Park.

2. Het gebrul van de dinosauriërs

Natuurlijk komt het oorverdovende gebrul in de film als een lawine over je heen. Alleen is dit een product van de verbeelding van de filmmakers en niet zo zeer van wetenschappelijk onderzoek.
Als het aan de wetenschappers ligt, lijkt het geluid dat een dinosaurus zou maken, als zo'n beest dat al zou doen, meer op het geluid van een struisvogel of een reptiel. Tijdens het maken van Jurassic Park gebruikten de filmmakers een combinatie van allerlei dierengeluiden om een angstaanjagend effect te creëren. Zo werd onder andere het geluid van een kleine Jack Russell gebruikt voor de T-rex.

1. Marsrani Global

In Jurassic World is het park herrezen onder leiding van entrepreneur Simon Masrami (Irrfan Khan), de opvolger van John Hammond. Ze delen dezelfde ondernemende karaktereigenschappen en zijn vastbesloten een succes te maken van het dinosauruspretpark.
Zijn ietwat mysterieuze en vooruitstrevende bedrijf ‘Marsani Global’ heeft zelfs genetisch geknoeid met verschillende soorten dinosauriërs, iets wat nooit Hammonds oorspronkelijke idee was. Masrani Global is wat dat betreft meer uit op winst, en neemt het risico om een nieuwe, intelligente dinosaurussoort te creëeren om grotere bezoekersaantallen te genereren. Want wees eerlijk, er moet natuurlijk wel wat spektakel worden gecreëerd in het park, zodat het ook deze keer weer goed mis kan gaan...

Populair Nieuws