The Elder Scrolls Online rassen - Hulp bij je keuze!

Article
donderdag, 11 juni 2015 om 23:45
xgn google image
The Elder Scrolls Online is eindelijk op de consoles verschenen. De MMORPG van Bethesda biedt je urenlang speelplezier, maar doet dat niet voordat je een karakter gemaakt hebt. En daarin is keuze genoeg. Maar hoe onderscheiden The Elder Scrolls Online rassen zich? Wij helpen je een beetje met de keuze door alles op een rijtje te zetten!
In The Elder Scrolls Online krijg je de kans om het Tamriel van voor de gebeurtenissen uit de The Elder Scrolls Anthology te ontdekken. Het continent is immens groot en brengt je dan ook genoeg mogelijkheden om je uren achtereen te vermaken.

Tussen de The Elder Scrolls Online rassen kiezen is lastig!

Er is alleen één probleem met Tamriel en dat is dat er een dikke oorlog woedt. De verschillende volkeren in Tamriel hebben zich daarom verenigd in verschillende facties. Deze facties hebben een gezamenlijk doel en dat is Molag Bal stoppen, maar ze mogen elkaar nou ook niet bepaald. Sterker nog, ze vechten ook onderling nog een strijd uit.
In The Elder Scrolls Online kies jij bij wie je wil horen, als welk ras je speelt en welke rol je vervult. Een lastige keuze, want ieder heeft zijn voordelen. Dus wij bieden je hierbij een helpende hand. In deze special lees je welke rassen bij welke facties horen en wat de sterke punten zijn van ieder ras.
Daarbij bespreken we ook de sterke punten van iedere klasse, zodat ook die keuze wat makkelijker gemaakt kan worden voor je.
73138

The Ebonheart Pact

Laten we maar meteen met de meest opmerkelijke factie beginnen. The Ebonheart Pact is een groepering die vol zit met geschiedenis uit The Elder Scrolls. Toen Tamriel binnengevallen werd door de Akaviri zijn de Nords van Skyrim, de Dark Elves van Morrowind en de Argonians bij elkaar gekomen.
Deze Elder Scrolls Online rassen sloegen enigszins gedwongen door de dreigingen van buitenaf de handen ineen en sindsdien bevechten ze alle tegenstanders als een alliantie. En dit is best opmerkelijk. Zo zijn de Argonians niet bepaald goed behandeld door de Dark Elves voor de alliantie gesloten werd, maar als slaven behandeld.
In deze factie zitten dus de Nords. Grote krijgers die hun handen er niet voor omdraaien om een gevecht te beginnen. Ze zijn meedogenloos en hebben overal lak aan in de strijd. Dit ras is vooral bekend uit Skyrim en heeft als bonus dat tweehandige wapens beter hanteerbaar zijn, je langzaam heelt en dat je wat beter tegen Frost kunt.
Ooit hadden de Nords Morrowind grotendeels in handen, waar de Dark Elves vandaan komen. Dit ras is nu onderdeel van The Ebonheart Pact. Ze zijn wat kleiner, maar vergis je niet, ze zijn wel keihard. Dat komt door de vele oorlogen die het volk kent met de Akaviri (Wild Elves) en de Nords. De Dark Elves zijn bijzonder goed met magie en dan vooral met vuur, maar kunnen ook goed uit de voeten met een wapen in iedere hand.
The Ebonheart Pact heeft als derde ras in de factie de Argonians. Deze hagedisachtigen komen uit de Black Marsh en zijn immuun voor ziektes. Daarnaast helen ze bijzonder snel, maar hebben ze ook de beschikking over helende spreuken. Erg handig!
73139

Daggerfall Covenant

De tweede factie met The Elder Scrolls Online rassen is de Dagggerfall Covenant. In deze factie hebben de Bretons, Redguards en de Orcs zich verenigd om Tamriel te redden. Zij zijn bij elkaar gekomen om hun volkeren te beschermen. Die werden namelijk bedreigd doordat de handelsroutes tussen Cyrodiil, Hammerfell en High Rock gevaarlijk werden.
Het eerste ras in deze factie is Breton. Dit is een kruising tussen mensen en High Elves, die ontstaan zijn toen de High Elves over High Rock regeerden. Het gevolg van deze kruising is dat er mensen ontstonden die veel beter met magie om konden gaan, maar ook beter bestand zijn tegen magie. Daarnaast zijn de Breton erg behendig met Light Armor.
Het tweede volk in de Daggerfall Covenant is de Redguard uit de woestijn Alik'r. Deze ligt ten noorden van Hammerfell. De Redguard zijn gedreven in oude tradities, overleven (want wat moet je anders in een woestijn) en pure kracht. De bonussen van dit ras zijn dan ook dat je beter met een schild om kunt gaan, je stamina sneller vult en dat je meer kracht hebt.
En dan zijn er de Orcs. Beestachtige wezens met slagtanden die vooral bekend staan om domheid en brute kracht. Maar niets is minder waar in The Elder Scrolls Online. Ze zijn juist erg goede vechters en hebben de beste smeden in Tamriel. Daarom hebben de Orcs ook als bonus dat ze goed zijn met zware bepantsering en dat het leven sneller bijvult.
73140

Aldmeri Dominion

Als laatste van de drie facties is er de Aldmeri Dominion. Een alliantie tussen Khajiit, Wood Elves en High Elves. Elfjes en katten dus, maar dan wel de brutere variant ervan. Deze Elder Scrolls Online rassen zijn ervan overtuigd dat alleen zij de bedreiging in Tamriel kunnen stoppen en maken zich dan ook grote zorgen om de toekomst van het continent.
Vooral als dit continent in handen dreigt te vallen van één van de andere facties of nog erger de boosaardige hordes van Molag Bal. De Aldmeri Dominion doet er dan ook alles aan om Tamriel te redden van alledrie.
Als je kiest om als High Elf door het leven te gaan in Tamriel heb je een lange geschiedenis. Zij zijn namelijk een van de oudste volkeren op het continent, maar ze leven intussen al even exclusief op Summerset Isle. Ze komen alleen in actie als ze echt moeten. Zoals nu dus! De High Elves zijn erg behendig met magie en de bonussen zijn dan ook destructieve magie en het feit dat je magie sneller bijvult.
De Wood Elves zijn echter niet zo van de magie. Zij noemen de jungle van Valenwood in het zuiden hun thuis. Omdat ze in het bos leven zijn het snelle karakters die bijzonder begaafd zijn met de boog. Ook hebben ze betere stamina, maar door het vele jagen hebben ze ook wat technieken opgedaan in de vorm van stealth. Een handige bonus!
De laatste van de drie rassen in deze factie is de Khajiit. Deze katachtigen komen uit Elsweyr en sloten zich aan bij de Aldmeri Dominion nadat hun ras het flink te verduren kreeg. Eigenlijk zijn dit de sterkeren in de alliantie die een beetje van beide werelden mee hebben gekregen. De Khajiit zijn namelijk goed met melee wapens, maar kunnen ook behoorlijk goed sluipen.
73141

Extra ras en de klassen op een rijtje

Voor de mensen met The Elder Scrolls Online die The Imperial Edition gekocht hebben is er ook een extra ras beschikbaar, namelijk The Imperial. Dit ras is beschikbaar in alle facties en eigenlijk zijn dit zeg maar de soldaten van Tamriel. Ze zijn grondig getrainde mensen die bijzonder goed overweg kunnen met schilden. Daarnaast hebben ze meer levenskracht en stamina, altijd fijn.
Naast de vele rassen moet je ook nog kiezen welke rol je nou gaat vervullen. Alsof de eerste keuzes nog niet lastig genoeg waren! De eerste klasse is Dragonknight. In deze klasse wordt je een krijger die martial arts bedreven is en krachtige magie bezit. Dragonknights hebben uiteindelijk de kracht om alles om zich heen bijna letterlijk te mollen. Een slimme keuze als je voor aanvallende magie gaat dus!
Dan is er de Sorcerer. De standaard tovenaar zegmaar. In deze klasse ontwikkel je jezelf van de 'konijn uit de hoed tovenaar' tot iemand die bliksemschichten schiet. Ook duistere magie wordt een stukje van je repetoire die handig is om vijanden tegen te werken en ondode wezens uit Oblivion op te roepen om te vechten.
Ben je niet zo van de magie, maar sluip je liever rustig door de bosjes? Dat kan in de Nightblade klasse. Je groeit in deze klasse uit tot een stille sluipmoordenaar. Je kracht ligt in het gebruiken van messen en zwaarden, maar vooral ook in de snelheid daarvan.
En dan als laatste klasse is er de Templar. Reizende ridders die niet echt tovenaars zijn, niet echt ridders zijn, maar een beetje er tussenin hangen. Ze gebruiken de kracht van de brandende zon en van het licht om zo te tegenstanders flink toe te takelen, maar ook om het team te ondersteunen. En dat is erg handig als je met meerdere spelers ten strijde trekt.
Natuurlijk zijn er naast deze klassen in de game nog veel meer klassen te ontdekken terwijl je Tamriel verkent. Hier kom je vanzelf voorbij als je de game gaat spelen, maar deze special geeft je in ieder geval een handig overzicht als je met de vraag zit welk ras je moet kiezen in het begin. En daar doen we het natuurlijk voor.
Wat de wereld van Tamriel je nog meer te bieden heeft bespreken we heel binnenkort nog uitgebreider in de The Elder Scrolls Online review. Ben je nu al overtuigd? Dan kun je de game natuurlijk in huis halen voor PS4, Xbox One of PC.