Jump Force features - Wat maakt de game zo uniek? [gespeeld op gamescom 2018]

  In 2019 kruisen de werelden van Hunter x Hunter, Bleach, Dragon Ball, Naruto, Death Note en One Piece zich. Ze komen in de échte wereld’ bij elkaar om eens flink wat aframmelingen te verzorgen. Cross overs tussen verschillende franchises hebben we al vaker gezien, maar welke features maken Jump Force nou zo uniek? Wij vertellen het je hieronder.

  Cross overs in vechtgames zien we vaker voorbij komen. Denk aan X-Men vs. Street Fighter of Marvel vs Capcom. Jump Force is hier niet anders in, maar doet wel een aantal dingen die de game uniek maken.

  Een hele berg Shonen Jump in de mix

  Laten we beginnen met het overduidelijke: Jump Force is een mengelmoes van zogeheten Shonen Jump personages. Shonen Jump is het grootste mangablad in Japan, waar karakters uit allerlei franchises voorbij komen. En deze karakters komen nu dus bij elkaar in één dikke vechtgame.

  Denk hierbij aan Goku, Vegeta, Piccolo en Frieza uit Dragon Ball, Naruto, Uzumaki en Sasuke uit Naruto, Luffy en Zoro uit One Piece en een aantal karakters uit Death Note (al zullen deze laatste niet speelbaar zijn). In de demo die wij tijdens gamescom speelden konden we aan de slag met de hierboven genoemde karakters en dat zorgde voor, op zijn zachtst gezegd, interessante gameplay.

  Chaotische animegevechten, maar wel overzichtelijk

  Al deze karakters hebben namelijk, zoals het een goede Shonen Jump baas betaamt, behoorlijk over de top krachten tot hun beschikking. Luffy uit One Piece gaat zijn vijanden met elastische lichaamsdelen te lijf, terwijl Naturo zichzelf simpelweg tien keer kloont en als groep de tegenstander aframmelt en Goku, die gooit gewoon een dikke Kamehameha op zijn tegenstander. Het is een explosief geheel van razendsnelle manga actie op het scherm. Maar dit snelle geweld is wél overzichtelijk voor zover wij het konden beoordelen.

  De gameplay is daarbij ook nog eens behoorlijk toegankelijk voor mensen die niet de hele dag vechtgames spelen. De game kent lichte en zware aanvallen die afgewisseld kunnen worden en tot indrukwekkende combo’s leiden zonder al te veel moeite. Er kan ontweken of geblokkeerd worden en dan zijn er nog speciale bewegingen zoals de iconische Kamehameha uit Dragon Ball. Deze zijn ook redelijk eenvoudig in te zetten, al moeten daarvoor wel knoppencombinaties geleerd worden.

  Niet alleen een gevecht in

  Jump Force kent een Buddy systeem, waarbij je als speler dus niet met één karakter ten strijde trekt, maar met drie. Dit systeem is het beste te vergelijken met dat uit Dragon Ball Xenoverse of Dragon Ball Fighter Z. Een aantal karakters heeft onderling nog speciale bewegingen of vult elkaar naadloos aan.

  Als je een team kiest met bijvoorbeeld Goku, Naruto en Luffy, zul je al snel merken dat de karakters wel uit verschillende games komen, maar elkaar toch aanvullen in een team. De karakters in een team delen dezelfde levensmeter en aanvalsmeter voor speciale aanvallen dus wat dat betreft is het oppassen geblazen. Als laatste heeft iedereen nog een zogenaamde ‘awakened’ vorm, waarbij de karakters sterker zijn. Bij Goku is dat bijvoorbeeld de Super Saiyan vorm, terwijl Naruto zijn Sage vorm aan zal nemen.

  Anime op aarde

  In Jump Force zit een verhaal verweven waarbij alle karakters vanuit hun anime wereld naar de echte wereld getransporteerd zijn. Hier is de ellende inmiddels losgebarsten, waarbij onder andere Death Note karakters voor flink wat chaos zorgen. De karakters uit Dragon Ball, One Piece en Naruto besluiten om de handen ineens te slaan en de strijd aan te gaan met het kwaad dat aarde bedreigt: Jump Force is gevormd. Hoe dit verhaal precies loopt, werd ons helaas niet duidelijk uit onze gameplaysessie.

  Wat we wel heel duidelijk konden zien is het contrast dat Namco Bandai Games aangebracht heeft tussen de karakters (anime) en de omgeving (echte wereld). Het is namelijk letterlijk zo dat de omgevingen er behoorlijk realistisch uitzien, alsof het de echte wereld is, en de karakters in een wat realistischere variant van hun animeversie rondlopen in die wereld. In het begin voelde dit een beetje raar, maar al snel waren we eraan gewend. Vooral Manhattan was een indrukwekkend level om te spelen door de vele anime elementen die mee waren gekomen naar de natte straten van de stad.

  Eindeloze mogelijkheden

  Jump Force brengt iconische karakters uit verschillende anime franchises uit het Japanse blad bij elkaar. Voor nu zijn dit zes franchises, namelijk Hunter x Hunter, Bleach, Dragon Ball, Naruto, One Piece en Death Note, maar er zijn eindeloos veel mogelijkheden om de game uit te breiden. Dit zijn namelijk niet de enige franchises die in het blad voorbij komen.

  Dit maakt Jump Force een vechtgame die mogelijk jarenlang ondersteund kan worden met content. De hoeveelheid karakters in Jump Force is al redelijk uitgebreid als Namco Bandai besluit alle (speelbare) karakters uit de franchises toe te voegen, maar als je bedenkt dat er nog tientallen andere franchise bij kunnen komen, kun je zo honderd karakters bij de game optellen. Of dit gebeurt is natuurlijk even de vraag, maar de mogelijkheid is er in ieder geval zeker!

  Jump Force komt in 2019 naar PlayStation 4 en Xbox One. Al het nieuws over de game hebben wij natuurlijk op de gamepagina voor je verzameld.

  Jump Force

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.