Dit zijn jullie favoriete starter Pokémon ooit

  In de poll van vorige week hebben we aan jullie gevraagd wat jullie favoriete starter Pokémon is. De stemmen zijn inmiddels geteld en de nummer één steekt met kop en schouders boven de rest uit. Van zowel vuur als water en gras staan er Pokémon in jullie top 5 favoriete starter Pokemon.

  5. Mudkip

  We beginnen deze lijst met jullie favoriete starter Pokémon met een water-type. Mudkip is namelijk de starter van het water-type in de derde generatie Pokémon. Mudkip kan als starter Pokémon worden gekozen in Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald, Omega Ruby en Alpha Sapphire. In de anime-serie heeft Brock een Mudkip, die hij in een latere afleveringen evolueert.

  Mudkip heeft namelijk twee evoluties. De eerste evolutie is Marshtomp en de laatste evolutie heet Swampert. Wanneer Mudkip verandert in een Marshtomp wordt het een water/grond type. Mudkip en zijn evoluties leren dan ook niet voor niets grond aanvallen als Mud-Slap en Mud Sport.

  4. Pikachu

  Op de vierde plaats staan een Pokémon die iedereen die wel eens van Pokémon heeft gehoord kent. Pikachu is een van de meest bekende Pokémon, omdat hij de starter Pokémon van Ash Ketchum is. Ash is de hoofdpersoon in de anime-serie van Pokémon. Door dik en dun zijn de twee samen en dat terwijl Pikachu Ash in de allereerste aflevering nog een flinke stroomstoot geeft.

  Pikachu kan in de meeste games niet worden gekozen als starter Pokémon. Alleen in Pokémon Yellow, die al in 1998 uitkwam, en in de nieuwe Pokémon Let’s Go Pikachu game kun je Pikachu als starter kiezen. Toch hoort Pikachu in deze lijst met jullie favoriete starter Pokémon, omdat zelfs Ash Ketchum hem koos als zijn starter.

  Lees in onze Pokémon Let's Go review wat wij van de game vinden. Bovenaan dit artikel kun je ook de trailer van de nieuwste Pokémon game vinden.

  3. Bulbasaur

  We blijven nog even hangen in de eerste generatie Pokémon, want op de derde plek in deze lijst staat Bulbasaur. Bulbasaur is de grass/poison-type starter Pokémon uit de eerste generatie. Ook Bulbasaur is een van de Pokémon die door Ash wordt gevangen in de anime-serie.

  Bulbasaur kan in twee Pokémon evolueren. Hij evolueert eerst in Ivysaur om vervolgens in Venusaur te evolueren. Bulbasaur leert verschillende gras-type aanvallen, waaronder Vine Wip, Sleep Powder en uiteindelijk Solar Beam. Ook leert hij een aantal normale aanvallen als Tackle en Double-Edge. Bulbasaur kan één poison-type aanval leren en dat is Poison Powder.

  2. Squirtle

  De volgende Pokémon in deze lijst met jullie favoriete starter Pokémon zou in de pan worden gehakt door Bulbasaur. Squirtle is namelijk de water-type starter Pokémon uit de eerste generatie. De gras-type aanvallen van Bulbasaur zijn namelijk enorm effectief tegen Squirtle. Ook Squirtle is een Pokémon die Ash in de anime-serie aan zijn collectie heeft toegevoegd. De rivaal van Ash, Gary, kiest Squirtle als zijn starter Pokémon.

  Squirtle evolueert in Wartortle en Blastoise. Squirtle leert enkele sterke water-type aanvallen, zoals Hydro Pump en Water Pulse. Daarnaast leert Squirtle de dark-type aanval Bite. Squirtle is vooral effectief tegen vuur-type Pokémon en hij kan zelf slecht tegen gras-type en elektrische-type aanvallen.

  1. Charmander

  Voor de nummer één in deze lijst met jullie favoriete starter Pokémon blijven we in de eerste generatie. We hebben het namelijk over de starter Pokémon van het vuurtype: Charmander. Charmander is verreweg jullie favoriete starter Pokémon. Ash krijgt het, in de anime-serie, voor elkaar om ook Charmander aan zijn team toe te voegen. Hierdoor heeft hij alle drie de starter Pokémon uit de eerste generatie.

  De evoluties van Charmander zijn Charmeleon en Charizard. De vuur-type Pokémon leert ontzettend veel sterke aanvallen. Zo leert hij in een van de eerste levels al Ember. Wanneer hij veel sterk is geworden leert hij aanvallen als Flamethrower, Fire Spin, Heat Wave en Flare Blitz.

  Pokemon: Let's Go Eevee

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.