Fallout 76 online multiplayer features - Wat kunnen we verwachten?

  Fallout 76 is een feit. Dit spel zal wel een tikkeltje anders zijn dan eerdere Fallout-games. Zo gaat de release gepaard met een heleboel Fallout 76 online multiplayer features. Hier bieden wij een overzicht wat je allemaal kunt verwachten .

  Tijdens het uitproberen van de Fallout 76 B.E.T.A hebben we al een beetje van de sfeer van deze nieuwe game mogen proeven en natuurlijk is de game nu uit. Eerder kon je al enkele informatie vinden over de verschillende Fallout 76 locaties die we ontdekten. Nu leggen we de focus op wat je nu eigenlijk allemaal online met andere spelers kunt uitspoken. Zo zal je dit spel samen met een heleboel andere spelers op één grote map worden achtergelaten.

  Toch moet worden opgemerkt dat je heel weinig van al die spelers zult merken. Dit kan komen omdat maar zo'n 24 mensen op dezelfde enorme map rondlopen. Hierdoor kan het voorkomen dat je een lange tijd helemaal geen medespelers tegen zult komen. Goed als je bang was dat het multiplayer-aspect een te grote stempel op deze nieuwe titel zou drukken, maar wat minder als je juist van plan was om een wereld met veel andere spelers te verkennen. Stiekem voelt het soms alsof je gewoon offline aan het spelen bent, al herinnert het feit dat je spel stopt als de verbinding wegvalt dat je constant online bent.

  Ondersteuning in missies

  Wanneer je wel het geluk hebt om in de buurt van andere spelers te zijn, dan kun je elkaar helpen om missies te voltooien. Zo kun je een party starten en samen de grote map verkennen. Dit is handig, want op het moment dat je doodgaat kan een ander je dan nog even laten herstellen zodat je niet meters verder van je laatste punt respawnt Daarnaast helpt het ook heel erg als een missie te moeilijk is om in je eentje te voltooien.

  Voor sommige missies moet je ook wel samenwerken. Zo zijn er speciale events waar elke speler dan zijn steentje aan bij kan dragen. Dit zijn lastige missies die je in je eentje niet zomaar kunt voltooien. Denk hierbij aan het bevechten van een hordes vijanden. Iedereen die mee heeft geholpen om uiteindelijk zo een missie binnen een beperkte tijd te voltooien, zal rijkelijk beloond worden door XP te ontvangen. Hierdoor stijg je weer in level.

  Pronken met je level

  Uiteindelijk zijn die levels ook wel één van de leuke dingen van het online aspect. Zo kun je lekker pronken als je met een hoger level rondloopt dan anderen. Een hoger level zorgt er ook voor dat je betere wapens hebt, wat je weer kan helpen wanneer je verder in het spel komt. Daarnaast is het soms handig om een hoger level te hebben. In het begin kunnen andere spelers jou nog niet aanvallen, maar als je wat verder in het spel gevorderd bent verandert de zaak. Zo wordt PvP mogelijk waarbij iedereen andere beperkte schade toe zal kunnen doen totdat de andere speler door terug te vuren akkoord gaat met een PvP duel. Vanaf dan is de oorlog uitgebroken.

  Speler tegen speler kan een interessant nieuw aspect zijn voor de game. Zo wordt niet enkel de focus gelegd op hoe je elkaar verder kan helpen in deze wereld, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat anderen het vele malen zwaarder hebben om te blijven overleven. Toch is het erg makkelijk om PvP te voorkomen door niet terug te vechten. Tenminste zolang je niet van plan bent om dingen te claimen en labels met je eigen naam erop te plakken.

  Werkbanken stelen

  Er is namelijk ook een optie om andere mensen dwars te zitten door werkbanken te claimen. Deze werkbanken kun je gebruiken om van alles te maken. Het craften van gear wordt erg belangrijk in Fallout 76 en mogelijk kun je later de sterkste wapens maken door zelf aan de slag te gaan. Maar daarvoor heb je wel grondstoffen nodig. Een handige manier om deze snel te krijgen is door Workshops te claimen. Hierdoor kun je eigenlijk een mini-fabriekje voor grondstoffen opzetten, wat erg handig kan zijn. Vaak moet je eerst hordes vijanden verslaan om erbij te komen, maar tot je uitlogt blijft de werkbank in principe van jou.

  Tenminste, mocht een andere hem niet van jou veroveren. Op een gegeven moment zijn er altijd wel vijanden die deze werkbank weer graag terugnemen. En dan heb je nog andere spelers die er niet voor terugdeinzen om jou om te leggen, zodat die werkbank eindelijk hun eigendom wordt. Zij zijn mogelijk nog wel het gevaarlijkst omdat zij verlangen naar dezelfde hoeveelheid grondstoffen die jij ervan krijgt. Je zult toch enige moeite moeite doen om deze werkbank niet binnen mum van tijd weer aan een ander af te hoeven staan. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om wraak te nemen en je werkbank weer terug te veroveren.

  Zorgen om Fallout 76 online multiplayer features?

  Eerder ontving Fallout 76 veel kritiek van fans die liever single player speelden. Wat dat betreft lijkt het spel veel online mogelijkheden te bieden. Toch kun je het spel alsnog al een een singleplayer spel blijven ervaren. Wanneer je liever in je eentje speelt, dan word je op geen enkel moment verplicht om contact te zoeken met vreemde andere mensen of vrienden op het internet. Wel is het zo dat het je in deze game wel zal helpen als je tot vier spelers maximaal co-operatief aan de slag gaat.

  Mocht je met vrienden op pad gaan dan kun je via voice chat en emotes met elkaar communiceren. Ook kun je samen met je matties op de foto via een in-game camera-functie. Bovendien hoef jij je als speler geen zorgen te maken dat door het online gebeuren het verhaal enigszins ondergesneeuwd raakt. Er zit voldoende diepgang in het spel om ook voldoende context en verhaal te bieden.

  De game is nu uit op PS4, Xbox One en PC.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.