Dit vinden jullie de tofste Shadow of the Colossus vijanden!

Article
donderdag, 15 februari 2018 om 14:48
xgn google image
Shadow of the Colossus is nu al tijdje uit en kunnen geen genoeg krijgen van het klimmen op al de vijanden. Daarom vroegen wij vorige week wat jullie de tofste Shadow of the Colossus vijand vinden. Dit is de uitslag!

5. Valus

Valus is de eerste Shadow of the Colossus vijand die je tegenkomt in het spel en de mensen die de PlayStation 2 versie in huis hebben liggen kennen deze colossus als geen ander. Deze vijand staat namelijk op de cover van het in 2005 uitgebrachte spel.
Nu klinkt het natuurlijk als een onmogelijke opgave als je het spel voor het eerst speelt, want hoe versla je nou iemand die 21 meter lang is? Gelukkig is Valus niet de lastigste tegenstander om te verslaan, want als je bij deze colossus op zijn rug klimt en hem in zijn hoofd raakt is hij op de moeilijkheidsgraad normaal in een keer dood.
126593

4. Gaius

Gaius is de derde Shadow of the Colossus vijand die je tegenkomt en deze colossus, de nummer vier van tofste vijanden in de game en heeft tot slot ook nog eens de primeur op de voorkant te staan van de PlayStation 4 versie van het spel.
Na het verslaan van Valus heb je de smaak wel te pakken en schrik je niet meer van grote vijanden. Gelukkig maar, want Gaius is nog een stukje groter dan Valus, de vijand heeft een lengte van maar liefst 29,6 meter. Deze van een ridder afgeleide colossus kan met zijn wapen en zijn woede veel schade aanrichten, wij snappen wel dat jullie deze tof vinden!
126596

3. Dirge

Dirge is Shadow of the Colossus vijand nummer tien die je tegenkomt in het spel en is anders dan de al eerder genoemde colossi. Dirge houdt zich namelijk verborgen in een grote zandvlakte en komt met zijn lengte van 79,2 meter voor je neus opduiken.
Het zand is dan ook de grootste vriend van Dirge, waar de colossus zich doorheen beweegt om jou de stuipen op het lijf te jagen. Gelukkig heeft ook Dirge, zoals elke colossus, een zwakke plek waarmee je hem een ticket naar het hiernamaals kan sturen.
126598

2. Hydrus

Hydrus staat bij jullie op de tweede plek van tofste vijand en is de zevende vijand die je moet verslaan onderweg naar het redden van je overleden vriendin. Hydrus komen we tegen in de wondere wateren van Shadow of the Colossus waarin deze prachtige vijand leeft.
Hydrus kun je eigenlijk een beetje vergelijken met de nummer drie: Dirge. Alleen is het zand omgeruild met water. Deze catfish kan zomaar een aantal stroomstoten door je lijf heen schieten om zichzelf te beschermen, uitkijken dus!
126601

1. Phalanx

Dat Phalanx jullie favoriete Shadow of the Colossus vijand is snappen wij absoluut, het gevecht met deze colossus is namelijk adembenemend. De 170 meter lange vliegende slangachtige colossus is de dertiende vijand in de game.
De combinatie van het uitzicht en de muziek terwijl je probeert om Phalanx uit te schakelen is geweldig. Een ervaring die iedere gamer wel eens mee moet maken, formidabel.

Jullie favoriete Shadow of the Colossus vijand

Dit waren jullie favoriete Shadow of the Colossus vijanden met op de eerste plek Phalanx! Heb jij op een colossus gestemd, maar heeft die uiteindelijk niet het lijstje gehaald? Vertel ons dan waarom deze vijand meer stemmen had verdiend.
Shadow of the Colossus is sinds 7 februari verkrijgbaar voor de PlayStation 4.