De 10 beste sport films op Netflix - Van voetbal tot boksen

Article
donderdag, 15 februari 2018 om 14:07
xgn google image
De Olympische Winterspelen zijn in volle gang en onze Nederlandse schaatsers gaan als een tierelier over de bevroren wateren van Pyeongchang. Mocht je nou geen genoeg krijgen van al het sportgeschut, dan zijn dit de 10 beste sport films op Netflix!

10. Goon: Last of the Enforcers (2017)

We beginnen met een film rondom de prachtige sport ijshockey: Goon Last of the Enforcers. Deze film op het ijs gaat samen met een vleugje humor en biedt prima actie op het gebied van sport waarin onder andere topacteur Liev Schreiber speelt. Dit is het vervolg op Goon uit 2011
In Goon: Last of the Enforcers volg je het verhaal van Doug Glatt (Seann William Scott) die een contract heeft getekend als een professioneel ijshockeyer. Doug is niet de beste ijshockeyspeler die er is en schakelt de geschorste Ross Rhea (Liev Schreiber) in om de volgende tegenstander te grazen te nemen.
126474 1

9. Just Wright (2010)

Just Wright is een sport film uit 2010 die gemixt gaat met een stuk romantiek. Een film die je lekker samen met je vriendin op de bank kunt kijken. Eén ding is dan in ieder geval zeker, jullie zullen je er prima mee vermaken!
In Just Wright zien we hoe fysiotherapeute Leslie Wright (Queen Latifah) de professionele basketbalspeler Scott McKnight (Common) helpt om te herstellen van een ernstige blessure. Na een tijdje zijn de bezoekjes alleen niet meer werk gerelateerd.
126476

8. Sommeren '92 (2015)

Voetballiefhebbers opgelet! Van nagespeelde stukken tot de echte beelden van het WK in het jaar 1992, deze dramafilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal heeft het allebei. Een inspirerende film met een mooi stukje geschiedenis.
In Sommeren '92 volg je het verhaal van het Deense nationale voetbalelftal dat zich wist te bekronen tot winnaar van het Europees kampioenschap in de zomer van 1992. De coach moet zijn team hier nu snel voor klaarstomen, maar niet iedereen in Denemarken staat achter de trainer van het elftal.
126477 1

7. Draft Day (2014)

American football is razend populair en de film Draft Day weet een mooi aspect van de sport uit te lichten, namelijk het fenomeen NFL Draft. Hier krijgen teams de kans om spelers te contracteren die net van de universiteit komen. Een interessante en vrij spannende film met niemand minder dan Kevin Costner in de hoofdrol.
Draft Day gaat dan ook over de NFL Draft, waar Sonny Weaver Jr (Kevin Costner,) manager van de Cleveland Browns een veelbelovende speler moet zien binnen te hengelen die zijn team beter kan laten presteren. Om dit talent binnen te halen moeten er alleen wel offers worden geleverd.
126479

6. De Marathon (2012)

Een stukje Hollandse trots in de lijst! De Marathon stond al op de eerste plek in het lijstje van beste Nederlandse films op Netflix en is nu ook te vinden in het lijstje beste sport films op Netflix. De Marathon staat garant voor een heerlijk avondje vol humor.
In De Marathon zien we hoe een groep automonteurs ervoor moeten zorgen dat hun zaak blijft bestaan. De rekeningen stapelen namelijk op en er lijkt maar geen einde aan te komen. Totdat de groep besluit om mee te doen aan de Marathon van Rotterdam en zich te laten sponsoren voor een groot geldbedrag.
126480

5. Concussion (2015)

Nog een film met een verhaal over American football: Concussion. In deze dramatische thriller met Will Smith in de hoofdrol blijf je zowel als sportfan als niet sportfan aan de buis gekluisterd. Een zeer boeiende film.
Concussion gaat namelijk over een problematiek in de sport die nog steeds aanwezig is. De forensische neuropatholoog Bennet Omalu (Will Smith) ontdekt de waarheid achter schade aan de hersenen bij American football spelers die bij een normale pot een hersenschudding oplopen.
126500

4. Coach Carter (2005)

Een film met Samuel L. Jackson in de hoofdrol kan eigenlijk nooit misgaan en dat is ook zeker niet het geval bij Coach Carter. Hier en daar een cliché, maar Coach Carter weet zich met een prachtig verhaal en de acteerprestatie van Samuel L. Jackson te profileren als één van de beste sport films op Netflix.
Coach Ken Carter (Samuel L. Jackson) heeft een bijzondere manier van coachen bij zijn basketbalteam. De schoolprestaties de spelers moeten voldoende zijn, anders mogen zij niet spelen. Dit zorgt voor de nodige problemen, maar Ken Carter is vastberaden om met zijn visie en discipline zijn team te laten winnen.
126501

3. Hurricane Carter (1999)

Van Ken Carter gaan we naar Rubin Carter, daarmee ruilen we het basketbalveld ook in voor de boksring. Voor zijn rol in dit waargebeurde verhaal kreeg Denzel Washington een Golden Globe en dat is meer dan terecht! Hurricane Carter is een film die je lang bij zult blijven, een prachtige film. Een verdiende derde plek in het lijstje beste sport films op Netflix!
Hurricane Carter laat het verhaal zien van bokser Rubin Carter (Denzel Washington) die op het hoogtepunt van zijn carrière ten onrechte wordt veroordeeld tot een levenslange gevangennisstraf. De reden hiervan zou een drievoudige moord zijn.
126502

2. Rush (2013)

Een racefilm moet uiteraard een aantal spectaculaire racescènes hebben. Rush heeft er daar dan ook meer dan genoeg van, met een heerlijke soundtrack van niemand minder dan Hans Zimmer en een goed verhaal is Rush een must see voor iedereen die van Formule 1 houdt. Ook als je niet van F1 houdt kan Rush je met beide handen vastpakken.
Rush vertelt het waargebeurde verhaal van de intense rivaliteit in de jaren 70 tussen Formule 1 coureurs James Hunt (Chris Hemsworth) en Niki Lauda (Daniel Brühl.) De twee hebben compleet andere karakters en hebben beide hun eigen problemen waarmee ze moeten zien om te gaan.
126504

1. Money Ball (2011)

Money Ball is een ware klassieker als het gaat om sport films en is dan ook de nummer één van beste sport films op Netflix. De film heeft een fantastisch script en regisseur Bennet Miller weet goede personages neer te zetten waarmee Money Ball een film is die voor iedereen toegankelijk is. Of je nou van sport houdt of niet.
Money Ball laat het waargebeurde verhaal zien van algemeen directeur Billy Beane (Brad Pitt) die te maken heeft gekregen met het verlies van drie cruciale spelers. Billy moet op zoek naar nieuwe spelers en komt dan uit bij Peter Brand (Jonah Hill,) een econoom die een aparte kijk heeft op het spelletje.

De beste sport films op Netflix

Dit zijn de beste sport films op Netflix! Zoals je ziet zitten er bijna alleen maar waargebeurde verhalen tussen. Welke heb jij al gezien?
Benieuwd naar meer kijkvoer op streamingdienst? Bekijk dan eens de beste drama films op Netflix of de beste horror films op Netflix!

Populair Nieuws